Pages - Menu

Jom cuba Kari kering camni

Ikan Gerut ni aku beli minggu lepas. Disebabkan dah seminggu dalam peti ais, kalau masak berkuah mesti tak best sebab ikan tu mesti dah tak manis, kan. So, aku goreng dulu Ikan tu. Pastu tumis bawang putih, bawang merah, halia dan daun kari, masukkan cili mesin sikit, rempah kari ikan sikit. Buh air sikit, perasakan dengan garam dan sebagainya pastu masukkan Kacang bendir yang ada dalam peti ais. Kacau-kacau sikit .. pastu SIAPPPP. Santan pun aku tak bubuh. Hihi ..

Dry Gerut Fish Curry. Boleh eh bagi nama tu?? Hihi ..

15 comments:

  1. mcm sedapppp~! or mmg sedap! hehehe

    ReplyDelete
  2. kakchik ni memang rajin masak..sy ni kagum dgn org2 yang pandai masak.. he hehe

    ReplyDelete
  3. kita tak tahu mana nak cari
    gerut ni..

    kalau ikan kari lg sedap tak letak santan kan...yummi!

    ReplyDelete
  4. ump sedap ni...nak sikit boleh...

    ReplyDelete
  5. Kc, kitorang pggl gulai atas darat :)

    ReplyDelete
  6. ish, leh gak ni try kc, senang , simple, pantas.... :P

    ReplyDelete
  7. try akak masak kari daging..biarkan smpai kering..jd mcm rendang.. :)

    ReplyDelete
  8. perghhh tengok gambar pun dah tau sedap..kak meh anta sini sikit , saya pantang tengok makanan2 macam nie..kecur air liur di buatnya huhu..

    ReplyDelete
  9. terernya kak cik!!

    xpnh lak wat kari x buh santan.

    leh cuba..

    ReplyDelete