Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Missing You Like Crazy

Rindu gila. The most rindu in the world i guess. Hahaha!! Over gila Misz-ella kalau bercerita, kan. Yup. Its very true. I miss you, you and you. Rindu mahu berkata-kata meluah rasa di blog kesayangan ini.

I can't access my blog for the past one week.  Jahat gila pokcik gugel tak bagi i masuk. Or perhaps its because of my SIII. Samsung ni memang Samseng lah! Keyboard meragam tak sudah!! And few days ago, jap-jap cik S ni ON. Jap-jap dia OFF. Geram punya pasal, hambik ko aku baling. But i throw it at the right place - atas carpet Encik CRV. I belum gila nak baling kat dinding ok .. tak sanggup daku mahu mengempiskan dompet. Hihihi

Muka penat, kann.

Yang ni penat lepas joget-joget. Baraaa baraa beree beree, Chumbia semana, Chocolate.
Do what you like and enjoy doing it - I can dance, dance and dance .. 2, 3 jam sehari. Pagi dan malam, cos i enjoy doing it. I can read the whole night, cos i enjoy reading. Percaya lah yang bila kita buat apa yang kita suka, In Sha Allah kita akan bertahan lama.

Pineapple Chicken Chop

Lamb Chop - Kerja tempat elit ni makanan nya sume berbintang-bintang, sumenya 2 angka. Setaraf la dengan gaji yang meletop tu, kan. So jangan komplen wahai Misz-ella.  Tengok kiri, tengok kanan dan bersyukur lah. Yang penting, bangga gila dapat menimba ilmu dari orang-orang yang berbeza. I have a set of Bosses (ex and existing) yang banyak berjasa in my life.  My journey with them has taught me a lesson yang sangat berharga, tidak boleh dijual beli. Thank you PM, NBW, TS, RBI, NAN, TTL and the rest. They are the wonderful people who has contributed in my life. Setiap boss punya karakter berbeza, punya cara tersendiri.  Saya sangat bertuah kerana berpeluang menjadikan mereka Mentor saya. Mentor ok .. bukan mentol. Sila baca dengan betul eh. Hihihi.

Roti sedap cicah sup. Sedap gila wa cakap lu.

Terjumpa kawan lama terus kena sound dengan dia - ko ni tak habis-habis melawa.  Muka al-selebet camni ko kata aku sokmo melawa? Meh pinjam cntct lens i buat penerang mata.
Hahaha.
Al-kisahnya, me and the geng was given a special task which has to be completed in 2 weeks.  Dengan masa yang singkat, dengan 'source'  yang terbatas, i gave 200% comittment to this project.  Mengumpul data di sini sana ... most of the H.O.D. being disturb by me.  I am sorry ... saya yang menjalankan perintah .. maaf kalau tuan/puan tak selesa dibuat oleh saya.  Walau sudah bertungkus lumus, still i ada rasa kecewa.  I believe if i was given more time i can do better.  Tak pe lah, kalau jodoh kita panjang, Do better tahun depan ye wahai Ella .. and now ..  we are approaching the final stage.  Mudah-mudahan Allah SWT permudahkan segala urusan.  Mudah-mudahan tiada halangan dan rintangan.  I want everyone to be hepi and Offkos .. especially me .. setelah jiwa dan raga aku serahkan pada projek ini.  In Sha Allah.

OK dah-dah-dah.  Cukup-cukup sudah.  Next time kita sambung cerita.  Terima Kasih baca. Esok-esok datang la baca lagi. Byeee.

4 comments:

Rai Ourkizuna said...

good luck kak.. lama betul tak jumpa akak kan.. dari yang kecik tu dalam perut.. skang da keluar.. da merangkak pun.. hehehe..

Tina Othman said...

Kc, busy teramat ye skrg ni

diana said...

kulit kakchik memang cantik la.minat sangt tengok..:)

DarLing Pya said...

Lama tak jumpa KC