Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Tips utk perempuan-perempuan yg ku sayang

Ramai yg cakap kulit aku cantek. Ye ke cantek? Eleh .. entah2 kulit korang lagi super cantek dari aku. Tu pasai takmo tunjuk kat aku. Hihi ..

Golek-golek atas sofa sambil blogging di 1 hari Ahad.
Lepas masak kot ni? Muka polos takda mekap.

Muka geram sbb tak leh tido, so .. ambek gambar sendiri.
No mekap ~ takkan nak tido bermekap mcm dlm drama tu, kan. 

Being perempuan yg normal, sesekali jerawat hinggap gak sebijik dua. Nak pulak bila bulan datang. Actually, rule no. 1 utk dptkan kulit sehat berseri ialah ~ Jaga kebersihan dan disiplin. Aku ada kawan yg juga guna SKII like me tapi tak berkesan sbb tak da disiplin. So kwn-kwn, tak semestinya SKII, pakai lah watever produk yg sesuai dgn korang dan gunakanlah dgn komited dan disiplin. That's rule no. 1. Ewah .. dah mcm Beauty Consultant pulak aku. hihi ..

Satu lagi kan, nak share dgn korang jugak ~ I blend my own Fruit juice. Terikut-ikut Kanda Nani la ni. Masa aku p rumah dia dulu, dia hidang barli + lemon. Sedap gak. Biasanya kalau carrot aku campur dgn oren Sunquick, tak campur dgn 'fresh milk' like how others did sbb tak suka minum susu. Kalau blend timun pastu aku perahkan lemon. Serius sedap. I'm so lucky to have Aiman the Juicemaker. Hihi ..

Dan bila kulit bermasalah, aku cari dia ni. Hihi ..

This is the real Beauty Consultant ~
Margaret from SKII 1Utama outlet

Have been with her for 3 years after 
Eira kawin dgn Omputeh and leave SKII

I have been using SKII for 4 years. Gigihkan aku? Disiplin kan aku? Haha .. perasan!! That's y i said apa pun kita buat, yg penting disiplin. Sama la dengan aktiviti Five, Six, Seven, Eight ni. Ada gak kawan yg perli ... Beria-ia jaga utk apa? Tak rasa buang duit? Tak rasa buang masa? Camni la kawan .. Tuhan jadikan kita sempurna. Kita jaga lah beb. Kulit tu 1 je tau, tak da spare part, unless u go for plastic surgery. Aku sayang duit beb, sayang sgt-sgt sbb aku tau bukan mudah cari rezeki. Aku makan gaji dan buat bisnes sendiri, aku double penat ok tapi walau mcmana pun aku sayang duit, aku lebih sayang diri sendiri. I love myself very much. I would rather spend on my skin and body than spending on designer's handbag ~ lain la kalau aku betul-betul kaya dan mampu. Then i probably will go for both. Eh .. pjg pulak membebel kali ni. Lagi 2 tahun cukup 40 tahun umur aku. Masa tu camna la rupa bebelan aku ye? Hihi .. Anyway, buat perempuan-perempuan yg saya syg yg membaca n3 ini dari mula sampai akhir dgn penuh kesabaran ~ Mari sayang diri kita sendiri and make kesayangan proud and love us more and more. Mari jaga kesihatan demi mereka. Moga bahagia sampai bila-bila. Amin.

48 comments:

Ujang9897 said...

dah dkt veteran dah ek...demmm..tak caya

Pembawa_Wacana said...

erm... tak percaye gak...

kakchik@ella said...

@ Ujang9897 .. sila percaya.

kakchik@ella said...

@ Pembawa_Wacana .. Percayalah*ala-ala Tokti*hihi ..

Eh .. korang ber2 ni nak tgk ic ke? hihi ..

norh said...

tima kasih kak atas nasihat2 tu :)

Bulan said...

wah kak ella punye mmg cantik!

Miza Yusof said...

kak chik memang cantik :)

Myra Jay said...

Usia bukan ukuran, akak ttp mantain.. salute ar.. pndai jaga especially muka tuh.. :) Jeles ar..hehee

echah mashuri said...

biar betik akak?tapi kalau echah pn dh keje nnti nk jaga betul2 muka.skrg ni pakai yg mampu2 dululah.eeheh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

walau pun dah nk masuk usia 40an...tapi wa cakap lu....CUN BEB...btoi2 samalah kita menjaganya..sayang kakcik...i lap u mak bebeh...

Para Jamaludin said...

peh. dia pakai skII.
ada pitera gitewww~

eiela said...

setuju dengan kakcik, kena komited & disiplin utk jaga kulit nih. produk berasaskan buah-buahan memang best.

Latest Entri :
1) Follower Blog Review Oleh Jejaka Terhangat
2) Cucu dan Atuk Moden

Mama Zharfan said...

cayalah kak chik!! boleh jd duta sk11 dh ni hehhe
adik me (now umur 3 thn) dh pakai sk!! dh 4-5 thn gak, and memang kulit dia sgt cantik--lembut mulus gitu :)
me tak pakai sbb M heheh mls, kebetulan kulit me jenis tak de masalah--tp teringik gak nak pakai--jd awet muda mcm kak chik :)
tq for this entry!!

diana said...

kakchik memang cantik..:)
kakchik pakai syampoo apa ye??

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau kita x jaga diri..siapa nak jg lagi kan sis.?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Bestnya pakai SKII....kiter xmampu lagi...atie guna yg biasa jer..kulit pon xder masalah..1 bijik jerawat pon xder..maybe jerawat pon takut nk singgah..hihi.Alhamdllh

Izan Ishak said...

serius kakchik mmg cantik. disiplin tu yg tak dapat kekalkan sampai skrg. camna tu kakchik?

