Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

1st misz-ella.blogspot Contest

Dear Frens,  as promised here,  hari ini dgn rasa riang gembira dan excitednya, i officially launched my 1st misz-ella.blogspot Contest. Wah, ayat power gila!! Haha  .. 

Frens, do you know that i think many times before proceed with this contest? Bkn lah kedekut tapi takut. Takut ada yg gelakkan aku. Maklumlah, follower blog ni tak ramai, traffik pun tak hebat. I never have BE (yg korang sume selalu dapat tu) and I never gain any money from my blogging yet. But i dont mind, after all, that's not my 1st intention on blogging pun. Kalau nak tunggu follower aku ramai dan traffik aku hebat, entah-entah aku tak berpeluang buat benda-benda camni utk korang. Samalah dengan tunggu kaya baru nak bersedekah, kan.  Silap haribulan, tgk-tgk umur tak panjang, maka pergilah kita dengan membawa rasa kempunan. Hihi ..

Alahai .. panjangnya mukadimah n3. Ok .. ok,  tengok hadiah dulu. There will be 2 main winners. Sorg perempuan dan sorg lelaki. Jom tengok apa hadiahnya.

Jeng .. Jeng .. Jeng ..

Acqua Di Gio Set for men worth RM190.00

Emporio Armani Diamonds Set for ladies worth RM210.00

2 kotak menunggu peserta bertuah. Sapa la tu? Hihi ..

Hadiah dah tengok, jom tengok syarat-syaratnya pulak.
  • Follow, Baca dan Komen juga (dah tau dari sini, kan). Oh ye, mesti dah komen sekurang-kurangnya 10 entri baru layak masuk contest ni. If u are new follower, u have to dig my blog dan baca entry-entry samada lama atau baru dan komen entry tersebut. Follower lama yg dah always drop comment in my entry, can skip this part, confirm layak syarat pertama. Hihi ..
  • Buat satu entry bertajuk 1st misz-ella.blogspot Contest. Copy and paste the header below and include it in your entry.

  • Dalam entry tersebut, buat satu slogan~ Saya suka membaca 'entry-entry' di misz-ella.blogspot kerana ......... (tidak kurang dari 50 patah perkataan). Make sure you count the number of words, if not dah buat penat-penat tetiba d.q. (disqualified le .. hihi)
  • Tarikh tutup adalah pada 18hb Januari 2011,  jam 4 petang.
  • Do not forget to backlink your contest at this comment box ya. That's the only way i can trace you.
I will choose 7 winners. Dua entry terbaik akan dapat hadiah diatas. Another 5 will get hadiah-hadiah lain yg tetap berharga dan menarik.  

Eh .. beria-ia dah ni. Ada ke yg nak join eh?? Ke aku je yg syok sendiri?? Hihi ... OK kawan-kawan, hope you are with me. All the best Frens.







122 comments:

Anonymous said...

nak join..nak join..tggu cari ilham dulu..hehe!

azila said...

nak..nakkkkk k.chik..(ader hati kan?)heheh

Diana Rashid said...

sedang buat entry..teruja betul tengok hadiah2 dia..
best nye...

Kak Amy said...

Akhirnya masa yang di tunggu2 telah pun tiba..kak amy pasti nak join tak kira la menang ke tak tapi nak bagi support kat akak tapi kalau menang bagus juga bertambah-tambah wangi la jawabnya.. he3... nanti dah siap amy tinggalkan linknya ye..

eliyaezlinalias said...

sudaa join!!!!!!!!!!
http://eliyaezlinalias.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Ujang9897 said...

mak ai hadiah tak tahan...gila gersang nk buat kontes nie..jap2..jmpa tok bomoh jap...amik idea..tgguuu

admin said...

salam , kak nak join jugak tp tak faham syarat dan terma akak ni . uhuhu ;;

munna said...

akhirnya... yang ditunggu dari kakchik termaktub sudah... tunggu jap nak perah otak dulu cari idea... munna dah layak ke nak masuk ga ni..

cik panadol said...

pergh...kak wt contest pulak dah....hadiah menarik pulak tu...nk join...nak join!

