Ikan Gerut ni aku beli minggu lepas. Disebabkan dah seminggu dalam peti ais, kalau masak berkuah mesti tak best sebab ikan tu mesti dah tak manis, kan. So, aku goreng dulu Ikan tu. Pastu tumis bawang putih, bawang merah, halia dan daun kari, masukkan cili mesin sikit, rempah kari ikan sikit. Buh air sikit, perasakan dengan garam dan sebagainya pastu masukkan Kacang bendir yang ada dalam peti ais. Kacau-kacau sikit .. pastu SIAPPPP. Santan pun aku tak bubuh. Hihi ..
Dry Gerut Fish Curry. Boleh eh bagi nama tu?? Hihi ..
mcm sedapppp~! or mmg sedap! hehehe
ReplyDeletesedapnyerrrrr.....nak sikittt.....
ReplyDeleteKC nak datang uamah KC lah...
ReplyDeletekakchik ni memang rajin masak..sy ni kagum dgn org2 yang pandai masak.. he hehe
ReplyDeletekita tak tahu mana nak cari
ReplyDeletegerut ni..
kalau ikan kari lg sedap tak letak santan kan...yummi!
kecur air liur dni :)
ReplyDeleteump sedap ni...nak sikit boleh...
ReplyDeleteKc, kitorang pggl gulai atas darat :)
ReplyDeleteterliurrrrrr ;p
ReplyDeletenak sikitttt
ReplyDeleteish, leh gak ni try kc, senang , simple, pantas.... :P
ReplyDeletetry akak masak kari daging..biarkan smpai kering..jd mcm rendang.. :)
ReplyDeleteperghhh tengok gambar pun dah tau sedap..kak meh anta sini sikit , saya pantang tengok makanan2 macam nie..kecur air liur di buatnya huhu..
ReplyDeleteterernya kak cik!!
ReplyDeletexpnh lak wat kari x buh santan.
leh cuba..
pergh lapar la pulak..
ReplyDelete