DaddyDian said...

teringin nak pakai SKII.. hehe..

E.d.Y said...

suka ayat yang last tu..;)

makdara TERdiva said...

bab jerawat tu memang sakit jiwa lah kalau ianya datang sebiji dua kat muka ni...tp saya tak guna barang mahal2 pun kak! guna yg biasa2 jer..tp cuma cuci jer..yg toner tu mula2 jer rajin..lepas tu terus malas..huhu!

Nadia Abdullah said...

Salam kakchik-betul cakap kakchik..nak cantik kena rajin ar..mcm kakchik maybe utk husband spy makin syg..mcm sy y belum kawen utk self confident..he3

!eNa PnG said...

kakchik....



wah.. bagus nie.. yang penting DISIPLINkan..:)

sarah-najwan said...

kakchik
if u wan to noe..
we are in same age..hehe

tapi kakchik nmpk gojes tau..vogue lagi..ehhe..bravoooo..

munna said...

patutlah putih gebu dan mulus.. SK11 rupanya

Ct Arina said...

salam kenal kakchik. rina here ^_^ baru belajar utk mengenali siape kakchik ^_^
38?? oh my.. siyes yr look doesnt show yr age at all. rina impress!

toyolkiut said...

ye, betul..
pakai pe2 pun kena disiplin..
TK pakai olay je, sesuai ngan kulit..
SK ni lum pnah cuba lg..

kakchik@ella said...

Hai kawan2 .. thnks for the comment. umur saya bkn rahsia. so, terima lah saya seadanya. hihi ..

kakchik@ella said...

@Diana, kakchik pakai syampoo Dove.

kakchik@ella said...

@Daddydian, pakai le pe salahnya. hihi

Ain Atika said...

awet muda..bertuahh lah akak...hihi

Desk Of Carlo Santeekee said...

Salam..

dekat 40 ke? X caya jg.. tp caya la kakchik.. (^_^)

CIK TOM said...

wah..xtau plk umur kak ella selama ni...tp serius kak ella mmg gojes+awet muda...tgk cam anak dara je :)

nurul ainul farhain said...

sy pena blend tomato+sunquick sebab xreti makan tomato camtu je.hehe

Cempakamelati said...

Hmmm timun campur lemon tu nak try la....

Mat Gebu said...

waa natural beauty lagi...no botox2 kan kak chik...tapi kecantikkan luaran bermula dari dalaman, iaini dari hati dan perasaan..macam nak demam aku baca balik ayat tu..pengsannn (>_<)...

Gayahspears said...

muka akak mmg cantek!!! gayah suke cam awek muda lak...

kakchik@ella said...

@ En. Mat, cucuk2 takmo arr, kita takut. hihi ..

memang nak pengsan dgn ayat tu en. mat tapi bila fkir2kan balik, betul gak stetment tu. kalau dalaman tengah gundah gulana, ati asyik dengki mendengki, mesti terserlah kat airmuka kita, kan??

kakchik@ella said...

@ Gayah .. stetment paling jujur sbb kita penah bangun dan tido sama2. siap dgn muka bangun tido aku dia tau. hbs rahsia akak tau!! hihi ..

AngahSayang2314 said...
This comment has been removed by the author.
AngahSayang2314 said...

uittt macam tak cayalah meh lah kak chik kongsi2 petua ngan angah...angah tahu kak chik tak kedekutnyerrrrrr...

kak chik nampak cantik lagi ngan neutral beauty (jgn salah paham ye kak chik)

Syima Emi said...

nak jugak try this product tpi belum mampu kot.. so, maintain je dgn apa yg ada.. yg penting rajin kan kak chik... yg ada ni pon, masih malas2.. mcm mana nak cantikkk.. tapi thanks for sharing kak chik.. apapon, kena rajin n disiplin kan...

Maria James said...

setakat ni mia tidak mengalami masalah kulit muka mungkin kerana masih muda kot.. huhuhuu

ye jerawat tuh time bulan rising je, sometimes tak ada pun.

hormon kurang hahahaha :D

SKII wow, belum cukup duit tuk jadi pengguna setia.

gune garnier jek. muahahahaha!

kc Ella dah ada kulit yang cantik, dijaga dengan disiplin maka kekal lah kecantikkan tu kan.

hebat.

"dirimu begitu berharga"

OOOpss salah iklan, iklan olay la plak.. hahahahah

agak2 ning baizura letak jawatan tak as duta olay pasni muahahahah :P

syuwai said...

owh.. kena b'disiplin guna skII tu baru la b'kesan..

1 hari nnti m0 try gak tu. ngeeh

thanks share..xoxo

alinac lover said...

setuju sangat kak! btol tu..kalo mampu bole je nak pakai yg mahal2..kalo x mampu..pakai yg biasa2 pon da memadai..janji kebershihan muka dan badan kena jaga..disiplin amat penting..sekali sekala kena belai juga diri kita..x rugi pon buat untuk diri sndri..:)

neni izazi said...

usia bukan pada wajah...he..he...tp kulit akak mmg mulus...xpayah nk pakai make up..good for u.

Ct Arina said...

tabik gile..rina jeles dgn body kakchik!wuwuuuuu nk jugakkkk -_-"

tiefazatie said...

wah...cantik dan vogue la kakchik nie..serius!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh..ini rahsia kulit cantek dia..SKII yer..