Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sessi Bakar dan Dingin

Entah kenapa .. tiba-tiba mengidam macam-macam, mengalahkan Ibu mengandung Kembar 4. Dan kerana tidak mahu tidur dalam keadaan teringat-ingat, Aktiviti Bakar dan Beku 2 dalam 1 pilihan famili kami hari Sabtu malam yang lalu.
3 ekor Sotong (S) Bakar

Jenahak Bakar saiz Sederhana

Seekor Ikan Kembung Bakar

Cicah-cicah

1 paha Ayam Kampung Goreng Berempah.

Untuk 4 lauk ni, 1 Sup sayur (S), 1 mangkuk kecil Keropok Ikan dan 3 air, RM88. Mahal sungguh harga makanan di Sekinchan Ikan Bakar. Average harga ikan laut kat sini RM70/kg, Ikan Tilapia RM50/kg. Kalau datang ramai-ramai berapa la bil gamaknya ye?

Pastu kita melangkah ke Bilik Ais untuk Sessi mendinginkan diri. Food lover macam i mesti suka area Sri Gombak ni. Many food outlet here. Steamboat, Indonesian food, Bariyani, Grill, Kopitiam and macam-macam ada. Everything by just walking distance from one door to another. It's so convenient and comfortable.

Harga makanan kat Ice room 'reasonable'. Average sume bawah RM10. Yg belas ringgit pun hanyalah Western food sahaja.

Blueberry Snow Ice. RM7.90 ~ OK la tu.

Tiramisu Cake pilihan Aiman

My favourite Hot Roselle Tea

Misi melicinkan 'Desert bowl' settled by this Handsome Boy. 

By 9:00pm selesai sudah Sessi Bakar dan Dingin maka kami bertiga pulang ke rumah dengan 'kenyang perut suka hati' kerana berjaya mendapat apa yang diingini. Yeay*Big clap utk diri sendiri*.Hihi.


31 comments:

Aku Ibu Muda said...

lama dah tak makan 'dingin'2 gitu..hehe

anak2 tengah batuk ni, mak pak kena la tahan...huhuu

POSH76 said...

suka gak bakar2 ni tapi bukan dkt sekinchan ni...kalau fraicais semua foof jadi mahal.....ice room bess sekerimnya

MamaYatie said...

sedapnya....tp cam seriau jer dengar reganya...hahaaa..sekali sekala boleh ler kan...

ice room...bila boleh pegi ni?hurmmm...

Pezol Stylez said...

sedappppppppppppppp !!

Mamaleesya said...

macam kat sekinchan ikan bakar ngan iceroom gombak je kak ella. Sekinchan memang mahal, iceroom tu likeeeyy

Izan Ishak said...

sedapnya KC! selalu lalu iceroom kat nilai bila balik kg...tapi xpernah pun singgah...

nisa said...

kt sekinchan memg mahal,ingat lg mkn dgn fmily,sume rm750,nsib bek la bpak poket lebat,hahaha,tp dlm keta sume pakat bising,lbey bek bkar sndri je,hahaha

Amy Syaquena said...

OMG sedapnya kak ..tergoda dah ni..

missbby said...

adoi kak, sedapnya la..apasal la akak ni tayang gambar waktu saya kelaparan..hehehe

diana said...

mahalnya kakchik..
seram nak bayor..
hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pergh! sotong bakar sama jenahak tuh mmg peberet kita tau!!

Rai said...

besnya sekerimmmm...tingin gakkk..

yana halim said...

kak ella....ramai dah komplen pasal harga melampau kat Sekinchan ikan bakar tu. So, tak rasa teringin nak pergi situ.

p/s: pasal pergi Bandung tu diorang belum book flight lagi. Nanti kalau ada apa2, saya roger kak ella balik. :)

munna said...

best2 lepas dah terbakar ...dingin kan pula...

khairul said...

meleleh ayaq lioq

fAtrinA said...

Alamak ngidam lak tgk gambar hehe.

makdara TERdiva said...

KC ku syg, jgn lupa reserve perut utk 23/10 ni.. :) haha

Cik Bambam said...

sedapnya sotong bakar tuh kak oi!! :P

Kunang-Kunang said...

Ella,

Sama macam kak ani, kalau nak makan sesuatu, boleh tak lena tidur dibuatnya.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh mkn dingin2 tu takpe lg..mkn bakar2 tu tak blh thn la KC sayang..adik benar2 terliur

kakngah said...

mengancam la eskrem bilik sejuk tu... kakngahtengah sakit tekak ni. kene tahan dulu sampai baik baru boleh telan eskrem.. hihihi!!!

lagenda said...

mmg sedap kan KC mkn eskrem kat sejuk dingin tu hah. Mmg food lover la KC ni.. Mak pun suka mkn bakar2 ni. Klu lah dekat umah kita, mau debab bab bak mak ni asyik join KC makan je manjang. KC x per arr..stay kerempeng slim!

eelobor said...

alamak...depan rumah jer. boleh di katakan semua kedai makan area prima sri gombak yang baru nie, semua saya dah jajah, kecuali kopitiam. paling mahal adalah sekinchan ikan bakar. mahal & kurang sedap. ice room kat situ pun rasanya kurang berselera berbanding dekat kota damansara. kedua2 ayam panyet setakat boleh ler, sup ani utara pun sama. tapi rodeo steak kat belakang tuh, sedap & berbaloi. banyak lg kedai saya dah jajah, tp lupa nama

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ala, best nya akak. telan air liur dh ni!!! wah, rs cam jangkit mengidam gak nih:) hehe

eliyaezlinalias said...

iceroom TERBAEKKKK! heheh
SIB takbesh la....tatau la kalo branch lain tp yg pegi kt puchong tu mengecewakan...hukhuk

My Little Diary said...

hebat lah u kakchik...suka memasak ye...
i suke makan jer..hikkhikhikkk

Melati Qistyna's Mummy said...

Uish, mmg food lover la kc ni, org kalau dh mkn, xde dah nak masuk bilk sejukkk tu, xdak tempat dh...hahaha

Ct Arina said...

sekinchan ikan bakar mmg mahal la kc. kat jb pn ade branch die. ramai yg kate x berbaloi. xtaw lah kc rase cane. sbb rina pn x penah try lagi. kalau sedap maknenye berbaloi la. hihi ;)

el said...

meleleh tgk sotong bakar tu..huhuhu kt penang xde iceroom..ritu turun kl pun x smpat g mn2 huwaaaaaaaaa

alinac lover said...

ala..yong x pernah lg p sna

Mama Likha said...

so kc dh merasa sekinchan? tgk 1st gmbr yg sotong tu dh thu dh kt sekinchan tu hehehe...


so apa rasa ek kc... hihihi