Diana Rashid said...

dengan sepantas kura2 kita meng"join"kan diri..
hahahah

http://diana-senyumsenyum.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

sarah-najwan said...

hadiah mmg power..ambo kene seru mood utn join nih...semangattt..semangat..marilahhh..ehhee

Pepel BoNda AmaNi said...

nak join sis..hadiah tue..sangat teruja eida tengok....

Cikpuan Qiqi said...

wah kak chik..leh la nk join.hehehe....layak tak..layak tak..keh3333

!eNa PnG said...

pergh....



nak join jugak :)

admin said...

Dengan tahap selaju semut berlarinye pun sy bg pihak lelaki yang pertama mem'join'kan diri untuk contest ini .

http://www.abdulfarique.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

harap2 layak la yek :)

Lagenda said...

wowwwwwww! Hadiah mantop tu kakcik!!

Insyaallah, ada kelapangan mak nak join

ozzy said...

assalam..

oh ada contest..nanti saya luangkan masa lebih sikit utk baca semua syarat2nya..
good luck pada semua peserta

nisa said...

menarik giler contest ni..hadiah pun gempak..memang menarik tertarik kao memang daBOOM!

azzey said...

kakchik@ella: wow ..ini ke berita baik tu kak...nk jugakkkkkkkkkkkkkkkkk....:)

aibaks said...

fuyo... hebat tul 2 hadiah utama tu.. nak gak.. hehe...aibaks da join..

1st misz-ella.blogspot Contest dari aibaks

Pepel BoNda AmaNi said...

sis...nanti u email me ur phone no k...mana taw..klu esok kita leh jumpa kat shah alam..

eida_bob@yahoo.com.my

Suara Kalbu said...

Ohhhhhhhhhh.. tidak Kak Chik.
Ada contest dengan perfume yg sangat mahal. Kak Chik..jomlah tukar perfume tu dengan Cheese Cake ida ..meh la meh la meh la... hahahahahahah

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dah folo dah...tapi tak hengat la bopa kalinya komen kat entry2 kakcik ni....huhuhuhuhuhuhu..tak la rasa cukup ka dak ni syaratnya...tapi nk join...sedey bangat...

mimie1678 said...

nak jugak join... dpt perfume nie... best...

Mat Gebu said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....besssnyyaaa..hehe

Unknown said...

nak join.. tp nanti pikir nk tulis ape.. hehehe

toyolkiut said...

HUHU..
NI LA YG SASPEN ARI TU YE..
TK LUM PNH JOIN PE2 CONTEZ SMBLM NI..
NK JOIN YG NI..
BEST ADIAHNYA..
TP DH CKUP SYARAT LUM NI YE..
KOMEN2 LUM CUKUP 10 KOT..
TP NK JG..
MESTI JOIN PUNYA, TUNGGU YE KAKCHIK.....

Fathiah Rosdi said...

hyep kak chik..
sy bru jep follow akak..tgk dlm blog abg ben...blog simple n nice to keep on readin ur entry..

*mau cuba nsib jgk cntest tu,ley???

Khairi Mohd said...

salam,

wah hadiah yg best tuh. Good luck, insyaAllah ada masa akan dicuba.

ULtradya said...

nak join jugak to gave me ur support....tp nanti la..b4 due date..nak cari kelayakan untuk join..heheheheh

cikpuanhady said...

waaa..pasti join ni..hihihi..

btw, salam perkenalan dari saya..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Pakwang said...

nak join nak join.... ngah pikirkan slogan dulu. hehehee

Ammar said...

nak jugak minyak wangi ni

neni izazi said...

menarik ni...boleh buat hantaran untuk majlis nnti..dah save 1 par....

Siti Fatimah Fuzz said...

wah...best2..hadiah yang sangat lumayan....^_^

Pakwang said...

salam kak...
saya dah join... datng tengok k..

http://azwansalleh.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

!eNa PnG said...

dah siap....




http://mamapink07.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html


tq kak...

