Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Misz-ella at Nivea Men Cool Kick - Triple Shield Challenge

Hai readers *lambai tangan kanan perlahan-lahan*

Today lets talk about Men. Bukan sahaja perempuan, lelaki pun tak terkecuali menjaga penampilan, kebersihan dan kesihatan diri, kan and men read my blog too so this Entry is specially dedicated for my Male blog reader who has been supported my blog. Yeahhh *tepuk tangan for all of you*

NIVEA MEN Cool Kick produk berinovasi terbaru yang memberikan para lelaki perlindungan tiga kali ganda iaitu daripada peluh, bakteria dan bau badan. Ia nya mengandungi formula penjagaan penyamanan yang memberikan kedinginan maksimum dan kesegaran berpanjangan kepada bahagian bawah lengan bagi mengelakkan pengumpulan peluh yang kemudiannya bereaksi terhadap bakteria, sekali gus menyebabkan bau badan walaupun ketika cuaca panas.

NIVEA MEN baru-baru ini telah melancarkan Cool Kick – Triple Shield Campaign – kempen yang direka bagi mencabar lelaki sama ada dalam bentuk digital atau secara perlawanan on-ground (medan pertempuran sebenar) yang berlangsung sejak Januari hingga April 2015. Pusingan akhir 2015 bagi cabaran itu telahpun berlangsung dengan menyaksikan dua pasukan terbaik memaparkan kemahiran pertahanan mereka daripada serangan masalah ganda tiga iaitu peluh, bakteria dan bau badan. Cabaran ekstrem ini mewakili nilai-nilai moden golongan NIVEA MEN dan direka mengikut keperluan harian setiap lelaki yang juga menjadi medium bagi mereka menonjolkan keyakinan diri menerusi permainan mencabar dan menyeronokkan. NIVEA MEN juga telah membuat keputusan untuk menjadikan ia sebagai satu kempen tahunan.

“Triple Shield Game tidak hanya diadakan untuk tujuan keseronokan, malah ia juga berfungsi sebagai penekanan terhadap tiga masalah biasa yang dialami kebanyakan lelaki sehinggakan ia menggugat keyakinan mereka di dalam dunia sebenar. Cabaran ini menuntut dua pasukan yang terdiri daripada tiga anggota untuk menyerang pasukan lawan menggunakan tiga biji bola yang mewakili masalah ganda tiga iaitu peluh, bakteria dan bau badan. Perlindungan ganda tiga yang diberikan kepada setiap pasukan kemudiannya bertindak sebagai satu bentuk pertahanan. Pada akhir perlawanan, pasukan yang berjaya mempertahankan diri daripada tiga masalah itu menggunakan perlindungan ganda tiga akan diumumkan sebagai pemenang,” ujar Pengurus Serantau Beiersdorf Malaysia dan Singapura, Hock Guan pada acara pusingan akhir Nivea Cool Kick Triple Challenge.


Pertandingan Nivea Cool Kick Triple Challenge ini menerima sambutan yang memberangsangkan dimana perlawanan on-ground  menerima penyertaan sebanyak 217 pasukan dari pelbagai kolej menerusi beberapa siri jelajah jalanan bermula 10 Mac hingga 9 April lalu. Pusingan akhir yang diadakan di Blue Concourse Sunway Pyramid menyaksikan 32 pasukan mara ke pusingan separuh akhir kemudiannya bersaing bagi merebut kedudukan lapan pasukan terbaik sekali gus layak ke pusingan akhir dan berpeluang memenangi tiga hadiah utama.


Tiga pasukan yang masih bertahan kemudiannya bersaing sengit bagi merebut hadiah utama Triple Shield Challenge yang merupakan wang tunai RM10,000 manakala pemenang tempat kedua dan ketiga masing-masing menerima RM5,000 dan RM3,000. Setiap pasukan yang menang turut membawa pulang produk Nivea bernilai RM1,500.


So now, lets see the Winners who brought home Cash prize and Nivea product worth RM1,500.00. 


Hasil koordinasi kemas, semangat juang, kerjasama yang tinggi dan strategi bijak oleh pasukan IKI telah menjulang tiga ahlinya iaitu Ng Chee Keong, UCSI University; Benjamin Dominic Mok Kar Ming, Taylor’s University dan Goh Kheng Boon, University of Nottingham menjadi Juara di pusingan akhir. Yeahhh *tepuk tangan*



Immortals Again yang dianggotai David Apostol, Muhammad Adzhar bin Yahaya dan Muhammad Shahrul bin Azmi dari UCSI University pula meraih tempat kedua. 



Tempat ketiga disandang oleh pasukan Crusaders 2 dari Kolej KDU ~ Felex Yong Seng Zhi, KDU College; Lim You Soon, TARUC dan Quah Kwan We. Congratulationse to all the Winners. We enjoyed watching you guys fighting hard against the 3 main elements ~ bacteria, sweat and body odour and to be a Winner of the Challenge.  




12 members of the media was given a chance to experienced Nivea Men Cool Kick - Triple Challenge Game thru a Friendly Game and misz-ella.blogspot.com is one of the luckiest blogger which has been selected to participate in this game. It was a fun game and we had a great time. We have been rewarded with "Peluang menjadi juruterbang sehari bagi mengelilingi Kuala Lumpur sumbangan FAS Udara Flying Club. Juara bagi Kategori Media ini turut membawa pulang hamper Nivea bernilai RM300 serta baucar NIKE bernilai RM100. OK yang ni jeles sebab misz-ella kalah di tangan Abang-abang Sado itu semua. Tak gentleman la korang  ni tak bagi i menang. Hehehe. Anyway it was really a fun game and opportunity to be a Pilot and fly a plane is something not to be miss. Nanti misz-ella story kat sini ye. So you guys do not forget to check my blog for upates on me flying an aeroplane. Wahhhh *senyum sorang-sorang*




Winners for Media Category ~ Michael Yip, Jocko and Man Raja Lawak. Congratulations la ye abang-abang .. walau adik Ella kalah tapi game kita tetap meriah. Terjerit-jerit Misz-ella kena serang dengan bola-bola lontaran Abang-abang lepas tu i kalah. Haha.


So readers ,, as Events today always comes with lots of Happenings, lets Enjoy some photos taken during the Nivea Men Triple Shield Challenge.






Happy faces during the Nivea Men Cool Kick - Triple Shield Challenge. We are tired but happy. Thank you Nivea for the opportunity.






So guys .. lets head on to the nearest shops or mall and get your Nivea Men Triple Shield now and lets fight against the bacteria, sweat and bad body odour for a healthier you. Lelaki bersih dan wangi perempuan suka tau .. bonus for you, ok. Haha. OK i'm done sharing my experienced with you here and got to go. Thank You baca. Byeee.





4 comments:

imahtalks said...

Bestnyer kak ella. tengok gambar pun dah rasa sesejuk kat sini. :)

shamiera osment said...

dah jadik pilot ke?

Diana Rashid said...

kakchik..awat comel sangt dalam gambar tu??hahahah..macam adik2 tau...

Alyza Fisol said...

Hi Kak Ella,

lame x jumpa kan...hope dapat jumpa lagi nanti.. :)

http://www.lyzafisol.com/