Pages - Menu

Main masak-masak

Teringinnya nak main masak-masak di dapur sendiri. Akhirnya, masuk hari ke 3 baru kita berjaya jadi "Chef" untuk famili kecik kita seterusnya berbuka dengan Juadah berbuka puasa hasil air tangan sendiri. Eleh .. masak simple-simple jer .. bukanlah meriah atau 'grand' gila macam "Chef-chef" lain. Kita main rebus-rebus, campak-campak dan tabur je. Pastu siap .. dah boleh makan. Eh .. nanti!!! Tunggu "Azan Maghrib" dulu. Ambek bau je la sementara tu ye. Hihi.


Sup Tulang

Ikan Siakap Goreng. Mula-mula ingat nak buat sambal tapi bila fikir balik, Ikan ni kalau makan yang digoreng 'plain' akan lebih terasa manisnya.

Ikan pekasam goreng. Hmmmm .. kita tak makan sebenarnya. So, this is not my choice. Kita makan Ikan goreng tu jer. Eh .. ada Kicap Cili Api jugak tau. Tapi gambarnya tak da. OK. Sekian sahaja Entry mengenang "Main Masak-Masak di dapur sendiri sempena bulan puasa tahun ini. Terima Kasih baca ye. 



23 comments:

  1. sup + ikan goreng + sambal kicap mmg mabeles + perfect! ;D

    ReplyDelete
  2. wahhh sup tulang tuu mmg meletup...

    ikan pekasam pun sedappp dah lama xmakan.

    ReplyDelete
  3. KAKCIK IKAN PERKASAM GORENG MEMPERSONA GITUE

    ReplyDelete
  4. huaaaa sup sedapnya.nk mkn sup lah buka ni.

    ReplyDelete
  5. kc smlm ek jumpa kakak cantik!!!!!
    pingsan dgn persona kecantikan dia!

    ReplyDelete
  6. Kc, Kita pon Lau Ada ikan grg, mesti Ada kicap + cili api.... Terangkat.... Ngah taip pon kecur huhuhuhhh

    ReplyDelete
  7. sedapnye...sib baik pose..hehehe...jom tgk handpon kat blog sy...tq

    ReplyDelete
  8. wah!! pekasam kak! feberet sy tuee..

    ReplyDelete
  9. sedapnya sup tulang, tina pun tak minat pekasam, asal makan je mesti pening kepala

    ReplyDelete
  10. pekasam tu... lama betul tak makan...

    ReplyDelete
  11. Sup tulang!! Best...
    Memang sesuai sgt dibuat berbuka..

    ReplyDelete
  12. feveret munna ikan pekasam tu...

    ReplyDelete
  13. sup + ikan pekasam=terangkatttttttt

    ReplyDelete
  14. rmi tul wat menu ikan pekasam ni yg wat el nk g carik ikan pekasam...
    betul tu ikan tu wat goreng baru best

    ReplyDelete
  15. baru minggu ni nak import pekasam & ikan kering dari teluk intan :D

    ReplyDelete
  16. adui kc.. yg simple mcmni lah blh bt bertambah 2-3 pnggan ni... btul tak :)

    ReplyDelete
  17. eka mmg suka pekasam..makan ngan nasik panas memang terasa..

    tapi eka jarang beli..sebab nenek yg buat.nenek buat memang sedap..buh bawang besar,bawang putih,cili burung...

    memang mak mentua lalu pon tak heran..hehe

    ReplyDelete