Kulit sihat dan cantik dengan Pure Marine Collagen

Friday, December 14, 2012

Heloooo readers.  Good morning. Assalamualaikum.  Seperti yang dijanji, Misz-ella kembali lagi dengan Entry bersifat 'sharing'. Rasanya ramai dah tau tentang kewujudan Seaweed Pure Marine Collagen. Ramai yang dah cuba and  gained benefits from it termasuklah Misz-ella sendiri and here, in this entry, Misz-ella nak share tentang kehebatan Seaweed Pure Marine Collagen ini. It's amazed me and friends who has experienced it. 

Inilah rupa Pure Marine Seaweed Collagen Gred AAA. Rumpai laut kering berwarna ungu ini mengandungi kepekatan Collagen yang sangat tinggi dan mempunyai pelbagai khasiat yang baik untuk kesihatan sehingga digelar "Ibu Collagen". 

Harus dibasuh 5, 6 kali untuk hilangkan bau hanyir dan rendam 5-6 jam sebelum direbus. Misi sihat dan cantik bermula dengan tangan kita sendiri. Yeayyyy!!!

Pure Marine Collagen yang telah kembang.  Basuh sekali lagi dan rebus dengan 2 liter air dan 3-4 helai daun pandan selama setengah jam. Guna api sederhana ye. Kalau api kuat sangat nanti hangit Misz-ella tak tau you. Hihihi.

Masukkan dalam Tupperware atau Tipuware sahaja macam Misz-ella ni. Sejukkan dan simpan di dalam Peti Sejuk.  Lebihan Collagen berkhasiat yang telah sejuk di dalam periuk boleh lah di kaup dan letakkan ke muka untuk result yang lebih Superbb.  Tunggu kering pastu bilas. Perghhhh .. best!! Tegang-tegang rasa otot muka kita.

 Its Collagen time. Ini lah kerja Misz-ella tiap-tiap hari ~ Selepas minum segelas Air Kosong sebelum main masak-masak pagi-pagi.  Ambil sesudu .. hancur-hancurkan dan bancuhlah dengan apa-apa air berperisa. Satu bekas Collagen rebus Misz-ella letak kat Peti Ais ofis. Sebelum makan tengahari, I take another round of Air collagen berperisa. Kalau tak cun jugak tak tau la nak cakap apa. Kan korang kannn. Hihihi.

Bancuh dengan Air Sarsi boleh, Oren boleh, Mango boleh, Sirap pun boleh.  Nak makan camtu saja pun boleh like my Sister.  Tasteless .. tawar tak ada rasa cuma ada sikit-sikit perisa pandan di hujungnya.

Memandangkan satu rumah sudah mulai menyukai Air berperisa Collagen ini, Misz-ella ambil 6-7 sudu, dan dijadikan 1 Jug untuk minuman sefamili.  Satu famili sehat dan awet muda ~ itulah Misi kita, kann.

Selepas 4 minggu mengambil Pure Seaweed Collagen yang dicampur di dalam air minuman, i have a fairer skin walau tanpa secalit bedak seperti gambar di atas.  Pigmentation di muka Misz-ella beransur kurang, warna kulit lebih sekata dan otot-otot muka semakin tegang. Tepuk-tepuk pipi tak gegar. Auwww .. suka tau kawan-kawan tepuk pipi i .. Over arr korang. Debik kang!! Hihihi.

My Girlfriend Yanti Si Bedak Sejuk makan Collagen yang sama dan selepas 3 minggu, semua pigmentation di bawah mata dia 'clear'.  I was shocked!! Kulit dia lembut gebu dan halus seperti "Tau-Fu-Fa". Nampaknya lepas ni i will call her Yanti Tau-Fu-Fa .. gugur title Bedak Sejuk tu you. Hahaha.



Ramai cakap Misz-ella tak nampak tua tapi sejujurnya .. i have wrinkles underneath my eyes.  Selepas 4 minggu minum Air Collagen berperisa 3 kali sehari, kedut di bawah mata berkurangan. Dah tak berapa 'clear'.  Selain dari diminum, Pure Marine Collagen juga boleh di buat "Mask". Ambil sesudu dua, hancurkan dan lumurkan ke muka. Tapikan .. Misz-ella pemalas. I ambil sesudu tapi tak hancurkan. Hanya gerakkan collagen itu di sekitar muka terutamanya sekitar mata *sambil-sambil tgk TV*. Perghhh .. best sungguh mencantikkan diri sambil tengok TV. Dan percayalah selepas mengambil Pure Marine Collagen, Misz-ella lebih selesa begini .. tanpa bedak hanya "Sun Block" untuk melindungi kulit dari sinaran UV. Rambut Misz-ella jugak lebih sehat dan berseri.  I only noticed this when my girlfriend Wong tegur .. Waaa .. rambut sekarang sudah banyak ahh .. sudah cantik la u punya rambut. *terus dan-dan tu pegang rambut* Hahaha!!

Other than that, Pure Marine Collagen yang tinggi kalsium, potassium dan magnesium ini also have given a great benefits to my joints.  Sebagai seorang yang aktif bersenam, Misz-ella ada masanya diserang sakit lutut yang sikit sebanyak menimbulkan ketidakselesaan *walaupun sekali sekala*.  Sekarang, sakit tu dah tak da lagi.  Kejang otot yang kadangkala menyerang pada waktu malam juga dah lama menghilang.  Alhamdulillah. Dengan izin Allah SWT jugak, kan.

Last .. I would love to let you experienced the secret of my Beauty Skin. 100gm Pure Marine Collagen ni Misz-ella dan adik beradik jual sendiri selepas berpuas hati dengan hasilnya. Dengan harga RM20/100 gm, kulit lebih tegang, cantik dan berseri. Setiap 100gm Collagen yang telah direbus ini boleh dimakan selama sebulan jika diambil secara konsisten iaitu 3 kali sehari. RM20 sahaja sebulan. Tak mahal dan berpatutan, kan. Boleh makan dengan famili. Nak cuba tak korang? Nak tak? Kalau nak, sila email Misz-ella di kakchik_ella@yahoo.com.  Jangan malu.  Jangan segan sebab Misz-ella baik dan tak sombong orangnya. Chewahhhh!!! Lagipun, bukankah kecantikan itu hak semua.  Tipu la kalau ada orang tak nak cantik, kan. Eh .. Ok lah. Panjang lebar sungguh Ella kalau bercerita. To cut this story short, why not you all experience sendiri khasiat Pure Marine Collagen ni. Email Misz-ella untuk sebarang pertanyaan. I would be grateful to answer it. Ok ye. Mekaseh baca Entry saya. Bye.


You Might Also Like

27 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here