Blackpepper Meatball :- Goreng Meatball (better brand HS Nada/Marinara) sampai garing pastu susun dalam pinggan, taburkan lada sulah atasnya. Tumis bawang putih + bawang besar yang dah didadu sampai garing pastu masukkan blackpepper sauce. Kacau-kacau pastu rasa. Tambah la apa yang patut kalau ada yang kurang ye. Hihi. Sepinggan ini Aiman makan sorang je, memang feveret dia.
Ikan Gelama Goreng Asam :- Goreng Ikan Gelama (kelar dulu) sampai garing, letak tepi. Tumis bawang putih, bawang merah dan halia sampai naik bau. Masukkan air asam pastu buh garam + gula. Dah cukup rasa dia, masukkan bawang besar dan cili api hiris. Tuang atas ikan. Makan dengan nasik panas, hurmmm .. sedap*lupa diet sekejap*Hihi.
lapar ni, belom makan lagi huhu
ReplyDeletetiba-tiba rasa lapar le pulak tgk gambar.. adoiyaiii..
ReplyDeleteIkan grg asam tu sy selalu bt. Klu sy tak de selera, tp lauk tu mmg boleh bangkit selera sy....sedapnya!
ReplyDeleteikan tu yang sedap....teringin lak ni kak
ReplyDeletesimple je resepinya, tapi mesti sedapkan kc, nanti boleh lah tina try
ReplyDeletesedapnyer sis ikan gelama tu..
ReplyDeleteUish, buat terliur plak... :D
ReplyDeletewaaa..bole try resepi nie kalo mati kutu nak masak..heee..:)
ReplyDeleteBoleh try ni!
ReplyDeletesimple tp yummeh :)
ReplyDeleteresepi yg simple tp nmpk mcm sedap..nk try jgk ler,tq KC!
ReplyDeletelama tak jenguk, masuk2 ajer, terus nampak makanan... looks yummy.
ReplyDeletemasak simple cam ni pun sodap kak chik..
ReplyDeleteQema dinner malam tadi ngan ulam pucuk ubi celur mmmg selera la..
ReplyDeletemasak simple camni yang bertambah makan tu kakchik hehe
ikan goreng asam sedap, meat ball pun sedap.asalkan daging memang cik ina suka.terbaiklah kak chik : )
ReplyDeletenti nak cuba meat ball tu la kak KC.. hehehe
ReplyDelete2 hari lepas pun izan buat ikan grg asam tau kakchik... sedapnya!!!
ReplyDelete