Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

What I Missed. Discharged.

Hai Blog readers ..

I missed talking to you. I was so busy sampai tiada masa untuk diri sendiri dan blog ini. Tapi Alhamdulillah .. sekarang dah boleh bernafas dengan lebih selesa sebab my beloved Abah dah keluar dari Hospital. 10 hari di Hospital, our family was busy Up and Down. 

I missed my long hair. Ohhh mengada!! Gatal sungguh kau, kan Ella, OK Dah .. barang yang lepas jangan dikenang .. esok-esok rambut tu gerenti panjang. Tahun depan, k .. tahun depan. Hehe.

I missed the Gym and my gym's buddies!! Dah kurang masa untuk bersenam sekarang ni but dont worry .. i will definitely back to the routine of  "Angkat Besi" once everything is back to the track again. Till the time come, kembang setaman lah kau ye wahai Mak Ella. Haha.

Hospital Sg. Buloh .. Abah's home for 10 days and today, i brought Abah to the Hospital for his X-ray and CT-Scan. Doctor kata, buah pinggang kiri Abah bengkak tapi masih boleh dirawat. Hurmmm .. please be strong abah. We love you so much. Abah, walaupun Ayah tiri tapi dia sayang kami macam anak sendiri, jentik, cubit langsung tak pernah dan Alhamdulillah .. di masa-masa seperti ini, bangga kami dapat berbakti kepada Abah. Apa lah sangat sumbangan kami ini berbanding dengan susah payah Abah membesarkan kami. Hurmmm tetiba teringat Arwah Abah .. my real father Ismail Bin Haji Hamzah. Arwah Abah banyak mengajar kami tentang hidup dengan cinta, dengan kasih sayang. Thats why sampai sekarang, even Arwah Abah dah tak da, ukhuwah antara kami dengan our Stepmother dan adik-adik di sana masih terjalin hingga kini. I can tidur sekatil dengan Mama Ida, my stepmother even arwah Abah (my real father) dah beberapa tahun meninggal dunia. Pagi raya di rumah Mama di Sg Buloh, petang raya pertama kami di rumah Mama Ida di Segamat. Even Abah dah tak da, rutin Raya kami tetap sama.

I am blessed with what i had in my life. I have a very big family. My real father is from Kelantan, my mom is from Teluk Intan, Perak. My stepfather is from Teluk Intan, my stepmother is from Segamat, Johor. We were raised in a very unique way. Not many have experienced this kind of life, i guess. Perancangan Allah itu sangat indah. Alhamdulillah.

Betapa indahnya hidup kalau kita boleh menerima mereka-mereka dalam hidup kita seadanya dan berkasih sayang sesama kita. Betapa indahnya hidup bila tiada sengketa, cemburu, dengki dan irihati. Life is always great if you know how to appreciate it!! 


Ini lah kejadian bila mesin basuh rosak. Nasib baik ada Mesin Basuh DIY ni in my housing community. Mari basuh kain sambil layan Free Wi-Fi. RM10.00 gone for 14kg washing and drying. Ehhh  .. not bad kot rate tu. 14kg tu good enough to cover kain baju the whole family for 1 week and no need to worry of the cahaya matahari. Balik rumah lipat baju je kerja kita.

OK dah. I'm done with my Entry berkongsi cerita dengan you all semua. More stories will be up soon .. you keep on coming, k .. cos i will keep on updating. Till then, Hope you enjoy your weekend. I'm going to spend my weekend with so many kesayangans and so many exciting things to be done. OK Byeeee.


6 comments:

ummi_khalish said...

alhamdulillah..moga abah sentiasa di bawh jagaan Allah..
8wah..sungguh cantik berambut pendek..nampak lagi muda u..hehehehe

gadisBunga™ said...

u have a very beautiful life and it gets even more beautiful coz u cherish it. :)

eLaNaKcL said...

Great to know uncle finally discharged. OOhhh.. I never know you has such interesting family relationship. Think of it, Kak Ella you are just special! :D

Misz-ella Ismail said...

Hehehe .. muda ke kita @ummi_khalish?

Misz-ella Ismail said...

@gadisBunga,

Appreciate and love what we have today

Misz-ella Ismail said...

@eLaNaKcL,

I am special to you too, Dear. Tehehehe.