Thursday, June 13, 2013

Teduhan Kasih

Dah tetiba addicted dan ter follow Drama Teduhan Kasih Adaptasi Novel ni.  Cerita tentang Iffa yang diceraikan suami kerana gilakan kawan baiknya si Ayu.  Wah kauu .. Si Nabila Huda kalo berlakon watak gatal gedik tahap melampau memang menjadi kauuu .. meletop gila lakonan dia.  Paling best  semestinya  lakonan Akak Zarina Zainuddin sebagai Along, kakak Tiri si Iffa (lakonan Sherry Ibrahim). Fuhhhh ... kelas gila lakonan dia sebagai Kakak tiri garang yang sokmo gila meroyan tak boleh tengok Iffa senang.  Misz-ella paling suka tengok dia maki mak dia, mak dia maki dia. Dua-dua jahat nak mampos tapi dorang tersangat la ngam. Kadang-kadang Misz-ella sampai gelak sorang-sorang tengok gelagat dorang berdua.  Skrip Along dengan mak dia memang sempoi dan spontan habis!! Kita yang tengok pun gelak, Tuan direktor n the team berapa kali 'Cut' la gamaknya ye? Mana tak nya, i'm sure dorang pun gelak terbahak-bahak.  Meletops ok lakonan Akak Zarina Zainuddin.  Tanpa watak Along dan mak dia, sure Drama ni kurang seri almaklum le ... Sherry tu kadang-kadang kita tak berapa suka dia pegang watak Iffa.  Cam kurang aura je .. Kena marah dengan mak tiri, patut dia sedih tapi airmuka dia tak nampak sedih tapi nampak geram. Masa dia marah orang mengata Si Adam, anak kandung dia dengan Rizal bekas suami, tak berapa berkesanlah di hati Misz-ella .. nak lakonkan watak Ibu kena ambil mak-mak yang betul-betul gamaknya ye .. baru la berkesan dan terserlah sifat keibuan, kot. 

Eh .. jap-jap.  Seriously, Misz-ella bukanlah terror or kenal sangat dengan Aktor/Aktress kat Malaysia ni.  Tengok Melodi atau rancangan hiburan pun entah-entah setahun sekali, baca Majalah Hiburan pun takkan punya lah unless dia depan mata and i'm free, Blog-blog hiburan confirm la bukan pilihan unless kalo dah meletops satu-satu isu, then dah terpinga-pinga macam Katak baru keluar tempurung, masa tu baru la nak gugel sana sini, so Sherry tu dah kawin ke belum ye? Kalau tak kawin lagi, OK la .. boleh dimaafkan la kalo rasa keibuan itu tidak meresap di kalbu ku. Ingat senang nak dapat rasa keibuan tu? Gifted from God ok, tidak datang dengan percuma tapi dengan Pakej mengandung 9 bulan dan bertarung nyawa masa sakit bersalin. Belum kira sakit luka jahitan, sakit dalam pantang, sakit pening tak tidur malam dan macam-macam lagi.  

Back to Teduhan Kasih, Drama ni memang best. Ada story, tak stereotype macam Drama-drama biasa.  So kawan-kawan kalo free, jom kita tonton sama-sama, pukul 7 malam, Isnin-Khamis, TV3.  Dah separuh jalan dah ni.  Kawan-kawan i ramai dah cair tengok lakonan Adi Putra sebagai Ehsan. I biasa je la .. takat suka tengok kulit-kulit lelaki yang 'tanned' ala-ala Latino gitu tapi lum cair lagi la .. mengada je korang yang dok cakap 'melting .. melting' .. cair tu ye .. Hahaha.

Paling enjoy tengok Akak Zarina Zainuddin dengan emak dia.  Terjerit-jerit kat satu sama lain, ko maki aku, aku maki ko tapi dorang satu kepala sebenarnya.  Gelak besar sorang-sorang i kat rumah. So-so-so .. tak nak cakap banyak, malam ni pukul 7 nak duduk depan TV lagi.  Byeeee kawan-kawan.



7 comments:

el said...

kc..el dulu mmg x pandang TK ni sbb heroin dia xsuka..
tp bila tgk watak kak long..ayu ngan mak dia terus melekat taw..ari2 dok ngadap..xsabar pulak nk tgk..smlm kak long naik hantu..meroyan haha kelakau nak mmpus
el rs diorg mmg sekepala x ikut skrip pung kot..diorg pun rs nak tergelak..ayu ckp..kau jgn nak berangan nak kawin ngan org kaya..kau tu busuk hahahahaha

Norhasniza Khalid said...

bes kan, tegelak jugak tgk dorang punye lakonan. tp bab sherry, iffa tu mmg x bole blah wataknye,,, cam kayu cikit.. hehe..

diana said...

ye la..heroin dia ni mana pernah jadi heroin dalam mana2 drama lagi..ni pertama kali rasanya dia jadi heroin.walaupun dah lama berlakon..kita baru 3 kali tengok drama ni..tu pun tau dah jalan citer..ahaahha

anyss said...

Assalamualaikum,
Daku pun peminat along hu huhuhuhu kalau tadak watak 2 ekor tu, tak tengok kot hu huhuhu

Amin A. R said...

Saya belum pernah tengok cerita teduhan kasih ni..... Nanti layan kat tonton jer lah... Hehe :D

Chekgu Azrine said...

Rin ngn hubs pun dok menunggu isnin-khamis..jmaat takde..huhu..

faraherda.razalan said...

Rmi yg suke tp sy tak boleh blah KC. Adeh!