Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Korban. Redha dengan ujian.

Dalam hidup ni, mesti ada masa di mana kita TERPAKSA korban kan sesuatu.


Termasuklah Misz-ella sendiri. Ada sesetengah perkara perlu Misz-ella korban kan .. meski pada awalnya tidak lah mudah tapi saya didik hati untuk terima hakikat dan PERCAYA pada ketentuan Allah SWT. Dia Maha Mengetahui.  Hanya Dia yang tau Apa yang terbaik untuk kita.  

Kita harus sentiasa bersangka baik dengan Allah. Allah Maha baik. Ye. Bukan semua yang kita nak, kita akan dapat ..  bukan kerana Allah tak sayang kita, bukan kerana Allah kejam dan tidak bertimbang rasa tetapi kerana Allah yang Maha baik mahu beri kita yang terbaik, bukan apa yang kita ingini. 

Bertabah lah dengan setiap dugaan Allah SWT. Redha lah dengan setiap pengorbanan yang harus kita lakukan kerana dalam setiap pengorbanan yang dijalani dengan penuh keredhaan, pasti Allah akan beri ganjaran. Allah Maha Baik. 2 comments:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

setuju , mungkin ada hikmahnya

Anonymous said...

Dear Misz Ella, saya dah lama tak buka blog misz Ella kerana kesibukan tugas harian. Tapi hari ini saya masuk dan dapati penampilan Misz Ella yang manis berhijab.. alhamdulillah amat teruja saya, begitu lama saya tak ikuti hingga tidak tahu bilakah mulanya penampilan ini... dan buatkan saya teruja.. akan backlog semua post yang saya dah tertinggal dn akan terus mengikuti blog ini....tak mahu ketinggalan lagi. semoga misz ella sentiasa berbahagia dan di dalam rahmat ilahi...