Pages - Menu

Masak Simple-Simple

I think one of the best profession in the world is Chef. Masak-masak pastu bagi orang makan. Chef will definitely feels happy upon receiving compliments from one satisfied Customer. Pastu cukup bulan dapat Gaji. Best. Best. Nape la dulu tak terfikir nak jadi Chef ye? Ehehehehe .. dok bayang yang best-best sahaja sedangkan best comes package with tak best. Tiap benda ada "Pro and Cons", wahai Misz-Ella .. you must always remember that.

Sambal Sardin + Kentang. 
Hmmm .. takat tu je la skill teman sebagai Chef. Tapi bila dipuji  .. Tiap-tiap hari kita makan sedap-sedap, kan Ma .. Hamboi dan-dan tu i feel happy dan bersemangat mahu masak lagi.

Ikan Kurau Masin Goreng
Seriously ai bukanlah peminat Ikan Masin. Layan sesekali .. boleh lah. Hmmm .. teringinnya nak masak sedap-sedap dan grand-grand untuk Famili. Tapi takat 3 mulut .. cam tak berbaloi. Hmmm .. OK lah. Sekian Entry Main Masak-masak untuk Famili. Mekaseh baca ye.

18 comments:

  1. waduh waduh waduh...terliur tgk hidangan lazat tu semua =))

    ReplyDelete
  2. Salam Ella,

    Yang simple macam nilah lagi membuka selera.

    Kak ani pun suka juga sardin ni. Tapi kata orang jangan selalu.

    ReplyDelete
  3. tngk menu sambal sardin buat lapar lerrrrr..simple tapi menyelerakan..kalau makan maunya bertambah nasi dan lauk..

    ReplyDelete
  4. Ikan masin kalau time x selera mkn, kalau Ada mmg syiok :)

    ReplyDelete
  5. kak chik samalah kita 3 mulut je yang makan. alah masak simple cam ni lagi sedap. Sambal sardin + kentang dulu kini dan selama-lamanya : )

    ReplyDelete
  6. blog sgt best untuk dibaca..nice blog..

    ReplyDelete
  7. blog sgt best untuk dibaca..nice blog..

    ReplyDelete
  8. kak chik, sandra terror buat sardin dengan kentang tu.....haha

    p/s: dengan bangganya cakap terror buat! haha

    ReplyDelete
  9. kadang2 makanan yg simple wat kite ag selera...siyes tengok gambar pun tersae nak g makan skang gak...hueee ane nak cari ikan masin ni...

    ReplyDelete
  10. kc, kdg2 yg simplelah lg terangkat.. silap2 bertambah nasi sampai 3, 4 pinggan...hehehehe

    ReplyDelete
  11. hi k chik,

    kite suke sambal sardin...

    ReplyDelete
  12. Sy pun ade mslh mcm KC. Teringin nak msk grand. Tp 3 mulut je nak masuk, kan? Adekah berbaloi? Adeh....

    ReplyDelete
  13. sadin!!!!!
    lamanya xmakan sadin..huhuhu

    ReplyDelete
  14. yiha..dpt tgk masakan akak lg..rindu kat sis..huhu

    ReplyDelete