Pages - Menu

Roti Bakar Tradisi

Melayari minggu-minggu yang busy. Ada Blog Job yang perlu dibereskan tapi baru separuh siap. Perjalanan menjelajah Blog Kawan-kawan pulak adalah seperti Siput Babi berjalan selepas hujan. Perlahan. Sangat perlahan. Sori kawan-kawan. Nanti dah tak busy kita melawat ye.

BTW, bila dah bosan bersarapan kan Biskut Kering buatan En. Jacobs, pe kata sekali sekala buat Roti Bakar Tradisi. Sapu butter atas roti, panaskan kuali. Kuali ye jangan guna Toaster. Pastu buh butter atas kuali dan bila dah panas, letakkan roti tu sampai garing bawahnya. Angkat dan sapu pulak Kaya. Siap!! Dah boleh makan. Sedap tau kawan-kawan. Ek eleh .. Roti Bakar biasa je pun kecoh nak bagi Resepi. Perasan MasterChef kau ni Ella. Hahaha.


11 comments:

  1. fuh..
    memang terangkat
    roti bakar nih..
    meleleh air liur nengok!

    ReplyDelete
  2. hihi tu cara dulu2 zaman takde toaster, bakar dlm kuali, tapi tak penah pulak letak butter dulu, nanti nak try lah

    ReplyDelete
  3. Kakcik makan biskut En Jacob tu bukan waktu sarapan pagi, tapi waktu makan tengahari. Hehehe...

    ReplyDelete
  4. kakchik... mmg mabeles kalau buat roti bakar camni. atas kuali yg syok tu. garing ajekan.

    ReplyDelete
  5. Salam kakcik,

    Pergh, roti bakar mcm ni sangat2 sedap dimakan dgn teh o @ milo panas... lapar lak perut ni ;)

    ReplyDelete
  6. roti bakar tradisi, kalau bakar guna arang, lagi meletop!!!

    ReplyDelete
  7. munna suka tambah telur KC...

    ReplyDelete
  8. bagi sy, semua mknan adalah sedappp..hihihihi

    ReplyDelete