Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hidup saya camni. Awak macam mana??

Life is like a piece of canvas. Kita yg mencorakkannya sendiri.
Nak jadi pekerja yg sekadar Yes Sir!! .. atau pekerja yg menyumbangkan minda?
Nak jadi ibu suka membebel dan stress serta mengundang kedut's utk keluar?
Nak jadi ibu berpoket penuh tapi takut mengeluarkan RM utk melawa?

Wanna be like me? Owh .. dont follow me. I'm not perfect too.

Buat yg baru di sini ~ Selamat Datang kawan baru. Saya kakchik@ella. Umur saya 38 tahun. Eh .. mcm Sessi Suaikenal pulak. Hihi .. Saya seorang ibu, seorang isteri, seorang driver dan chef utk anak tunggal saya, seorang kuli bukan boss di tempat kerja, saya Mem besaq merangkap bibik di rumah sendiri, saya seorang anak, seorang adik, seorang kakak dan seorang kawan. Saya biasa-biasa sahaja .. tak ada apa yg istimewa.

Dari Jari-jari Halusku is my journey of life. February is it's 1st Anniversary. Masih bertatih blog ini, belum boleh berlari. Mudah-mudahan saya diberi kekuatan utk terus menulis. Buat pedoman, panduan, kenangan dan pengikat kasih antara kita tatkala saya sudah tiada ~ terutamanya utk anakanda tercinta. 

In my life, i chosed healthy lifestyle. I've been practising aerobic more than 10 years ago and it has become part of my life. Aerobic is fun. Studio exercise ialah senaman paling selamat, paling kurang risiko dan paling 'fun' buat seorg yg bergelar perempuan. Trust me ~ U wont regret. After a year writing, my blog was listed in "Senarai blog kesihatan/kecergasan" by the search engine. Suka dan bahagia. Hihi ..

Saya suka masak dan makan. Heavennn lah sgt dpt main masak-masak kat dapur sendiri pastu makan sefamili. Therapy beb!! Hihi ..

I love myself very much. Bersyukur dan menghargai setiap anugerah Nya. Saya suka jaga kesihatan dan very lah concern tentang diri sendiri. I've been taking B Young as my food supplement for the last 10 years and a very passionate SKII user for the last 4 years. Memang mahal tapi amatlah berbaloi. But dnt think so much about SKII lah sbb pakai la apa produk pun, asalkan sesuai utk kita. And i seriously think that kita patut menjaga, menyayangi dan menghargai pemberian Nya.

Despite my busy and tight schedule, saya sentiasa mencari masa utk bersama 'kesayangan'. Family, adik beradik dan kawan  ~ Mereka pelengkap hidup saya. 

Camtu la hidup saya. Hidup awak macam mana ye?? My life .. my way. Your life, your way. Cara kita mungkin tak sama. As long as we are happy and comfortable with it peduli apa org lain kata. Kan ..





35 comments:

diana said...

hidup kakchik memang menarik bagi kita,,
terutama bab2 kesihatan ni..
selalu nak jadi macam kakchik..
aktif!!

alinac lover said...

kak chik..kenapa asyik kuar merah je ni..risau la yong.

nk komen susah juga..terpksa yong klik komen cpt2 :(

yong bole bc melalui hp je la..tp nk komen xleh..T__T

deAnza-wAnda said...

best ape kc dapat hidup macam tuh... i like... sorang mama yang sangat sporting... wanda suka cara hidup kc...

aizeepesona said...

hai kakchik...seronok sebenarnya bila kita dapat tengok blog orang lain ..bukan aper ..kita dapat share lifestyle orang lain ..tanpa masuk ke dalam rumahtangga orang.hee..

tapi kalau kita ikut untuk ke arah kebaikan ..apa salahnya kan ?

forever love said...

suke masak erk? best ny..mesti sedap kan.?

Asna said...

best dan terbaik lah kak chik

Ujang9897 said...

sebab tu jeles dgn kakchik nie..hehe..

mcm2 KC buat..

