Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Toncet pun boleh lah

Toncet?? 
Getah belacan sgt berguna time-time camni. Hihi ..
Biar la buruk pun. Yg penting selesa. Kan korang kan?

Ya Rabbi .. semaknya dapur. Camna tak semak ~
Aku la Chef, aku la Driver, aku la Boss, aku la bibik,
aku la mama, aku la isteri, aku la cikgu aerobik, aku la tukang sopink.
Kat opis aku la Secretary, aku la Project Coordinator.
Aik?? sumenya aku?? Gila kuasa betul aku ni. Haha ..

60 comments:

DaddyDian said...

kak chik ni saya nak gelar wanita besi la... dahsyaatttt~

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak chik..ingat kecik2 dulu..mak selalu buat toncet camtu..hihi.mmg bz kak chik yer..semua keje buat....

Ujang9897 said...

sempat lagi ek..,

kakchik la juara di rumah dan opis..hee

aibaks said...

klu wat 2 toncet pun best gak.. hehe

nota kaki: akak lupe tulis "aku la blogger.." hehe

Encik MamaT said...

wanita serba boleh ni kak cik.. hehe

Izan Ishak said...

kakchik mmg superwomen!! terbaekkkk~

Miza Yusof said...

teringat waktu kecik. selalu nenek buat ekor kuda/tocang. hehe :)

::Budak Degil:: said...

1 tinggl kak..
'aku la kakak'...
:)

munna said...

sgt suka ikat macam tu... klu ada yg terjurai je kat muka mulalah rasa rimas ...

echah mashuri said...

hee....toncet gituuu....olo olo omeyyy..heee

nisa said...

Betullah, wanita ni ada kekuatan dgn keistimewaan yg tersendiri, tengok kak chik, apa yg xbuat..semua boleh buat..dasyattt...

NurLailatul said...

hak..comel je..

Aku Ibu Muda said...

toncit sbb x mo rimas kt dapur ye kak chik..hihi

sama la kita..kdg AIM pakai skaf, berebut ngan anak dara pula...yg dia punya tak mo- nak yg kita punya jugak...

last2 tocang rambut tggi sket..hehe...buat sama kat rambut dia...baru lah x ngacau...

sarah-najwan said...

toncet pom ok..hehe

kemas ape dapur tu..tang yg tepek kat pitu petio ais..ai berkenan..hahhaha

norh said...

kagum la dgn kakchik :)

eiela said...

toncet pun comel jugak. cute. memang akan buat toncet time mengemas rumah dulu-dulu..

Latest Entri :
Tingginya Martabat Seorang Ibu

kakchik@ella said...

@Daddydian, wanita besi? Bahaya ooo. besi ada magnet kang terlekat susah!! haha ..

kakchik@ella said...

@azatiesayang, ye bz nak wat camna. redha je la. hihi ..

kakchik@ella said...

@Ujang .. org rmh sok 'train' dia jd cam kakchik eh. hihi ..

Mama Zharfan said...

kak chik ella @ SUPERWOMEN!!!

cute pic bertoncet itu:) terserlah awet muda :)

tq sbb sudi singgah kat my blog :) really appreciate that :)

kakchik@ella said...

@aibaks, aku lupa aku blogger dik. ingatkan tulis2 diari je. hihi ..

kakchik@ella said...

@Mamat, mmbolehkan diri Mamat. hihi

kakchik@ella said...

@Miza Yusof, mesti comel time tu, kan. Sbb skrg pun miza kiut. hihi ..

kakchik@ella said...

@IzanIshak, supermannya mana dik? hihi.

kakchik@ella said...

@Budakdegil, aku la kakak .. aku la anak .. aku la adik. Wah!! tmbh point lgi dik. haha ..

kakchik@ella said...

@munna, btl3.

kakchik@ella said...

@echah mahsuri, cuba tgk btl2. comel ke comot tu jah? haha ..

kakchik@ella said...

