Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Khamis Masam-Masam Manis

Hari Khamis yang masam-masam manis. Seriously, menyampah dengan sikap sesetengah orang. Hajat hati nak ajak berbincang akhirnya ???? Instead of dengar betul-betul .. fikir baik-baik apa yang kita cakap dia boleh 'twist and turn' sana sini. Aiyoooo .. If that's the situation, tak perlu la kita cakap apa-apa. Lebih baik duk diam-diam buat hal sendiri.  Tenang akak tak da orang kacau. Hahaha.

Rabu-Khamis jugak Misz-Ella buat kerja ala-ala "Emejing Res".  Banyaknya kertas kerja .. banyaknya hal-hal domestik keluarga yang Misz-Ella uruskan. 

Yang manis di Hari Khamis ialah bila malamnya kita 'dating'. Makan Butter Nan yang lembut, crunchy dan sedap. One of my Girlfriend nak terbang tinggi-tinggi. Hohoho .. bestnya .. bakal berteman bunyi ombak dua minggu ini. Jangan bertukar status dari "Pinky" ke "Cincau" sudahlah ye. Hihihi.

I love my new MakeUp Kit. Minggu ni dah siap masak pagi-pagi .. antar Aiman pi sekolah .. balik rumah siap-siap untuk gi kerja ..  sempat lagi conteng muka sana sini. Tak pandai pun sebenarnya tapi OK lah untuk gi Opis, kan. Saje gediks test skill. Hihi. Mak Aihhh .. Walau pakai  baju saiz "S" .. hidung bukan main lagi kembang. Tu tanda tu. Petanda awal yang Misz-Ella sedang bergerak ke arah kegemukan kalau tak dikawal. Hmmm .. bulan-bulan Raya ni perkataan 'diet', 'exercise' Misz-Ella pangkah.  I want to enjoy my raya. Time Raya ni je nak melawat rumah depan, rumah belakang, rumah tepi, rumah Girlfriend, rumah saudara mara *banyaknyaaaaa ... *

Alalalala .. banyak nya lagi rumah belum pegi. Entah kan sempat entah kan tidak. Kalau tak sempat, jangan kecik ati .. Badan Misz-Ella tak mampu nak dipotong dua atau tiga.  Hmmm .. OK lah. Got to go. Buat My Girlfriend, balik nanti kita continue cerita cuti ke negara 2K tu ye. Ehem .. ehem .. budget cukup ke ni*sambil jeling dompet* Hihihi.

14 comments:

Mrs. Norrie said...

wah kak cik, khamis masam masam manis...suka tajuk entry nih

Murni Alfathunnisa said...

erk..butter naan! terus rasa lapar....

u look sweet in pink!

kakcik said...

Nampak licin je kulit muka Ella. Cantik. :)

Rai said...

teringin nak makan nan!! tetiba!!

pinky said...

bestnyer cuti lg lah KC...

faraherda. razalan said...

KC boleh gemuk ke? Petit je tgk dlm pic. Heee~

Kesuma Angsana said...

sedap roti nan tu kakcik

:: Mrs.Eady :: said...

nan!!dah lame tak mkn!

Daddy Ziyyad said...

butter nan dgn cheese nan lebih kurang tak rasanya? :)

Chekgu Azrine said...

muka akak pun manis je..kena dengan tajuk..tp masam2 tu delete erk..hehehhee

Peri PiA said...

tantek

munna said...

Cantiklah KC.... munna setakat gincu ngan celak je yg reti

Reena Kamarudin said...

akak ni cantiklah. reena suka tengok pic akak :)

Rozzana said...

Ella dh pandai pakai eyeliner...hehehe...