Pages - Menu

Masak-masak ari Ahad

Walaupun malam Sabtu balik kul 12 malam dan tidonya jam 3 pagi keesokan hari .. pagi Ahad tu kita tetap buat sarapan dan masak lunch. Padahal pagi tu dah bagitau Abah Aiman .. Sabtu dan Ahad ai tak masak tau, .. nanti u bungkuskan makanan .. sebab ai hari-hari masak. Wiken ai nak rehat.

Aiman pulak kata .. Ek Eleh .. mama tu cakap jer. Pantang nampak kuali, periuk tergantung mesti nak masak punya. Hihi. Hanya mereka-mereka mengenali kita sepenuhnya.

Ikan Tilapia 3 rasa ~ Manis, pedas dan sedikit masam kot 3 rasa tu?

Dipadankan pulak dengan Peria Katak yg pahit-pahit lemak. Masam, manis, pedas dan pahit ~ Molek sangat la tu. "Serasi sudah rasanya". Hihi ..



25 comments:

  1. tu lah hati sorg ibu kan kak.pape pon mst nk masak kan.

    ReplyDelete
  2. ikan suke...peria x moo...rajin Kc...saya dh 2 minggu makan lauk tunjuk...bukan malas tapi bersebab..

    ReplyDelete
  3. peri goreng!!! wallahhhhhhhhhhhhhhh
    kegemaran ku sungguh2 laaaaaaa

    ReplyDelete
  4. Unik tu talapia 3 rasa...tak pernah saya rasa lagi

    ReplyDelete
  5. kalau memasak utk kesayangan, letih pun rela :)

    ReplyDelete
  6. aiseymen...terliur tgk.. gulp..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya...U memang ibu mithali. Nice reading your blog.

    ReplyDelete
  8. mak aih..
    ikan tu betul2 buat terliur la kakchik..
    meh resepi!!

    ReplyDelete
  9. meleleh dah air liur ni..hu hu

    ReplyDelete
  10. wah! KC memang rajin.. bukaklah kelas memasak macam ni.. farah boleh join..

    ReplyDelete
  11. ala lapar terus tgk lauk² sedap tu, kc cmana buat peria tu?? sharelah resepi dia

    ReplyDelete
  12. bee tk pernah masak peria sebab tk suka hehe

    ReplyDelete
  13. sedap bila manis pedas masam brtemu pahit. part peria memang cik ina tak menolak.sedap.

    ReplyDelete