Cik Bambam said...

join kak ella..!! :P

http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

farasakura said...

fara join :)

http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Unknown said...

k'chik..org nak join jugak..huaaa..titik air liur ni nengok perfume tu eh!

NurLailatul said...

saya sudah join disini...

http://nurlailatulanuar.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

CIK TOM said...

cik tom nak join tau kak ella...tp tunggu weekend sbb skang busy dengan kelas...huhu...

Woofer Storm said...

tak baik la ckp mcm tu kak,akak ni..masi muda apa,..hehee baru nak tag,aka dah buat contest..hehee

tapi nak tag gak la,heheee
http://www.wooferstorm.com/2011/01/contest-project.html

*layak ke nak join ni??sy jrg2 komen laa..aduii,rugilah cmni..ermmmm gud luck korang,nnti sy promosi contest ni k kak, support u ketat2

AM said...

Wah! Contest menarik nie. Arol nak cuba untuk join lah! Hehe. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kkkkaaaaakkkkkcccciiiikkkk hrp2 dah memenuhi syarat rasanya....
dgn bangga nya LadyzuL mengjoinkan diri....
http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

ciK LyndaWawa said...

gile mahal punye hadiah..huhuu=] nice2!

ummi_khalish said...

Aslmkm..dil join bgi pihak khalish..

http://papamama-cintasuci.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

azzey said...

kakchik@ella: teruja dgn hadiah tu. sy ke sini bc entry ni utk kali le-2...nt saya plan nak join. ada masa lg kannnn...

Ati Masrif said...

ohh...org hebat macam ella
pasti gift pun hebat gak..
dah agak dah...hihi

sebenarnya kita sgt fobia
join GA ni..sebabnya...
tak pernah menang..huhu..sian kita
tapi baru 2-3 je join GA..
pastu tobat tak mau join lg

tapi kerana ella yang cantik
dan awet muda ni ...kita support
juga lah

nanti insyaAllah petang ni kita
buat yek ^_^

m A s L i A n A said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

kwn2 bole?

m A s L i A n A said...

saya edit entry saya..

sila layari ye

http://maslianaothman.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Mizz Farah said...

waahhh...akak nti farah nak joinnnn laa~ :)

Ibu Muda 30series said...

yuhuuu kak chik-AIM nak join. tp tatau lah layak ke tak...huhu... btw, check ye..if tak layak dr segi komen tu...ai sure tinggalkan komen pas ni. selama ni duk baca je..hehe

http://deejaywani.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Mizz Farah said...

kak chik...
da joinnnnnnnnnn :)

http://nottygirlz.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ella-blogspot-contest.html

::Budak Degil:: said...

alamak!..syarat 1st tu aku dah laksanakan ke belom ye... :(

maaf ye kak, lately jarang beblog dan bw umah akak yg dah cantik ni, serber intenet low, keje kt opis byk, weekend byk betol kenduri..

ohh..alasan je semua tu kan..
tp sy nak join jugak..mane tau ade rezeki kat umah baru akak ni..

eben dulu contest gayah pn xmenang, nak mencube la lagi..hehe..
sat lagi sy post ye..

i lap u....(pjg pnye bebel...)

Nuruashia said...

nak join juga !!

AngahSayang2314 said...

yahhh akanku joint gak tunggu esokkkk tengah cari2 ayat2 powerrrrrrr hehehee

kak ina kl said...

wah bestnya hadiah..kena cari idea kaw kaw ni sebab hadiah dia memang best

Alin said...

bestnyer Kak Chik..nak join gak ...

Alin said...

Dah Join Kak Chik

http://cinta-matahariku.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Gayahspears said...

adess :(
akak.. camne Gayah nk join.. Gayah pon bz ni..

azzey said...

kakchik@ella: akak saya dh join contest kat sini >>>

http://azzeyatin.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

tq ye kak....:)

munna said...

kakchik.. munna dah perah otak ni...

nanti kakchik kira cukup ke idak 50 pth perkataan

http://manmunna.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

::Budak Degil:: said...

akak...ein dah join..maaf ye kalau entry melebihi (melampau) 50 patah perkataan..bukan slogan dah tu namenye..hehe..

tgk sini ye kak..
http://www.kepalabatupunyedegil.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Woofer Storm said...

kak chik:entry sy tu skdar nak promote, bukan nak join..segan den nak join,lagipun bagi peluang pada yang lain.. support kak chik dari belakg ketat2 punya..heeehee

Rina said...

wah..hebatnya hadiah..teruja tgk..

