Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Nak Tau? Tak Nak Tau. Nak Tau? Tak Nak Tau.

Kadang-kadang ada perkara yang kita nak sangat tau.  Tergedik-gedik hati menguit ingin mengetahui kebenarannya hingga kita lupa nak menilai keupayaan diri.  Kuatkah kita? Mampu kah kita? Kerana ada masanya kebenaran itu menyakitkan dan tidak berpihak pada diri kita tapi sebaliknya.

For me, certain things better for me not to know.  Kita didik hati supaya bertenang, bersabar, berfikiran positif.  Bala jangan kita cari dan kalau nak datang, biar dia datang sendiri.  Nak tau sangat sibuk dig here and there lepas tu diri merana. Ohhhhh tidakkkk ..  mak nak live happy happy.  I want to lead my life to be happy, happier and happiest. So, jangan tanya. Ketepikan gelodak nafsu ingin tau itu dari hatimu.  Esok-esok bila kita dapat tau, bukan sebab kita gedik mencari tapi sebab ia datang dengan sendiri.  Till the time come, berdoalah agar kita dah semakin kuat menghadapi kenyataan.  Tiada muka muram yang ada hanya senyuman walau hati pilu dan sendu.  Hati menangis sapa la tau, kannnn ...

Sekian. Entry motivasi dari saya, Misz-ella untuk pembaca-pembaca Blog Dari Jari-Jari Halusku ini.  Esok ada cerita best-best. Nanti datang lagi eh.Bye. Tqq.






2 comments:

Alin Marlini said...

kc...rindunya ....lama tak berblogwalking nih...huhuhu

Tina Othman said...

Kc hehe rajinnya update