Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cantik dengan SyaLaa BB Cushion Cream & SyaLaa Pore Silky Balm

Hello Beauty Lovers ..


Harini nak share tentang kewujudan produk kecantikan berjenama tempatan yang bisa mencantikkan lagi penampilan kaum Hawa. I have tried and quite impress dengan keupayannya mencantikkan kulit wajah kita.


Ada dua produk Misz-ella nak share dengan you all hari ini. Ok .. lets read on to check it out ..

SyaLaa Pore Silky Balm
SyaLaa Pore Silky Balm is a primer ataupun alas mekap. Ianya tidak berbau, tidak berminyak dan sangat lembut dan halus bak Sutera bila dioles ke wajah kita. Cara guna :- sapu rata pada wajah yang bersih. Seriously its so soft on your skin sampai kita rasa macam tak pakai apa-apa.

The second product is SyaLaa BB Cushion Cream
Mula-mula keluar dari kotak, Misz-ella terkagum dengan 'packaging' nya. I think this is very much OK untuk produk tempatan. Kotak cantik, packing SyaLaa BB Cushion Cream ni pun sangat menarik, setanding dengan produk-produk yang diimport dari luar negara. Anyway, i'm sure beauty lovers di blog ini semua tau what is BB cream. BB cream is a cream created to cater the needs of lifestyle modern woman nowadays. BB cream mengandungi semua yang diperlukan oleh kulit wanita-wanita berkerjaya dan 'busy' di alaf ini. BB cream mengandungi pelembap, sunscreen, concealer dan foundation and its good that i discover SyaLaa BB Cushion Cream ~ BB Cream keluaran tempatan yang sangat memikat dan memuaskan hati. 

Another view of SyaLaa BB Cushion Cream
 ~ Pic credit to SyaLaa Empire Insta.


I love all about the packaging of SyaLaa BB Cushion Cream ~ Its so well packed and hygiene. It comes with a mirror untuk memudahkan kerja-kerja merapikan wajah kita.



SyaLaa BB Cushion Cream bertindak 5 Cara :-
Sebagai mekap dan merawat kulit wajah
Sebagai 'Sunblock' ~ melindungi kulit dari sinar UV
Sebagai pelindung tambahan ~ mengandungi SPF yang tinggi
Sebagai Agen pencerah ~ mencerahkan kulit 5 kali ganda dari biasa
Sebagai penyegar dan pelembap ~ memastikan kulit sentiasa segar dan memelihara kelembapan kulit wajah


This is how my skin look like using SyaLaa BB Cushion Cream
SyaLaa BB Cushion Cream sangat ringan dan halus bila digunakan di kulit wajah kita, senang diratakan dan sesuai dipadan dengan semua tona kulit. Take a little bit of the cream and tap it to the whole face. Compare to BB cream jenis 'liquid' yang pernah Misz-ella gunakan, i feel that BB cream dalam bentuk cream lebih senang diurus .. tiada lelehan, tiada lebihan, tiada pembaziran. Paing menarik ialah setelah dirapikan di wajah kita, its so light sampai i tak rasa pakai apa-apa. Kulit masih boleh bernafas dengan baik even setelah dilapisi SyaLaa BB Cushion Cream ini. It gives us an instant flawless skin, protection against UV and it contains moisture that helps our skin stay healthy and fresh for number of hours. Ia juga berfungsi sebagai 'concealer' yang menutup noda-noda hitam di wajah menjadikan kulit lebih halus dan licin. I am happy and will continue using it. Sapa sangka produk tempatan mempunyai keupayaan setanding dengan produk-produk dari luar negara, betul tak .. dan sebagai anak Malaysia, I am not hesitate to share the benefits of SyaLaa BB Cushion Cream ni to my blog reader. Best lah!! Korang patut try .. jimat masa, jimat duit sebab kita hanya perlu guna satu cream sahaja untuk kelihatan cantik sepanjang masa. Tak perlu berbedak sebab SyaLaa BB Cushion Cream tidak berminyak. Mudah dan jimat, kan.


More info can be view at :-
Their website :- www.syalaaempire.com
and their FB page :-SyaLaa BB cream 5 in 1






3 comments:

Pn Qema said...

Salam Sis..
saya try buka website yg sis bg tuh. tapi senarai stokis xde pun. semua negeri kosong lg.

Chekgu Azrine said...

comelnya sis...hehehehe

Kniedaz said...

waduh...menarik sungguh ni sis..laju je saya check website tu