Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Doktor Cinta

Diaorang ni kan, betul lah. Kalau bergaduh suka betul cari aku. Telefon ku berbunyi dering-dering .. ku angkat .. Dia rupa-rupanya. Can i see you? What for? I have something to tell you. Hmmm .. OK. Tapi sekejap je sebab pukul 12:30 i nak fetch my son. I dont have much time for you so be punctual and fast. OK. I will be there by 10:40, he said.

Si Doktor Cinta sedang menunggu dia di restoran mamak dekat-dekat dengan rumah. Makan berdua, banyak mata memandang kita. Tak kesahhh .. open place pun, takkan kena gossip kot, kan.  

Alkisah, people like to come to me when they are in trouble. Mungkin diaorang rasa selesa dan cool gila bila bersembang dengan i. Mungkin diaorang rasa lega bila habis bersembang dengan i. Nak kata i memahami sangat tak la jugak, Mana yang betul i sokong, mana yang salah kena la kau. One thing, Misz-ella orangnya sangat telus dan berterus terang.  Kalau tak betul, i give you straight off doesn't matter how close you are with me.  Tak reti den nak jadi Hipokrit.  Berpura-pura senyum mengiya dalam hati mengutuk gila. Sorriii .. i'm not like that. After two hours talking, i left the place with a note .. Tengok la camna nanti. I see what i can do. Lain orang lain cara.  Buat Misz-ella sendiri, sungguh la berat mulut nak bercerita, nak pulak hal-hal peribadi .. susah senang sume i galas sendiri.  Paling kuat, menangis. Itu je la the best i can do when i'm sad.  Nak bercerita dengan kawan-kawan .. alahaiii .. berat mulut den.  I heranlah bila jumpa orang yang boleh bercerita hal peribadi dengan orang yang dia tak berapa kenal dan rapat. Camna boleh cerita ye? Semurah itukah cerita kita hingga senang kita nak jaja-jaja? Buatnya si dia jaja balik cerita kita ke sini sana macam mana? My advise is, only share your story with someone you really trust. Someone who you really know for quite some time.  Cerita kita tak semurah itu untuk dijaja ke sini sana, kann.  Tapi tu la, back to what i said just now, lain orang, lain cara. My way and your way tak semestinya sama. Ikut la mana yang you all selesa, kan. Kita sekadar bagi pendapat, nak ikut boleh, tak nak ikut pun tak apa. Tak da paksaan.

Hu la la .... tetiba i jadi Doktor Cinta buat mereka berdua. Tak pe lah .. kawan yang baik sentiasa ada di saat memerlukan and i am one of them, bersedia menjadi pendengar yang setia buat mereka berdua.  Dengar sini, dengar sana .. memang itu kerja saya. Sekian je Entry Doktor Cinta dari saya, Misz-ella buat kenangan di hari tua. Mekaseh baca, Bye.




5 comments:

Daddy Ziyyad said...

bukak klinik cinta la KC...RM200 per consultation...ekekekekkee

Kniedaz said...

bagusnya ada kawan macam KC...yang telus tak kira kita betul atau salah...kalau KC buh emel kat dalam blog, agaknya penuh inbox KC ^_^

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

JunAina said...

Aina banyak syer dengan mak kalau tak pun dengan adik bungsu.

diana said...

lepas ni ambik bayaran la kakchik..hahah