Wednesday, March 5, 2014

Entry Sembang

Serius tak da idea nak letak Tajuk Entry apa.  Sebab Misz-ella sebenarnya saja nak bersembang dengan you all je.

Lunch sorang-sorang at McD SD. Eat peacefully before berlaku insiden yang menyebabkan i quickly pack and leave my food.  Makan tak habis cepat-cepat cabut lari. Fobia lah.


Ephyra is the Collagen drink yang i dah ambik for many years.  Sedikit mahal tapi sangat berbaloi untuk kesihatan dan kecantikan.  Firm sana sini, kulit pun cantik berseri. Siapa nak bagitau i, i tolong kawan jual.


Sesekali bila rajin, Misz-ella buat De-Tox untuk singkirkan toksin dalam badan.  Bila dalaman bersih, baru la kulit cantik berseri, kan. Sebijik timun buang kulit, sebiji lemon, sedikit halia dan daun pudina campur dengan 6 cawan air. Simpan dalam peti ais esok pagi minum ye. Sedap rasa dia.

Seorang pun OK. Tapi kadang berdua lebih baik.  Thanks Ekin teman mama gi sana sini.  Malam baru kita balik. 

Very True
I will never forget those friends who has contribute in my life
Rindunya pada Kak Senah, a fren who always make me  happy.  A fren who always buat i semangat nak pegi kerja.  Betapa setianya persahabatan kitorang sampaikan kami resign sama-sama. Hurmmm .. sedih rindukan dia.

Katanya ..ENTAH BETUL KE TIDAK i tak tau lerr

YESS. I am very happy with my life.  Kalau suka, katakan suka.  Kalau BAHAGIA, katakan bahagia.  Jangan cakap menderita.  Tu tipu namanya, kan. *Tehehehe*

Cotton-cotton kesayangan.  Banyak yang dah terjual. Lawa-lawa dan cun lah.  Ramai yang mula-mula nak satu, lepas tengok terus ambik 3.  Tengok 'live' lagi best leee

I still agree with that Happiness is a way of life.  Buat perkara yang kita suka dan gembira, then kita akan bertahan lama membuatnya.  Berdamping lah dengan orang yang buat kita rasa bahagia, disayangi dan dihargai and be happy.  Happiness is Priceless.  Rumah besar, kereta mewah dan wang berjuta tiada makna kalau deep inside we are lonely, empty and not happy.  Tq family, Tq frens .. awak semua buat hidup saya perfect and complete.

Exercise untuk kesihatan

Rahsia pinggang ramping? Bersenam.
Rahsia kulit cantik? Bersenam.
Rahsia selalu 'think positive'? Bersenam.

My blog reader Puspa buat MuayThai .. dia kata best. Tapi Misz-ella orangnya 'very sensitif and fragile'.  I tak cukup lasak untuk aktiviti macam tu. Ada geng ajak 'ride bicycle', pun Misz-ella tak try.  Sayang kulit takut terbako. Hihihi.

Whatever form of exercise, asalkan rajin dan disiplin, In Sha Allah berhasil. Misz-ella dah hampir 20 tahun buat 'aerodance'. Senaman melancar peredaran darah sebab tu 'our skin shine' dan jangan lupa makan Vitamin. I setia dengan Ephyra dan Vitamin C.

Ok ye. Misz-ella dah tak boleh sembang lagi. Got to go. Tq baca. Byee.























5 comments:

Irfa said...

masih mencari masa utk bersenam, hihi

Yana Halim said...

mana citer si taufiq kella? hehe..

diana said...

sempat lagi tolong kawan jual Epyra ye kakchik dalam sibuk2 tu..hehehe

JunAina said...

KC bab bersenam tu Aina fail betul. Asyik banyak bagi alasan jew.

Myra Jay said...

KakCik, macma nak try je yg detox tu..

Patut la kulit kakcik cantik :D