BTW, bila dah bosan bersarapan kan Biskut Kering buatan En. Jacobs, pe kata sekali sekala buat Roti Bakar Tradisi. Sapu butter atas roti, panaskan kuali. Kuali ye jangan guna Toaster. Pastu buh butter atas kuali dan bila dah panas, letakkan roti tu sampai garing bawahnya. Angkat dan sapu pulak Kaya. Siap!! Dah boleh makan. Sedap tau kawan-kawan. Ek eleh .. Roti Bakar biasa je pun kecoh nak bagi Resepi. Perasan MasterChef kau ni Ella. Hahaha.
fuh..
ReplyDeletememang terangkat
roti bakar nih..
meleleh air liur nengok!
hihi tu cara dulu2 zaman takde toaster, bakar dlm kuali, tapi tak penah pulak letak butter dulu, nanti nak try lah
ReplyDeleteKakcik makan biskut En Jacob tu bukan waktu sarapan pagi, tapi waktu makan tengahari. Hehehe...
ReplyDeletekakchik... mmg mabeles kalau buat roti bakar camni. atas kuali yg syok tu. garing ajekan.
ReplyDeleteSalam kakcik,
ReplyDeletePergh, roti bakar mcm ni sangat2 sedap dimakan dgn teh o @ milo panas... lapar lak perut ni ;)
roti bakar tradisi, kalau bakar guna arang, lagi meletop!!!
ReplyDeleteKC nmpk mcm sedap je....
ReplyDeletemunna suka tambah telur KC...
ReplyDeletenti nk try lah.. msti best ni !
ReplyDeleteSedapnye tgk roti bakar tu!
ReplyDeletebagi sy, semua mknan adalah sedappp..hihihihi
ReplyDelete