Kalau tetiba minda 'jem' tatau nak masak apa .. mulut mula membebel sini sana. Akak .. nak masak apa eh esok? I blurr arr kak .. dalam peti es ada Ikan Kerisi je. Tolong bagi idea sikit.
Cuba hang buat Ikan Masak Sos Tiram. Pastu hang tumbuk cili padi masukkan dalam tu. Masak kering-kering .. biaq ikan tu elok bersalut jer. Haaaaa ??? Tak penah dengar pun kak. Lauk pe tu?
Ha kauuuu ... sampai kat Kakak Cool adinda meraih simpati. Dan seperti biasa .. Kakak Cool yang baik hati tak pernah mengecewakan Adinda yang sentiasa suka pada nya ini. Mekaceh kakak. AILEBIU LAH. Muahhhh.
Hang tumbuk cili padi dengan bawang putih dan sehiris halia. Pastu tumis. Pastu hang masukkan 3 sudu Sos Tiram. Buh air asam jawa sikit. Pastu hang rasa lah .. tambah la garam dan gula secukup rasa. Orite kak. Nanti ai cuba. Dah siap nanti ai bagitau you ye ~ Begitulah 'pok pek pok pek' kami di satu petang yang mana kami 'a bit free'.
Si Pedas dengan tak pedas memang serasi. Ngam kan dua-dua lauk ni bila digandingkan.
KC,dh tau dah sy nak msk ape utk bersahur nnt
ReplyDeletenmpk ikan tu terus kecur liur...umi mmg suka style masak camni..pasni leh la try resepi yg ni plak hehehehe
ReplyDeletesy pun KC...hari2 msk 2jenis jer...lauk nga sayur...=P
ReplyDeleteKA paling suka wat ikan goreng bercili padi pedas meletup mcm ni! my feveret !
ReplyDeletememang sesuai sangat....
ReplyDeletehoooo..sedap2..nak jugak...
ReplyDeletewa.... tetiba lapar.... tengok sedap je.... uwaaaaa
ReplyDeletecam sedap je masak lemak tu..ada lak sambal belacan..memang best la...!
ReplyDeleteMasak lemak tu, kalau letak nasi impit + rendang, jadilah lontong! :)
ReplyDeletesedapnya,, masak lemak tuh. lapar plak tengok nih. huhu
ReplyDeletememang sedap...tapi aku selalu buat ikan gelama n letak santan sikit..lama tak masak lauk ni
ReplyDeletememang sedap...tapi aku selalu buat ikan gelama n letak santan sikit..lama tak masak lauk ni
ReplyDeletedni hari ni tak masak.. tapau je hehe
ReplyDeleteterliur betul hehehe
ReplyDeletepia suke fucuk,sume suke hehe
ReplyDelete