Forgive And Forget

Tuesday, October 09, 2012

In most cases, its easy for us to forgive but not easy to forget.  It still remember kata-kata Blabber dalam blog dia - kerana kotak memori tak ada butang delete atau backspace. Memaafkan dan memberi peluang ke dua tak bermaksud kita lupakan yang duka.  Kita sebenarnya hanya men 'dormant' rasa itu sahaja.  Sesekali timbul .. ber das-das pedihnya terasa.

In many cases jugak i met wanita-wanita yang umpama kerak nasi hatinya.  Mula-mula keras, direndam lama lembut jugak dia akhirnya.  Tak apa .. Itu kelebihan Hawa compare to Adam - setia, pemaaf dan punya 'Power Of Love' yang tinggi grafnya.  Walau luka berulang kali, tetap dia teguh kerana cinta.  Walau kadang kala geram mengambil alih rasa simpati, tetap aku tabik dengan wanita-wanita seperti ini. Bangga siot jadi wanita yang dilengkapi dengan ciri-ciri sejati seperti ini. Ecewahhh ..

Tapi ...  kita tak boleh hidup bahagia jika terus berduka. Wake  Up.  Rise And Shine.  'Down' tak apa tapi jangan lama.  Senyum lah dari hati walau dugaan berat sedang kau hadapi.  Paling penting, ikhlas lah dengan senyuman kerana si penerima senyuman boleh rasa misteri di sebalik senyuman itu.



By the way, lama dah tak senyum kat korang.  Walaupun ada yang cakap Misz-Ella kedekut senyum dan tak cukup manis pulak tu tapi still today nak senyum jugak kat korang. Got to go lah. Mekaseh baca entry saya ye. Bye.









You Might Also Like

19 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail