Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Makan Mee. Makan Nasi.

Orang kata kalau nak diet, jangan makan nasi.  Tak boleh kurus, katanya. Ramai yang dah cuba dan berjaya katanya.  Pendapat Misz-ella .. makan je tapi jangan berlebihan.  Makan sikit-sikit.  Jangan penuh sepinggan. Sayur dan ulam kena lebih.  Bukan nasi tu yang lebih. Haaaaa .. gitu  lah cara pemakanan Misz-ella dari dulu sampai sekarang.  Dan Alhamdulillah .. berat badan Misz-ella dari dulu sampai sekarang OK lah.  Tak kurus .. tak gemuk.  Sedang-sedang saja. Masa Misz-ella kurus dulu sokmo kena ejek. Macam tiang letrik la .. ko ni kalau ribut mesti terbang la .. Haaaa .. dah tak berapa kurus ni tak da dah orang mengata.  Yeayyy!!


Misz-ella pun peminat Mee.  Tapi mee tak bagus kan.  Ada Asid Borik, ada minyak berlebihan tapi still orang suka makan .. termasuk lah i. Hihi.

Instant Noodle Soup tu .. layan dengan Barley Lemon atau Soda Laici ni memang best.

Hmmmm .. Ok lah.  Got to go.  Saja je Misz-ella buat Entry macam ni.  Kot la lepas ni dapat idea nak buat air apa tengahari ni.  Barli?  Lemon?  Soda? Laici?

Owhhhhh BTW, Sg Buloh hujan pagi tak jadi.  Tempat korang macamana?

8 comments:

laskar pelangi said...

wawawa..barley lemon tu tak pernah cuba lagi..best tak kakchik?

deno said...

barli lemon mmg best.. selalu minum :) deno hari ni makan roti je... kat spital xde selera nak makan :p

diana said...

kakchik gemuk pun x pe sebab kakchik tinggi.kita ni klu gemuk sikit je dah nmpk buruk sebab rendah.hehe.

jeBateja said...

den dah cuba nak kurus...tak makan nasi...tapi tak leh aaaa.....nak kena sumbat nasi gak....ahakz

Kak yon said...

sedap ekk kakchik..nak cubalah.memang betullah kakchik..klo nk kurus kena kurangkan makan nasi..

Chekgu Azrine said...

fuhh..terliur tgok mee tuh..uhuk

Kesuma Angsana said...

suka juga mee tapi x boleh mkn selalu,, perut sensitif hehehe

Irfa said...

kenot tinggal nasi.huhu