Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cerita Semalam

Cerita semalam ..
Mana yang menyakitkan tu
Lebih baik jangan kita kenang
Pedihnya menusuk kalbu
Macam pisau menghiris hati
Sakit. Pedih.
Dan airmata pun menitis.

Menangis lah. Tak apa.
Kalau menangis itu penawarnya
Tapi jangan nangis lama-lama
Nanti buta.
Kassim Selamat No. 2 la kita.
Hehehe.

Dan 'emosi' tu jangan berterusan
Kena pandai tarik 'hand brake'
Kalau tak, nanti tertekan
Bangunlah. Rise and Shine
Kerana dalam tiap kesakitan itu
Ada penawar.

Cerita semalam ... Met my two long lost angel ~ Audrey and Ling Li. We were classmates in P.E.S.S. Misz-ella lahir di KL .. besar di KL .. bersekolah di Pudu English Secondary School .. sekolah Mubaligh yang pada akhir tahun persekolahan di sini baru diambilalih sepenuhnya oleh Kerajaan Malaysia. 24 tahun tak jumpa, Facebook menyatukan kami semula.  Hepi gila dapat jumpa diaorang.  Audrey bukan saja satu kelas tapi duduk sebelah I masa tingkatan 4 dan 5. Nak jumpa lagi .. nak jumpa ramai lagi kawan lama. Best korang mengimbau zaman persekolahan .. zaman hingusan umur belasan. Now dah mak-mak .. dah 40an. Alhamdulillah .. syukur nikmat Allah SWT bagi dapat bersahabat sampai kini.

Cerita semalam .. Exercise Fun-Fun.  Saya mengamalkan Gaya Hidup Sihat dengan bersenam. Saya sentiasa cuba untuk berpositif dalam kehidupan. Biar orang benci kita, jangan kita benci dia. Biar orang mengata kita, jangan kita ikut macam dia. Biar apa pun yang melanda, tenang je ye. Jangan melatah .. jangan melenting kat FB or sana sini. Tak bagus. Itu sangat tak bagus.

Dalam hidup .. amalkanlah Mudah lagi memudahkan. Bila kita mudahkan urusan sesama manusia, In Sha Allah Allah swt permudahkan urusan kita.

Lepas tu dorang kata .. Meh ambik gambar sambil baring. Huk aloh budok-budok ni .. Notty!

And then  'duck face' jom.  Ohhhh tak cantik. Sangat tak cantik, ok. Haha.

Oh Noo!! Nervous gila siot sebab sikit lagi muncung dia nak kena kita!! Hahaha. Soon .. i'm gonna miss them sebab class Aero tinggal seminggu je lagi untuk memberi laluan kepada kedatangan Ramadhan. Kita jumpa di lantai Masjid pulak ye .. sebab Lantai tari tutup sebulan ni.

Ok Bye. Nak gi updet sesuatu. Banyak perancangan dan aktitivi seminggu dua ni. Till then, pray for the best. Berdoalah agar fizikal dan minda kita kuat sebab itu sebenarnya kunci utama kepada setiap pergerakan dalam kehidupan. Bye.




5 comments:

Irfa said...

MINTAK SIKIT MOOD CERIA KC NIH
HUHU

Rai Ourkizuna said...

selamat menyambut ramadhan hujung minggu ni kakcik.. tinggal berapa hari je kan.. seriau pulak saya.. hehe..

doakan semoga dipermudahkan juga untuk saya sebab puasa dalam pregnancy tahun ni.. :D

kakyon said...

betul apa yg ella tulis. jgn melenting dlm FB. kekadang org tak berkenaan pun bole terasa dan berkata2. jangan buat org lain syak wasangka pada kita..

Kniedaz said...

thanks KC untuk nasihat...kena belajar tarik handbrake ni takut emosi overload..huhu

Misz-ella Ismail said...

@Irfa .. berdamping dgn org yg banyak aura positif boleh buat kita sentiasa positif, dik