Walaupun malam Sabtu balik kul 12 malam dan tidonya jam 3 pagi keesokan hari .. pagi Ahad tu kita tetap buat sarapan dan masak lunch. Padahal pagi tu dah bagitau Abah Aiman .. Sabtu dan Ahad ai tak masak tau, .. nanti u bungkuskan makanan .. sebab ai hari-hari masak. Wiken ai nak rehat.
Aiman pulak kata .. Ek Eleh .. mama tu cakap jer. Pantang nampak kuali, periuk tergantung mesti nak masak punya. Hihi. Hanya mereka-mereka mengenali kita sepenuhnya.
Ikan Tilapia 3 rasa ~ Manis, pedas dan sedikit masam kot 3 rasa tu?
Dipadankan pulak dengan Peria Katak yg pahit-pahit lemak. Masam, manis, pedas dan pahit ~ Molek sangat la tu. "Serasi sudah rasanya". Hihi ..
dapnye ikan tue..hehehehhe!!!!!
ReplyDeletebest!!
ReplyDeletetu lah hati sorg ibu kan kak.pape pon mst nk masak kan.
ReplyDeletewah peria goreng.. syedap
ReplyDeleteikan suke...peria x moo...rajin Kc...saya dh 2 minggu makan lauk tunjuk...bukan malas tapi bersebab..
ReplyDeleteperi goreng!!! wallahhhhhhhhhhhhhhh
ReplyDeletekegemaran ku sungguh2 laaaaaaa
sukeee peria rangup neh!
ReplyDeleteohh..tidaakkkkkkk.....
ReplyDeleteUnik tu talapia 3 rasa...tak pernah saya rasa lagi
ReplyDeletekalau memasak utk kesayangan, letih pun rela :)
ReplyDeleteaiseymen...terliur tgk.. gulp..
ReplyDeleteSedapnya...U memang ibu mithali. Nice reading your blog.
ReplyDeletemasak tuk adik kak!
ReplyDeletemeleleh dah air liur ni..hu hu
ReplyDeleteajar trex masak =)
ReplyDeletehehe..semua rasa pun ada :P
ReplyDeletewah! KC memang rajin.. bukaklah kelas memasak macam ni.. farah boleh join..
ReplyDeleteala lapar terus tgk lauk² sedap tu, kc cmana buat peria tu?? sharelah resepi dia
ReplyDeleteyummy,nak cube la peria tu
ReplyDeletebee tk pernah masak peria sebab tk suka hehe
ReplyDeletesedap bila manis pedas masam brtemu pahit. part peria memang cik ina tak menolak.sedap.
ReplyDeletekc mmg the best! ;P
ReplyDeleteparia goreng tu nk try la
ReplyDeleteperghhh kecur liur tgk
ReplyDelete