Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Macaron ~ jgn jadi Macawrong. Haha ..

Being seorang yg suka makan dan pantang tengok makanan yg best-best ataupun yg mcm best, kalo terjumpa dimana2, aku mesti nak. Nak jugak walau apa halangannya!! Tak kira. Hihi .. over melampau kan aku ni.  Masa jumpa Adik Lagenda aritu, dia ada mention tentang macaron Cikmin. Walaupun dia baru nak gi ambek maracon, belum cakap dah try, taste dan rasa, aku dah 50% jatuh cinta. After a few days, aku roger2 Cikmin dgn tujuan utk berurusniaga*Ayat budget power rangers tu ..... * haha ..

Aku siap suh Cikmin kurangkan manis tapi Cikmin cakap tak boleh .. nnti Macaron murtad jadi Macawrong  pulak. Hihi .. tak pe la Cimin, asalkan tak jadi Macasin sudah!! Haha ..

Macaron 5 perisa dan warna tiba pada hari Jumaat. Ahad dah habis. 
Mcm pirana kitorg makan, kan. Haha  ..
Pastu Aiman suh order lagi tapi aku cakap Tunggu .. 
Nanti2 la ye darling. Jgn ikut nafsu. Tu over namanya syg. Haha ..

Seriously, the macaron is nice. Mula-mula rasa mcm manis tapi bila aku kopek cengekerangnya, baru perasan yg manis tu 'filling' dia, bkn 'shell' nya. Pastu dulu2 ingatkan 'shell' dia keras ala-ala biskut butang berwarna warni yg kita suka beli masa kecik dulu, rupa-rupanya lembut. OK pass!! Meet my cerewet's standard specification. Aku ni cerewet weih. Dlm segala hal aku cerewet, termasuk la makan-makan.

So, bila Macaron Cikmin bisa membuatkan aku jatuh cinta dan nak repeat order, maka sedaplah jawapannya. I bagi 5 bintang kat Macaron Cikmin. Ikhlas tau .. bkn bodek Cikmin eh. Eleh .. kalo bodek pun Cikmin lum tentu nak bagi KC Macaron FOC. Namapun bisnes, kan. Hihi ..

18 comments:

m A s L i A n A said...

kak chik sedapnya..


nak jugak

m A s L i A n A said...
This comment has been removed by the author.
Cikmin said...

kahkahkah...adoiiii..dah lah ada virus kat sini..ku rempuh jugak tau semata nak baca entri macawrong ni..

KC..shell tu memang manis tau..tu sebab jadi chewy..tuk filling tu kita dah kurangkan banyak gula.. :P

Anyway..so hepi sebab melepasi standard KC..thank you so much.. :) insya'ALLAH...sikit masa lagi cikmin buat special price for my follower dan previos buyers.. :) suka tak? suka tak?

Cikmin said...

KC...Macaroon and Macaron 2 makanan yang berbeza...lain bemo rupanya... :P

Ati Masrif said...

biskut ke kek tu ella

cantik pulak


Jom baca: Inilah Gerut-Gerut

munna said...

terliur menengoknya kak chik... rasa nak roger cikmin terus lepas ni...

Ellen said...

wah...ni nak menambah besar hati ellen nak roger2 cikmin plak ni...hehe

Ujang9897 said...

tak sempat nak pau

Mama Zharfan said...

terungin nak try la plak---drooling mode

Lagenda said...

hahaha..nmpknya, kita ni mmg sekapal la yek KC..cerewet sket ttg makan2 ni.

Err..nak kata cerewet sgt tu idok ler..tp apa2pun, musti la ikut standard tekak kita tu kan?? Hehehe..

P/s: Pesan mak kan, JGN CEREWET sgt..nnt ada org takut amik order kita dah! OPss..hahaha

azzey said...

Pnh tenampak bende ni...biskut ke kek kak?

toyolkiut said...

lum pnh mkn..

Melati Qistyna's Mummy said...

muahaha.... kc pon dh terai ke macawrong ni, kite lom agy la...huhuhu

diana said...

kita tak pernah makan benda ni..:)

deAnza-wAnda said...

adehhh...terliur...

AngahSayang2314 said...

alamakkkkk semua cita pasal nie terliur angah tengokkkkkk

Sisters said...

macarons mmg sedappp! baru je rasa macarons yg beli via offer milkadeal tuh. and dah order gak dr cikmin utk buat hantaran my bro-in-law. ni rasa cam nak tambah order utk makan sendiri plak hehehe

meaw said...

ekceli,rindu sangat kat kak chik,uwarrrrrr..... sedapnya macaron tu,nak beli tak kesampaian lagik,huhu