Isteri Yang Comel said...

kiter pun suker masak kakcik dan makan.. hihihi

MamaEma said...

wah...best jugak tue...
kak chik erobik kat mana erkh..
saya suka latihan..dulu ada juga tarian kat opis ni...sekarang dah tak ada..itulah dah rasa kembang semangkuk dah badan ni....

makdara TERdiva said...

wow!!! selamat ulangtahun buat jari2halus :D

patutlah selalu nampak muda, rupa2nya pengguna tegar B-Young :)

saya nak describekan kakchik "Energetic blogger" ok dak?

AngahSayang2314 said...

wahh... apa pun selamat ulang tahun tuk blog akakku nie yg baru genap 1 thn...
patut la. kc nampak muda ngan sk2 ye..
lengkap segala2 ooohhh ye bila la my turn jumpa kc ye.. hehehe

azzey said...

Wonder lah ada sesi perkenalkan diri....he3...rupanya dah setahun blogging...happy anniversarry utk DARI JARI2 HALUSKU ye KC....Keep it up.....Patutle akak npk muda, amalkan B-YOUNG.....Rupanya B-YOUNG ni dh lama di pasaran ye KC, coz kawan saya jd agen n jual B-YOUNG nih...dia kata produk baru....

Daddy Ziyyad said...

u have a good lifestyle...keep it up!

amat susah sebenarnya nak cari wanita di malaysia yg betul2 menjaga kesihatan dgn bersenam regularly, ini based on my experience jumpa beribu patients.

Tasha said...

i pun nak share lah my life cm ne plak. suka la kakak ni....t saya dah 30 tahun nk jadi mcm akk...

my life :
http://natasha1987.blogspot.com/2011/02/25-and-25-lucky-number.html

Melati Qistyna's Mummy said...

betul tu kc, kita berhak menentukan bagaimana kita nak kecapi kebahgian kita... :)

qemaishak said...

Kak chik..hidup kita cara kita buat yang terbaik tuk kita & keluarga kan..

psssst sekali pandang, rupa kakchik iras lindaonn la.

kakchik@ella said...

@diana, tengss sbb jd my supporter sejak dulu lagi. syg diana dan maisara. muahhhh

kakchik@ella said...

@alinac lover, entah la yong. mcm2 dh kakchik buat ni.

kakchik@ella said...

@wanda, wanda suka eh??? hihihi ..

kakchik@ella said...

@aizepesona, ikut yg baik tak pe. terikut-ikut sbb tak da diri sndiri dn jati diri itu tak baik dik.

kakchik@ella said...

@forever love, tak semestinya sedap. hihi ..

kakchik@ella said...

@Asna, tengsss

kakchik@ella said...

@Ujang, sila jeles ye dik. hihi ..

kakchik@ella said...

@Isteri yg comel, kita geng. hihi

kakchik@ella said...

@MamaEma, kalau nak seribu daya. if tak blh join class, follow cd pn tak pe.

kakchik@ella said...

@makdaraTerdiva, blh. pe slhnya. hihi

kakchik@ella said...

@AngahSyg, bila .. bila? hihi ..

kakchik@ella said...

@azzey, produk lama dik. Kc mkn pn dh 10 thun dik.

kakchik@ella said...

@DaddyZiyyad, dat's what my doctor told me. hihi ..

kakchik@ella said...

@Tasha, t i gi tgk lifestyle u eh. hihi ..

kakchik@ella said...

@MelatiQistina, yup. agree with u.

kakchik@ella said...

@qemaishak, i ella off, not linda onn. hihi ..

alinac lover said...

yong suka entri ni :)

toyolkiut said...

TK senam erobik zaman skola2 dulu..
skrg ni ntah la, nak jalan2 pun malas..
badan dh naik lemak..
hehe..

Kak Eiza said...

salam kc.. kita ni rupanya sama umur le.. hihi.. betul kc.. sokong cara kehidupan kc yg pentingkan kesihatan. sy pun amalkan pelbagai suppliment.. rawatan kulit muka dan berbagai2... semuanya kecantikan itu untuk tontonan suami tercinta. ;).. moga2 kite semua ni mendapat tempat yg amat terstimewa di hati suami, hingga tiada ruang sekelumit pun untuk wanita2 yg sukakan suami org di sana sptmana apa yg telah berlaku pd cousin bebaru ni.. ;(