Merancang Kehidupan

Monday, December 17, 2012

Misz-ella seorang yang suka merancang kehidupan.  Nak terbang bulan Februari tahun depan, bulan Ogos tahun ni dah beli tiket.  Bulan 12 dah book hotel. Antara bulan Ogos ke Februari tu, Misz-ella dah mula kumpul duit sikit-sikit.  Bila kita betul-betul planning, baru la "happening" percutian kita nanti, kannnn.

Buat orang biasa-biasa seperti Misz-ella, merancang kehidupan itu sangat penting.  From a simple thing like .. Esok pagi nak masak apa? Esok nak keluar rumah pukul berapa? Nak pakai baju apa? Kalau kata nak keluar pukul 8 pagi, pukul 7:50 Misz-ella dah kena turun tangga dan start enjin so that i achieve my 8 am target.

Sehinggalah kepada perkara yang lebih besar seperti berjalan jauh @ melancong lagi la kita kena plan. Almaklumlah .. kita bukan orang senang yang petik jari maka dapatlah wang.  Duit berjoli-joli bersama keluarga bukan senang-senang Misz-ella nak 'dig the saving account'.  Tapi tak pe .. tetap Bahagia dan bersyukur dengan apa yang ada. Alhamdulillah.

Back to the Topic Merancang Kehidupan .. i am approaching Things To be Done when i'm 40's next year.  Nervous ada .. Excited ada .. macam-macam rasa.  Yang pasti, tekad itu sudah bulat maka wahai Misz-ella .. Jangan Kau Pandang Belakang. Pandang kiri, kanan dan depan dan dengan lafaz Bismillah .. Teruslah Melangkah. Mudah-mudahan ada rahmat dan barakah di tiap langkah. In Sha Allah. Amin.

You Might Also Like

9 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here