Rina Rahamat said...

Haii..sy teringin nk join. This is my 1st time join contest..:)

http://cikbetty.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

AngahSayang2314 said...

akhirnya angah sahut cabaran akak hehehe just 4 fun......

http://angahsayang2314.blogspot.com/2011/01/contest-1st-misz-ellablogspot-contest.html

Ahmad Hamzah said...

ye ye ye nak join, nasib baik blum tutup lagi haha bestnye nihhhhh

MamaYatie said...

uiiihh...tak leh jadik ni..wajib join ni...harus melapangkan masa..insyaallah yer kak chik..pi bertapa jap

Sheherazade said...

om ga!can i join this?

Unknown said...

akak..yong da join

http://www.alinaclover.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

nur said...

Kakchik..
nur join
jemput terjah:
http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

nurhafiz2009@yahoo.com

ALL IN ONE

toyolkiut said...

salam kak chik..
TK dah siap join..
ni link ia..
jemput datang dan menjurikannya..
hehe..

http://toyolkiut.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Ujang9897 said...

salam kak

kerja sekolah dah siap..hehe

http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest_14.html

Ujang9897 said...

alamak kak..kesilapan teknikal lagi..hahah..nk edit jap..nanti ata ok..

Mama Zharfan said...

beshhnya hadiah tu..nanti me nak join--tgh cari idea hehhe and nak kena buat marathon komen kat entry blog u gak ni dulu baru layak join contest u ni :)

CT said...

Ella : Okies akk join sikalang jugak...ehehehe

alexayussida said...

haaa ni dia rupenyee baca komen follow tuh:D...akak,sorry smlm tak dpt bw sgt sbb tu tarak tau ohh..hehe patutla mr.ben duk sbut nama akak n g.armani..ni dia upenyee..nti dpt ilham yus karang ayat ye kak:) tq ajak..hehe

CT said...

Ella akak dah siap, semak eh...dup dap, dup dap...:)

http://batulesung.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

*Mrsfarahzaki * said...

beshnyaaaa....dpt adiah....hehehehehe...nak mashuk gak lahhhh...

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam Kakchik..

Masyuk~

Ilham dari mana nih?

Semoga murah rezeki~.. (^_^)

Misz-ella said...

Hai all ,, thnks pada yg nak join, yg dah join dan yg skadar mmbaca this n3 shj. I really appreciate.

@En. Mat .. tengs tlg promote kat blog. Mula-mula bca tjuk n3, kkchik ingat En. Mat nk join jugak rupa2nya tlg pomot. Mekaceh byk2 ye En. Mat. terharu besar nih. hihi ..

@Woofer Storm .. tima kaseh sbb suppot kakchik ketat. Terharu jgk dgn adik.

Unknown said...

wow! hadiah memang meletop :)
miza nak join :)

alexayussida said...

http://iammemaself.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

taraaaa!!akak yus join!!hehe akak ushar then gtaw pape yang tak kena okeh!muah muah

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Taraa.. Siap pun n3 nya..

http://carlosanteekee.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Jenguk2 la juga n3 lain ye.. huhu.. Tq!

CT said...

Ella laling....akk ada buat editing sikit tgk eh...

http://batulesung.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Jangan jelez akk dh jumpa Mat Gebu...dekat je umah kami ...hehehe.

MamaYatie said...

kak chik, saya menjoinkan diri

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

liyana afiqah said...

dah joinn =)

http://mellowtypo.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

liyana afiqah said...

dah joinn =)

http://mellowtypo.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
theblabber said...

wow!! hadiah mengancam. ini yg kita mahu..hehe.

good luck kak :)

Maria James Chayak said...

