Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari Double

Hari ini hari double. Exercise double, makan nasi double, dating berdouble tapi keluar masuknya ber double-double. Penat? For me, mind control everything.  Kalau minda dah penat, maka hilang la semangat.  Tapi selagi minda cakap 'Aku OK, everything will be fine'.  Trust me cos i'm practising it in life.

Seawal jam 6:30 pagi Misz-ella dah keluar rumah.  Bertemankan Portable music machine, a box of CD, sepatu sukan kesayangan .. i dah keluar mengajar 'aerodance'.  Harus slow-slow, turunkan my intensity sebab i have to follow the crowd capacity.   Misz-ella orang lincah dan laju tapi sebagai Guru, kita tak boleh syok sendiri, kita kena tengok keupayaan followers dalam mengikut rentak tari kita. Tak pe la kan, yang penting dia orang enjoy. Me? I ok je sebab i ni pandai bawak diri.  Perghhhh ... puji diri sendiri! Over!! Hihihi.

Music machine kesayangan kehabisan bateri masa Segmen ke 2 pagi tadi. Adodoi .. Aimannnnn ... bukan mama dah suruh charge ke? Tengah syok-syok dancing round 2, machine tetiba 'hang'. Nervous akak ok. I am so worry kalau-kalau mesin kesayangan i ni rosak.  Rupa-rupanya bateri low. Fuhhhh .. lega tapi masih kecewa sebab terpaksa stop kala hati terkinja-kinja mau menari. Tak pe lah, we continue next week ya. Lepas tu, ber discuss double dengan my sister KY. Serious talk both of us Ok. Tapi takmo bagitau korang apa ke bendanya .... *rahsia kami berdua*  Hikhikhik.

Sampai rumah pukul 9 pagi.  Menonong je masuk rumah sampai sarapan lupa nak beli.  Ber chocolate dan air mineral saja la sarapan i di pagi Ahad ni. Boleh la. Janji kenyang. Pukul 2 lebih, gi ambik anakanda pulang dari 'bowling tournament' yang Tution centre buat. Menang ke kalah Aiman? Menang ma, hadiah kitorang paling tinggi dan besar.  Kumpulan paling riuh dan sporting. Ek elehhhh .. ingatkan kumpulan yang menang tadi. Isk.isk.isk .. sangat tak best tapi tak pe la, yang penting diaorang enjoy spending quality time together.

Next was Minum petang with Mek Ti.  Gamat ok bila Mek Ti dan Mek Ella together-gether.  Make, minum, borak, gelak. Unplan sebenarnya, its just that i Viber her cos ada benda nak tanya. Mu dok di mana ni Mek Ella? Rumah arr .. panah ni mek kawe tok se nok gi  mana2. Huk aloh .. aku baru nak ajok mu tubik jalan.  Panah ni mek mu nak ajok aku tubik jale mana? Mau jadi BBQ aku nanti. Hihihi.  Finally kami jumpa di Alam Jaya. Sekejap je, 2 jam je kami jumpa pastu Goodbye. I have one more task menunggu.

Tadaaaaa  .. i was here last night for my second round of exercise.  Pagi mengajar malam diajar.  Menuntut ilmu tiada akhirnya dan berkongsi ilmu yang ada besar ganjarannya.  Best hari ni.  Peluh double ok!!

Hello ... saya Ika. Saya suka dengan Auntie Ella.  Saya suka joget-joget sebelah dia.  Huhuhu .. best kan Ika kita aerobik? Cantik ok step dia.  Banyak dah yang Ika pelajari sebab Tokey Studio ni ialah Mak Long dia. Kecik-kecik dah pandai exercise. Bagus la kau ika. Ok. Ok. Dah habis satu hari yang makan minum dan exercisenya double harini
Best la sesekali melenjan badan menyeksa diri macamni. Hihihi.



5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wahh best nyer joget!i likeee...

Chekgu Azrine said...

Teringin nk joget2 exercise tu..hehe

Aku Ibu Muda said...

KC...! portable music machine tu sungguh menarik perhatian! haha...

now wani dh byk hafal step2 blajar kt kelas...so balik rumah belasah kt rumah plak dgn anak2...tp guna henpon je la...ekeke...

diana said...

pes taim tengok mesin tu.,.hehe

Mak Wardah said...

mesti seronok berjimba dgm kwan2 kan kc?