Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mandi Peluh

Perasan tak sekarang cuaca teramat lah panas.  Korang jangan lupa minum banyak air eh. Lagi molek kalau air tu jernih tak da warna.  Walau rasanya kurang best, khasiatnya lebih.

Memandangkan cuaca sangat panas, mari kita buat toncet setinggi yang boleh.  Bio le orang kata i macam orang dalam pantang pun .. ada daku kesah ?? I rilek je, yang penting selesa.  Bila selesa boleh bersenam 'all-out' dan beri jiwa.  Bila bersenam sepenuh jiwa, maka cemerlang lah hasilnya dan perpeluhannya maksimum.  Peluh menitik-nitik sampai basah lantai.  Basah lencun seluar baju. Besttttt!!

Rehat 5 minit sebelum kita sambung Bahagian Ke 2.

Dalam banyak-banyak perkara dalam dunia, 'friendship' adalah salah satu perkara yang paling i appreciate.  Yanti Si Bedak Sejuk, Dr. Rozzana dan Nana adalah antara rakan aerobik terawal Misz-ella dan masih kekal berkawan hingga kini. Mudah-mudahan selamanya.  Dalam persahabatan, treat everyone equally, tak da lebih tak da kurang.  Sentap, merajuk, kecil hati itu perkara biasa.  Paling penting, lebihkan kasih sayang, barulah semua perkara boleh diatasi bersama.  Itulah 'Power of Love' namanya.

Sampai merah muka panas berpeluh.  Basah baju tak yah cerita lah, siap boleh perah.  Kelas Isnin dimulakan dengan aerobic Hi-Lo diakhiri dengan Gelek Arab.  I was not feeling well actually tapi demi kesihatan badan i kuatkan semangat and enjoy the fun with my geng.  Minum air masak banyak-banyak, push yourself to give the best that you can.  Jangan malas bersenam, nak pulak kalau dah 40an macam Misz-ella ni. Dah la kaki makan, segala benda i telan, maka haruslah bersenam untuk kesihatan.  Bersenam juga menyingkirkan stress dan tekanan.  Bila tak stress, baru la awet muda macam i, kan. Ahahahaha ... *mati la kena kutuk sebab perasan* 




7 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Seronoknya nengok KC bersenam..Peluh tapi mesti best kan..:)

zana fahmi said...

Amboi, bererobik sakan ye? poco2 takde ke? kalau kakpb, jogging dlm rumah je..tu pun sambil duduk sambil gegar perut dgn mesin...hemm..setahun pun tak susut.

:: Mrs.Eady :: said...

neatural beauty :)

Rai Ourkizuna said...

kakcik tetap sweet..

saya suka mandi peluh..rasa sihat.. hahaha..

sarah said...

syioknyer tgk orang beraerobik..tabik arr...

diana said...

memang panas la sekarang ni..berapa kali kena isi bekas air..kuat minum sangt.tekak ni haus je..

JunAina said...

Lepas berpeluh2 badan pun segar je.