Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

2nd May 2015. Tips from 42.



Wedding, Sight seeing, Hospital .. there goes my Holiday. Day 7 Abah at the Hospital. Doakan Abah terus sihat dan kuat.

Rakyat Malaysia yang lain sedang bersukaria bercuti di sini sana khabarnya. Hurmmm .. looks like the implementation of Gst tak beri kesan pada dompet rakyat. Masih boleh berjimba-jimba seperti selalu ye.

Cissss tetiba rindu rambut panjang itu .. Hehehe.

This July will be my 42nd years anniversary. Ada yang tanya .. How is life at 40? Biasa je .. tapi kalau nak kekal segar, sihat dan cantik kena la sentiasa berpositif dalam kehidupan. Kurangkan marah, reduce stress, take the suitable Food supplement cos at 40, perubahan hormon membuatkan segalanya tak seperti dulu lagi. Keanjalan kulit, perubahan tekstur kulit, tahap tenaga menurun. Nak kekal sihat dan cergas tak da pilihan .. melainkan positif .. positif and positif. Kena selalu 'physco' minda supaya sentiasa kuat. Kadang orang marah kita, memang ada rasa bengang, kan. 'Physco your mind' supaya tak rasa bengang tu .. kadang rutin kita seharian buat macam-macam, kita penat, kan. Physco your mind again so that we can kill the 'penat'. All control by our mind, trust me. Bila penat kita malas .. tell your mind 'Malas is negative'.

About Food supplement, cari lah yang bersesuaian dengan diri kita. Misz-ella seperti biasa, pengamal tegar Vitamin C .. and currently trying one product yang khasiatnya dikatakan sangat bermanfaat untuk kesihatan kulit kita. Tunggu Misz-ella try lama sikit then i share dekat sini. OkBye. Harini nak gi Hospital lagi. 

5 comments:

Amanda Suria said...

SA dulu kan KC pernah berambut pendek mcm ni..bila tgok gambar lama balik..alahai...sedihnyaaa..I really missed my long hair...la ni dh panjang semula..huhu

amri said...

Salam singgah...
yup. fikiran perlu positif.
xyah pkir yg bkn2....

Sue Bee said...

cantiknya kulit..

Kniedaz said...

Salam KC....harap Abah KC bertambah sihat...saya selalu rasa down n sedih...suka ikut perasaan..kena berubah untuk elak hati sendiri sakit kan KC...huhu

Junaida Watie said...

yup vitamin C sangat perlu untuk tubuh sihat dan kulit yang cantik juga. :)