Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tu Tandanya Rezeki

I dont understand why bila orang mintak tolong kita, kita tak suka.
I dont understand why bila orang mintak tolong kita, kita rasa terbeban olehnya.
I dont understand why bila orang mintak tolong kita, kita berkerut dahi tanda tak rela.

Tak pernah terfikir ke ... Tu Tandanya Rezeki nak datang kat kita!
Bila orang mintak tolong kita, tu tandanya Peluang kita nak dapat Pahala.

Kalau boleh tolong, tolonglah seikhlas hati .. jangan berbunyi, jangan berkerut dahi.

Kalau tak boleh tolong, diam je .. anggap je yang bukan rezeki kita nak dapat pahala menolong dia.

Life is Easy la .. Dont make it complicated, ok.

6 comments:

norey said...

:) betul dan setuju sangat

aima said...

tapi bilaq org buat baik kita sebab nak minta tolong je, bila tak nak minta tolong, nak pandang pun x ingin, camno tu?

Diana Rashid said...

betul la.kalau tak boleh cakap je tak boleh tolong..buat apa nak buat muka macam mintak kaki..kan??

Hudson Hah said...

Totally Agreed.

Hudson Hah said...

Totally Agreed.

Hudson Hah said...

Totally Agreed.