Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pelengkap. Penutup Hidangan.

Meh makan Pencuci Mulut selepas habis makan-makan.

Kalau malas gi je mencuci mulut selepas makan di Tutti Frutti.

Tutti Frutti depan rumah Misz-Ella je. 
Kalau rajin jalan kaki 10 minit sampai.
Itu maknanya lepas makan kita exercise. 
Kita bako itu kalori. Hehe.

Kalau vitamin "Rajin" melanda .. 
Perghhhh .. Misz-Ella wat Bubur Kacang petang tu.
Sedap gilos!! Ehhh .. terperasan. Sori. Hihi.

Ni la masalahnya bila ada penyakit "Teringin". Teringin nak makan Bubur Kacang tapi mahu yang dibuat sendiri. Beli sepeket Kacang Hijau RM2.50 siap boleh bagi 'Jiran Sebelah'. Jimat. Jimat. Meh kita ramai-ramai gunakan duit dengan berhemah. Hihihi. OK. Dah lengkap dah sessi makan-makan, barulah mulut Misz-Ella reti nak diam. Memang dasar Kuat Makan!! Hihi.




12 comments:

JaSSNaNi said...

selamat pagi!!!
desert Tutti Frutti tak penah test lagi.. x tau bila nak try.. :) ehehehe.. :P tapi bubur kacang tu.. mmg enak sungguh.. nyumm nyumm..

:: Mrs.Eady :: said...

aaaa..sedap nyer bubur kacang!!!

Puan NuNu.. ;) said...

tutti frutti.. sedapnyer..

JunAina said...

Makan2 badah tak naik makan2 banyak2 pun tak apa.

Rai Ourkizuna said...

yogurt baik untuk kesihatan..hehehe..

bebudak ni da mintak da TF ni aritu..

eLL said...

tak pernah test TF lagi.

erm sedapnya bubur kacang. ish, mengancam.

Hanis Azla said...

dua2 dah lama tak makan.. terus rasa teringin.. he..he..

shafa said...

Dl pn ada mkn tutti frutti...pastu ntah bile ada yg gitau tutti frutti haram....tp smlm kiteorg mkn jr sbb kl haram mst dh heboh bukan main dlm fb sume....

faraherda.razalan said...

Aduh mak! Sedapnya bubur kacang tu KC! Slurppp! Hulurlah sini kiittt!

Kesuma Angsana said...

sedap tu .. nk sikit bubur

deno said...

beshnya!!!! :)

Irfa said...

emm never try this
sian kan saya.huhu