Tuesday, October 9, 2012

Forgive And Forget

In most cases, its easy for us to forgive but not easy to forget.  It still remember kata-kata Blabber dalam blog dia - kerana kotak memori tak ada butang delete atau backspace. Memaafkan dan memberi peluang ke dua tak bermaksud kita lupakan yang duka.  Kita sebenarnya hanya men 'dormant' rasa itu sahaja.  Sesekali timbul .. ber das-das pedihnya terasa.

In many cases jugak i met wanita-wanita yang umpama kerak nasi hatinya.  Mula-mula keras, direndam lama lembut jugak dia akhirnya.  Tak apa .. Itu kelebihan Hawa compare to Adam - setia, pemaaf dan punya 'Power Of Love' yang tinggi grafnya.  Walau luka berulang kali, tetap dia teguh kerana cinta.  Walau kadang kala geram mengambil alih rasa simpati, tetap aku tabik dengan wanita-wanita seperti ini. Bangga siot jadi wanita yang dilengkapi dengan ciri-ciri sejati seperti ini. Ecewahhh ..

Tapi ...  kita tak boleh hidup bahagia jika terus berduka. Wake  Up.  Rise And Shine.  'Down' tak apa tapi jangan lama.  Senyum lah dari hati walau dugaan berat sedang kau hadapi.  Paling penting, ikhlas lah dengan senyuman kerana si penerima senyuman boleh rasa misteri di sebalik senyuman itu.



By the way, lama dah tak senyum kat korang.  Walaupun ada yang cakap Misz-Ella kedekut senyum dan tak cukup manis pulak tu tapi still today nak senyum jugak kat korang. Got to go lah. Mekaseh baca entry saya ye. Bye.









19 comments:

sisdee said...

yg pnting apa kita buat ikhlas..snyum pun ikhlas hehehhe

Norhafizah (Lina) said...

senyum dalam sengsara namanya tu.
tapi mmg benar hati perempuan ini umpama kerak nasi. mudah mengalah.

ummiakid-lily said...

apapun setiap itu bergantung pada perkara....bak kata...luka dah sembuh namun parut itu tetap ada...

Tak membenci tapi dah memaafkan...hanya utk mempercayai...biarlah masa yang menentukan....

aii pun dh memaafkan semua org...ikhlas...

Nanie@NMS said...

Salam Ella,

well said about the duka lara..

Your smiles is from down within..lovely and sweet

faraherda.razalan said...

Forgive tu easy tp utk forget the past...adoi!!!

Rai Ourkizuna said...

mana ada KC kedekut senyumm..aritu saya tengok asyik senyum je..

Miss Layaleya said...

life must goes on!! cheer up sis!!

:: Mrs.Eady :: said...

:)

Daddy Ziyyad said...

hehehe..betul..selalu dgr perumpamaan hati perempuan bak kerak nasi..

mama maman aka yana said...

senyum seumpama suria menyinari kehidupan.. :P

Kesuma Angsana said...

suka senyuman KC ni!

Mooniqueen said...

Kan manis gitu... Tak mo sedih2 ae... ;)

azieazah said...

Tak rugi pun bersenyum senyum ni... hati sendiri jadi senang!

akuzle ayu said...

Agaknya KCE neh garang kots kat opis.. Llaaarriiksssss! Kakakakkak..

Anonymous said...

senyum boleh jadikan wajah yg kurang cantik nampak menarik..mcm misz ella la..

Dkna Abza said...

senyum itu sedekah :)

~~zana@pb~~ said...

Terasa pulak perempuan tu spt akk. Benci, marah, dendam, sedih dan pedih jadi mainan perasaan. Namun dilubuk hati setiap kaum hawa ni....penuh rasa kasih yg mendalam.....adoi..syahdu pulak entry kc ni.

Alin Marlini said...

senyum...tak perlu kata apa2

Sandra Azwan said...

Salam Kak Ella....Sandra sihat...lama jugak tak visit blog akak...;-)