Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Meeting CT Noraliza


Bertemankan kasut Clarks, jeans lusuh Levi's, Baby-T cop anak anjing comel dan Cardigan hadiah anak kesayangan, berdiri sorang-sorang balik tiang.  Handphone S3 dan beg tangan Tod's pelengkap hari Khamis yang ceria ini.  Sambil berdiri, sambil WhatsApp kesayangan. Kesayangan yang jauh datang dari Sandakan dan mahu bertemu Kc *i le teww*.  Kc, i will be on my short trip to KL.  Kita jumpa ye Kc.  Teringin sangat nak jumpa u, Kc. Pleasee .. alahaiii tanpa rayu pun Kc mahu bertemu dengan mu dik.  Sekian lama ber WatssApp, ber FB, kami memang dah mesra walau tak pernah jumpa.

My date of the day, CT Noraliza and 6 years old Princess Suha, all the way dari Sandakan.  KC .. cantiknya u .. sukanya i dapat jumpa u. Fitnya badan u Kc .. malu i. Hahaha .. excited bebenor si Liza bila dapat jumpa Misz-ella.  Setahun bersembang di WhatsApp .. rasa macam dah kenal lama.  Bila jumpa i tau yang Liza rupanya my Blog reader.  I suka Kc baca blog you.  Thank you liza, blog Kc blog biasa-biasa je .. tak da yang istimewa pun.  Hanya bingkisan perjalanan suka duka sebuah kehidupan buat kenangan hari tua nanti *sobs* Sebelum ber WhatsApp, kami berkawan di FB GHMB but seriously, i am very low profile di sana.  Segan nak borak dan berkongsi cerita dengan orang yang kita tak berapa kenal, nak komen status orang pun takut-takut .. tapi di WhatssApp, 18 of us used to share stories together.  Sepi sangat hidup Misz-ella tanpa cerita suka duka diaorang semua.  Nanti i will make a very long and detail entry about my WhatsApp group gang.  Why are they special to me .. How they light up my life .. and how they are so meaningful to me.

Liza datang hari Selasa dan pulang ke Sandakan hari Khamis.  Originally my dear Liza dari Utara tapi disebabkan husband dia posting ke Sandakan, maka dia sekarang sudah bermastautin di Sabah.  Walau jauh beribu batu, kalau dah Allah SWT kata ada jodoh kita, maka berjumpa lah kita. Alhamdulillah .. i am very blessed with my life .. dikelilingi oleh orang yang baik-baik .. yang sentiasa melengkapkan hidup saya yang serba kekurangan dan tidak sempurna ini.  Dua jam bertemu Liza di KL Sentral, i was so sad when i have to let her go tapi dah sampai masa untuk dia naik ERL untuk ke KLIA. Sebaknya dada saat terpaksa berpisah. Rasa nak nangis pun ada .. tapi tak pe .. ada jodoh kita jumpa lagi ye.  


Tq for your time Liza.  Terima kasih adik-adik WhatsApp Kc yang lain yang menerima Kc seadanya.  I love you all ketat-ketat lah. Moga ukhwah yang terjalin ini berpanjangan selamanya.  In Sya Allah. Amin.











5 comments:

Daddy Ziyyad said...

hahahaha...saya baca tajuk mula2 : " Jumpa CT Norhaliza"

:P

Kesuma Angsana said...

seronok dpt gader2 ye kc

gadisBunga™ said...

kasut KC cantik!!

Aku Ibu Muda said...

Sy pon sama! Hehee

Alin Marlini said...

Hehehehe..tajuk best giler...