Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Filem Petta lakonan Rajinikanth best gila!

Hello pembaca kesayangan,


Baru-baru ini Misz-ella telah diundang ke Special Screening untuk filem lakonan terbaru Rajinikanth bertajuk Petta oleh sahabat saya Alex. Mula-mula macam tak boleh nak pergi tapi kerana mengenangkan filem Petta ini dikatakan adalah filem terakhir pelakon Tamil pujaan ramai iaitu Rajinikanth, maka well .. rugi la kalau tak turut menjadi salah seorang dari jutaan penonton filem Petta dari seluruh dunia ini, kan. Lagipun, anak saya yang berusia 22 tahun pun peminat setia Rajinikanth .. Dia tu legend mama .. you must go and watch this movie .. rugi tak pergi tau!



So kali ini  Misz-ella nak kongsikan tentang filem Petta. Selain dari Rajinikanth, pelakon-pelakon yang lain yang membintangi filem ini termasuklah Vijay Sethupathi, Simran, Trisha, M. Sasikumar, Nawazuddin Siddiqui, Bobby Simha, J. Mahendran dan Guru Somasundaram. Filem Petta telah ditayangkan secara serentak di 26 negara mulai dari 10 Januari 2019 yang lalu, diedarkan oleh syarikat Malik Streams Corporations Sdn Bhd.




Filem ini bermula dengan adegan 'ragging' atau buli di sebuah sekolah berasrama penuh yang terletak di Darjeeling, India. Apabila Kaali diterima sebagai Warden baru bagi menjaga kebajikan pelajar-pelajar tersebut, beliau cuba mengubah amalan  'ragging' yang menjadi amalan tradisi sessi perkenalan di antara pelajar lama dan pelajar baru. Seperti biasa, irama, lagu serta tarian sudah terlalu sebati dalam filem Tamil. Sambil menonton, sambil berhibur. Best!



Kejadian demi kejadian, meskipun sukar pada awalnya akhirnya Kaali diterima dengan baik oleh pelajar-pelajar di sekolah berkenaan. Kaali menekankan amalan-amalan mulia seperti kasih sayang, sikap toleransi dan hormat menghormati sesama insan menjadikan beliau disenangi ramai dan sentiasa menjadi rujukan pelajar-pelajar berkenaan.



Meskipun begitu, Kaali yang mempunyai karisma tersendiri ini sangat 'misteri', tidak ramai yang mengetahui siapakah Kaali yang sebenarnya.



Diselitkan juga babak-babak percintaan romantis yang sangat bersahaja *sweet sangat tau ... tersenyum sorang-sorang Misz-ella*



Selepas beberapa siri kejadian yang bermula dari 'ragging' lalu menimbulkan perasaan dendam dan sakit hati, terungkailah persoalan siapakah Kaali yang sebenarnya. Siapakah Petta yang menjadi tajuk filem ini? Siapakah Jittu, Chinna, Michael, Anwar dan apakah kaitan antara mereka?

Filem yang berdurasi selama 172 minit ini sangat mendebarkan dan sentiasa buat kita berfikir dari awal hingga ke akhir. Misz-ella langsung tidak rasa bosan malah sentiasa ternanti-nanti apakah kejutan seterusnya. Adakalanya kita ketawa, adakalanya kita dibuai perasaan romantis, ada masanya jantung berdebar dengan aksi-aksi lawan *ok masa ni i tutup mata .. i takut tengok orang lawan-lawan, ok .. hehe* Selain dari itu, filem ini sarat dengan mesej-mesej positif.




Sinematografi di dalam filem ini sangat cantik. India is so lovely and beautiful! Ada banyak pemandangan cantik dalam filem ini, buat Misz-ella rasa mau terbang ke sana sekarang juga *wahh .. over la kau, Ella*

So pembaca-pembaca kesayangan Misz-ella, jangan lepaskan peluang menonton filem Petta yang sedang ditayangkan serentak di seluruh dunia ini. Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan lokasi pawagam, ikut Facebook Malik Streams Productions ini ye.

Woots .. woots .. my busy January



My January was filled with work, work, and works ..



But I'm loving it ~ Different task, different scope of work, a new challenge ... 
Kalau buat benda yang sama tiap-tiap hari mesti boring, kan



A cup of Hot Latte and a bowl of Chicken Nugget for my hungry tummy ..



Enjoying my night view after a long day at work *LOVE*



Another good thing is .. I had my own coffee maker machine .. a dream come true *Yeay* without burning my not-so-thick wallet 


So I can enjoy my Hot Latte at any time I wish! I guess my family must be the happiest persons in the world because there will be no more .. I need coffee. Can you please bring home a cup of Hot Latte for me .. *LOL*

Anyway dear readers, You can too can own this Aristo Coffee Maker machine at RM1.00 ONLY a month. RM1.00? YES! You heard it right, my dear lovely readers .. Dengan hanya RM1.00 sahaja sebulan, kita boleh memiliki mesin pembuat kopi yang comel ini dan boleh menikmati Kopi Aristo keluaran Itali pada bila-bila masa dan di mana sahaja *sebab mesin ini ringan cuma 3.5kg sahaja boleh bawak balik kampung, pergi party or whatsoever*

 Nak tau cara-caranya tak? 
Whatsapp no. 016-622 3138 ye. 

Actually I have a lot to share but due to my hectic schedule, cukuplah setakat ini dulu ye. In sha Allah, esok-esok kita cerita lagi, you all jangan lupa datang tau. Kalau you all tak datang, penat I menaip sorang-sorang sampai terkopek kuku-kuku halusku *ahahahaha*

OKBYe. Jumpa lagi di lain entry ye. Terima Kasih baca.


Stepped in to the year 2019

Hello beautiful readers,


GoodBye 2018.
Welcome, 2019.



My 365 days in 2018 were filled with rainbow colours ~ a mix of cry, laughter, fun, loves, fall, and rise has ended. A year that I will never forget and every ends mark a new beginning.


My quiet home on 1st January 2019.


My first guest on 2019. Thank You for coming dear Della and Le Roy.

And this is me dolled up for my first appointment in 2019.

A New Year is like a blank book, and the pen is in your hands. It is your chance to write a beautiful story for yourself. Happy New Year.