@nisa, wanita ciptaan istimewa Allah S.W.T. dat's y kita multi task. btl kan dik?

kakchik@ella said...

@NurLailatul, hihihi. blusing i u.

kakchik@ella said...

@AkuIbuMuda, untung adik ada anak pompuan. kakchik nak buat camtu kat aiman? Huhu ..

kakchik@ella said...

@cikgu sarah-najwan, saya suka kumpul FM tu. tiap2 tmpt kita pegi msti kita beli 1. cikgu kalo gi mana2 belikan saya 1 tau. hihi ..

kakchik@ella said...

@norh, kakchik hnya wanita biasa dik, walau cuba mnjdi sempurna, tetap ada kekurangan di mana2. tapi tetap berusha utk mmberi yg terbaik buat kesayangan. mudah2an diberkati Allah S.W.T. Amin.

kakchik@ella said...

@eiela, nk tgk adik pulak toncet blh? msti lbh comel dr kakchik, kan. hihi

kakchik@ella said...

@MamaZharfan, hihihi. Nak brkwn kna la kunjung mengunjung, kan. Ramai lgi yg saya kena ziarah ni. tgh trkial2 mnyusun wktu. sya kan superbizi. hihi

Maria James said...

cam budak sekolah sesat ..hihihihi~ muahahahahaha~

i do that when i was a kid, now not anymore hahahahah :P

i prefer busy dari xbuat pape kan. kan..

lau superbizi tuh melampau la plak..hahahah

kin said...

hahaha...kiut pe.

CT said...

lalalala...pinjam toncet sejemput...hahaha

Lagenda said...

cumeinya toncet?? cuba wat pesen tocet gitu pi KLCC..musti ramai yang tertoleh2..miahahaha

Cempakamelati said...

Syabas buat kakcik...engkaulah wanita mithali.

kakchik@ella said...

@MariaJames, kdg2 ter superbizi jugak. hihi ..

kakchik@ella said...

@kin, nk tgk toncet kin pulak boleh? sure supercomel, kan. hihi ..

kakchik@ella said...

@kakCT, toncet ela sejemput je. Toncet akak sepenumbuk besornya. hihi ..

kakchik@ella said...

@Lagenda, tetiba je kakchik jd tumpuan paparazzi kat KLCC tu, kan. esoknya sure masuk majalah, kan. haha ..

kakchik@ella said...

@Cempakamelati,Mithali? Fuiyo. Hihi ..

AngahSayang2314 said...

wah 1 dalam seribu la kak chik nie semua la terbaik la kak chikkk

My Little Diary said...

salam,

kekeke... kiutnya toncet tu....

buat apa saja janji ikhlas kan.. :D

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

Waa Kakchik.. ni da macam ting tang ting tang alexander nih.. hihi..

alinac lover said...

semua kita nk kena buat.mana x semak kan

Ct Arina said...

ehe^^ kakchik si superwoman! ~_^

Scarlett O'Hara said...

Kak Chick muda 10 tahunlah.

MamaYatie said...

waaa...kak chik mmg giler kose ni..tulang besi urat dawai ker aper nih?

diana said...

sebenarnye wanita lebih kuat dari lelaki..
kan kakchik??
:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

comey nyer toncet..hik3.

noreed said...

macam budak notty lah, kak chik :)

Princess Nur said...

cutenya toncet tu..cam baby..hihi..

ferra ferro said...

comel la kak chik ikat rambut toncet . macam ikat rambut baby2 .. hihi

BUNGA said...

kak bila akak buat rambut tocet tu, muka akak mcm muka pelakon tu.. sapa namanya tu.. khairiah tu.. ntah betul ke tak namanya ni..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kan ke kakcik superwomen...

logorithm said...

Respek ah KakChik multi-tasker nih!


Entry terbaru: Kisah dalam Lift

deAnza-wAnda said...

cute jer...