Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Orang-Orang Tak Tau Apa

Tengok sekeliling ..

A camni. B camtu. C lain pulak gaya nya.

A, B dan C memang tak sama.
Dan kita D yang memerhati pun berbeza.

Rambut sekarang dah la tak sama hitam. Hati pun lain-lain.

Yang molek di mata dan hati kita, belum tentu cantik di mata orang lain. Sebab tu Misz-ella kadang malas nak cakap banyak.  Kita pun tak sempurna, banyak kekurangan sini sana. Salah cakap, silap cara tegur, tersinggung si penerima kita yang dapat dosa. Bukan senang nak beribadah. Kadang niat kita baik tapi cara kita tak kena.  Maka dosalah 'reward' nya, sedangkan niat awal nak kan pahala. The best is in life respect each other.  Terima orang lain seadanya.  Lain orang lain cara, kan.

Ouchhh .. Entry luah perasaan saya pagi Selasa yang ceria ni. Hurmmm .. memang kadang terluka dengan kata-kata orang but never mind .. yang mengata tu tak betul-betul kenal kita pun sebenarya. They judge people on what they see and think which belum tentu kesahihan dan kebenarannya. But is ok .. terluka tersinggung Misz-ella sekejap je .. i lead my life to a positive way.  Banyak benda lain nak buat selain dari ber emo-emo an.

Jom kita exercise jom. Sejam sehari 3 kali seminggu.  Saya pengamal gaya hidup sehat dari muda lagi. Exercise, Think positive .. That's me. Bersenam menyingkirkan stress.  Exercise is a therapy.  Lepas exercise ringan bahu lapang minda.  Hilang semua duka entah ke mana. Tak percaya? Join me.

Puncak Alam Selasa minggu lepas. 

Meru's class Isnin malam - We ended the class with Bollywood Zhoobi Dhoobi dance which automatically reminded me about Kashmir.  But a scene in Zhoobi Dhoobi was filmed in Ladakh, 2 days journey from Kashmir. Lawa. Sangat lawa. Buat saya teringin mahu ke sana melihat satu lagi ciptaan Allah SWT buat  dunia milikNya. Perhaps i can include Ladakh in my next trip to Kashmir .. next year probably.

Kashmir is beautiful naturally .. bukan 'man made'.  Dan kerana ianya ciptaan Allah SWT .. Kashmir mempunyai aura dan 'roh' nya yang tersendiri.  I will update maybe 2 more entries about Kashmir after this .. buat rujukan my readers and saya sendiri. Tunggu tau korang. Wait for meeee ..

Morning scenery at Dal Lake, Kashmir.  Bayangkan bangun pagi melihat alam semulajadi yang cantik camni.  Hanya ada di sana .. tempat kita tak ada. Macamana lah hati tak rindu dan bagai digamit ke sana lagi .. I will.  I will definitely will repeat Kashmir.

OK Bye. Got to go .. malam ni nak exercise lagi.  Selamat Hari Selasa .. Moga hari ini awak semua gembira. Byeeee.

5 comments:

Lydia Miza said...

Betul kak.. Kita adalah kita, org x akan fhm kita. Dan.. Nk cakap psl org pun tak blh juga sbb mungkin mata kita rasa x betul tp mereka rasa mereka betul

idzwa kamaruddin said...

ohhh syok nyer khasmir!!

Irfa said...

setiap kali baca blog KC mesti saya senyum, mgkin ada aura + dr kc kot
hihi

Rai Ourkizuna said...

abaikan kata kata negatif orang kak..

cantiknyaaa pemandangan tu...

Kniedaz said...

selalu beringat daripada menyakitkan hati org lain tp kadang2 tak sedar apa yg kita buat, buat org lain terluka