KakChik Ella, i dah join ur contest :)
wish u a very good day.
am excited on this.
i da experiment ur blog. huhuhuhu :)

here's my link : http://officiallyours.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.Ella...atie pon dah join gak..jemput ziarah yer..makasih

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Browacana said...

Saya sudah join!! :D

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Myra Jay said...

Salam KakChik..

MJ nak join ya..

ID : Myra Jay

Link : http://diana-senyumsenyum.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

alyaa kamil said...

sy join jgk!
http://alyaaboolat.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

MaErA kZz said...

hai Miss Ella...sy pn nk join jgk...ini link sy http://www.mieraamyrakzz.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Misz-ella said...

tengsssss so much buat yg dah join and plan to join. appreciate you ols.

for those who are new, baca dulu n3 saya, kalau suka follow dan komen 10 n3. tenggsss so much ya. really appreciatelah.

neni izazi said...

mencuba nasib, menambah kenalan....

http://nenizazi.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

INNANIE ARIFFIN said...

saya dah join contest ni, siap buat entry comel khas buat akak.

moga ada tuah saya ye!


http://coklateyes.blogspot.com/2011/01/misz-ella-contest.html

Pakwang said...

salam...

alamak cmne boleh salam faham ngan syarat nie....

tapi saya dah re-slogan balik....
dtg cek yer... hehehe

http://azwansalleh.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Unknown said...

kak chik, miza tak ingat berapa komen yang miza dah tinggalkan kat blog kak chik. layak ke miza nak join ni ? takut tak cukup syarat pulak -.-

Aida Azryn said...

akak! aida join contest akak ye! ;D
http://www.aidaazryn.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Ati Masrif said...

hai..ella

akhirnya pada hari ini dapat juga
kita buat semua syarat2 GA ni
semoga ada rezeki awal tahun 2011 ^_^

http://wanati.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Mama Zharfan said...

salam kak chik

me join yer

hope u will like it :)

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Anonymous said...

alamak tersilap baca..ingat kurang 50 patah perkataan...nk kena edit balik ni...

Mahamahu said...

Dah penuhi semua syarat2 untuk contest ni.. harap2 dpt diterima ok..

http://advsinfo.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html


Ini adalah blog pengiklanan yg di urus tadbir oleh Mah@mahu..

Asni Misri ❤ said...

kak chik saya dah joint.
kak chik kalau xnak terima pon xpe,tp saya ikhlas buat untuk kak chik..hee

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Anonymous said...

kakchikkkk..saya dah join..ade harapan menang tak??? haha

http://www.makdaraterdiva.com/2011/01/misi-nak-menang-perfume-free-1st-misz.html

Unknown said...

kak chik!echah join ye..fuhhh..fuhhh..tiup bagi lucky.ehhhe


http://dalamnafascinta.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Ujang9897 said...

siap keje

http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest_5714.html

Unknown said...

Salam kak chik, miza join,

id follower: miza yusof
link: http://haycontest.blogspot.com/2011/01/misz-ella-blogspot-contest.html

Unknown said...

salam kak chik..saya dah follow, baca dan komen...

ni link entry saya : http://danielzaidi.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

Ct Arina said...

salam kakchik! ~_^ rina da cukup sume syarat. rina join taw! ^_^

id rina: ct arina

http://ctarina.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

cikpuanhady said...

Salam, saya join..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

thanks..

Jom join :Ada 2 contest yang boleh disertai

ainul.zmrs said...

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html


kak chik,da join:))

Syima Emi said...

salam kak chik,

saya memeriahkan contest akak.

ada rezeki tak ke mana..hehehe

http://petaibududurian.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

tq :)

follower id: Syima Emi

Nadia said...

http://nadiacontest.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ella-blogspot-contest.html

NADIA JOIN JUGAK KAK CIK ELLA ^__^

Dyat said...

Salam Kak...alamak terlambat le.....leh postpont x due date???coz baru Follow..

surianisiti said...

haha..kalau lah sy tgk blog ni sebulan yg lalu..confirm sy masuk..
nway,..congrat pade sape2 yg menang..:) :) :)