Teringinnya nak main masak-masak di dapur sendiri. Akhirnya, masuk hari ke 3 baru kita berjaya jadi "Chef" untuk famili kecik kita seterusnya berbuka dengan Juadah berbuka puasa hasil air tangan sendiri. Eleh .. masak simple-simple jer .. bukanlah meriah atau 'grand' gila macam "Chef-chef" lain. Kita main rebus-rebus, campak-campak dan tabur je. Pastu siap .. dah boleh makan. Eh .. nanti!!! Tunggu "Azan Maghrib" dulu. Ambek bau je la sementara tu ye. Hihi.
Sup Tulang
Ikan Siakap Goreng. Mula-mula ingat nak buat sambal tapi bila fikir balik, Ikan ni kalau makan yang digoreng 'plain' akan lebih terasa manisnya.
Ikan pekasam goreng. Hmmmm .. kita tak makan sebenarnya. So, this is not my choice. Kita makan Ikan goreng tu jer. Eh .. ada Kicap Cili Api jugak tau. Tapi gambarnya tak da. OK. Sekian sahaja Entry mengenang "Main Masak-Masak di dapur sendiri sempena bulan puasa tahun ini. Terima Kasih baca ye.
sup + ikan goreng + sambal kicap mmg mabeles + perfect! ;D
ReplyDeleteI like Pekasam...
ReplyDeletewahhh sup tulang tuu mmg meletup...
ReplyDeleteikan pekasam pun sedappp dah lama xmakan.
msk sndri lg puas hti kak kan
ReplyDeletepekasam...favourite wani tu :)
ReplyDeleteKAKCIK IKAN PERKASAM GORENG MEMPERSONA GITUE
ReplyDeletehuaaaa sup sedapnya.nk mkn sup lah buka ni.
ReplyDeletekc smlm ek jumpa kakak cantik!!!!!
ReplyDeletepingsan dgn persona kecantikan dia!
Kc, Kita pon Lau Ada ikan grg, mesti Ada kicap + cili api.... Terangkat.... Ngah taip pon kecur huhuhuhhh
ReplyDeleteSedapnye tgk sup tulang tu, my fav :P
ReplyDeletesedapnye...sib baik pose..hehehe...jom tgk handpon kat blog sy...tq
ReplyDeletegulp telan air liur
ReplyDeletewah!! pekasam kak! feberet sy tuee..
ReplyDeletesedapnya sup tulang, tina pun tak minat pekasam, asal makan je mesti pening kepala
ReplyDeletepekasam tu... lama betul tak makan...
ReplyDeleteSup tulang!! Best...
ReplyDeleteMemang sesuai sgt dibuat berbuka..
feveret munna ikan pekasam tu...
ReplyDeletewow...nyum nyum...
ReplyDeletesup + ikan pekasam=terangkatttttttt
ReplyDeletermi tul wat menu ikan pekasam ni yg wat el nk g carik ikan pekasam...
ReplyDeletebetul tu ikan tu wat goreng baru best
baru minggu ni nak import pekasam & ikan kering dari teluk intan :D
ReplyDeleteadui kc.. yg simple mcmni lah blh bt bertambah 2-3 pnggan ni... btul tak :)
ReplyDeleteeka mmg suka pekasam..makan ngan nasik panas memang terasa..
ReplyDeletetapi eka jarang beli..sebab nenek yg buat.nenek buat memang sedap..buh bawang besar,bawang putih,cili burung...
memang mak mentua lalu pon tak heran..hehe