Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mystery by Didi and Gwen

Kejadian hari Sabtu Malam minggu beberapa hari yang lalu .. Misz-ella and friends pergi tengok Show orang lukis-lukis.  Tengok hasil lukisan orang-orang yang jarinya ada 'magic touch'. Dashyat. Hebat. Misz-ella kagum dengan orang-orang berkebolehan begini. Dan sesungguhnya .. saya sangat suka menghayati tiap titik dan garis hasil seni mereka ini .. walau sebenarnya Misz-ella tidaklah pandai sangat dan tidak berjari seni.  Jari halus Misz-ella untuk merapu kat sini je guna nya. Tehehe.  Bertempat di Ampang bertemakan Misteri .. kami berempat "vrooommm" lelaju ke sini ~ Misz-ella, Umi, Milly dan Harry.

This is Didi. Ini kali kedua Misz-ella jumpa dia.  Kali pertama masa ke Studio dia di Ara Damansara.  Very young, talented artist.  

Ini hasil kerja Gwen .. an Artist from Philipine. This is a duet show by 2 young artist ~ Didi from Malaysia and Gwen from Philippine.

Another one by Gwen .. sangat mengundang Misteri.






Kalaulah ... kalaulah .. kalaulah .. Dah-dah-dah .. Jangan nak berangan wahai Ella. Tehehe.

Ber scarf hitam tu Umi .. bertudung oren tu Milly .. yang paling comot hujung sekali tu Mella. Tehehehe.  Lawa lah lukisan ni .. lawa. Even Misz-ella tak paham lukisan ni tetap lawa.

Terbalik pun molek.  Entah bila la gamaknya Misz-ella dapat lihat diri sendiri dipotretkan? Ermmmm .. ermmmm ... berapa ribu? Rasanya belum mampu.

Part of the people i met. Harry, Milly, Umie, Didi, Azrin, Najib and Arab.  All of them are artist except me and Milly.  Kitorang berdua seni joget je yang boleh. Seni lukis jauh sekali, kan Milly kannnnn. 

A very nice, peaceful relaxing night.  The ambience is very cool .. gini rupanya orang-orang seni lukis bersosial ye .. ada 'Art', ada penyanyi menyanyi-nyanyi, ada makan minum, ada gelak ketawa dan fotografi.

Misz-ella sangat bertuah!! Sebab my frens comes from different background dan saya berpeluang mengenali gaya hidup mereka. Yeay!!

3 comments:

Diana Rashid said...

Kita langsung tak de kawan2 yang ada bakat seni lukis nih..walaupun kita suka melukis..heheh..tapi kita tak de la pandai melukis gini..hahha..lukis orang lidi boleh la..:p

Chekgu Azrine said...

Bestnya..rin xd pun kekawan yg pandai melukis hebat2 n pro camni..untung kak cik ella

Irfa said...

kalau saya, lukis buaya jadi cicak jawabnya