Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cinta Stroberi Dan Vitamin C

Buah Strawberry segar feveret Misz-ella. Sapa yang kenal rapat dengan Misz-ella mesti tau i love fruit very much and strawberry is the one I most like. Dulu-dulu selalu dapat strawberry as a gift. Dulu-dulu la .. sekarang-sekarang kau pegi la beli sendiri. Hihihi. Peluang borong stroberi baru-baru ni buatkan Misz-ella suka tak terkata.  Setengah kilo Misz-ella makan sorang dalam sehari. Cicah coklat? No. No. No. I makan gitu je, lagi best. Dan untuk memanjangkan nostalgia cinta sang stroberi ni, beberapa kotak Misz-ella hadiahkan kepada yang dicintai. 

Cinta Sang Stroberi .. lupakan sahaja .. kerana banyak pahit dari manisnya. Ehh jap-jap .. masam kot bukan pahit. Stroberi mana ada pahit, kan. Hihihi.

Petua memilih stroberi - kalau nak yang manis, sila pilih yang betul-betul merah pekat/gelap warnanya.  Means stroberi tu dah betul-betul masak, manis dan sedap.  Tapi Misz-ella like both - stroberi manis dan masam so i akan pilih pek yang ada 2 warna - warna oren/kurang terang dan merah pekat/gelap so that i can enjoy both taste - masam dan manis.

Berita baik untuk Customer Misz-ella. Saya sudah 're-stock' Vitamin C. Musim panas ni, ramai selsema, batuk, demam dan sakit kepala khabarnya. Tapi Misz-ella Alhamdulillah .. sejak amalkan pengambilan Vitamin C, dah setahun lebih tak selsema, batuk, demam dan sebagainya. Lega sangat sebab Misz-ella sangat rimas kalau kena selsema. Mata berair, hidung telinga gatal-gatal, tekak sakit, OhMyyy .. sangat tak selesa, kan .. Sejak kerja sendiri ni, langsung tak da sakit kepala.  Alhamdulillah .. dah banyak improvement tahap kesihatan i .. satu lagi nikmat Allah swt bagi.  

Another good thing is, i have reduced the price of the Vitamin C from RM70 to RM66 only. RM66/100 biji/V1000mg dimakan sebijik sahaja sehari .. so RM66 untuk supply Vitamin C selama 3 bulan, 10 hari. Murah dan jimat, kan. Vitamin C yang Misz-ella jual ada kelulusan KKM bukan dari jenis yang 'loose' dan di 're-pack' sendiri so jangan risau ye dan selain dari dapat kuatkan antibodi badan dari jangkitan batuk dan selsema, Vitamin C juga mencantikkan kulit dan mengeluarkan lebih peluh tika saya bersenam. Best, kan. 

Nak tak korang? Nak tak? Ada 15 botol je ni. Kalau nak .. Email Misz-ella kat kakchik_ella@yahoo.com. Enquiries will be attended a.s.a.p. as the phone is always with me.

Baru-baru ni Misz-ella mengemas dan telah menyusun atur semua asessori. 4 kotak camni semuanya korangggg. Omakaihhh .. no wonder i so pokai .. dok membeli macam-macam rupanya selama ni.  Masa beli tak sedar time camni baru nak Omaigoddddd banyaknyaaaa .. hehehe.

Berita baiknya ialah, i'm  giving away 4 sets of the brooch yang 3-in-1 tu. 4 set yang berderet diatas sekali tu Misz-ella belum pakai lagi. Buat yang bertudung, buh satu bawah dagu, dua lagi kat kiri kanan bahu. Wahhhh .. comel lah korang. Berseri-seri dagu dan bahu ye. Lip lap lip lap tang situ. So 4 pembeli pertama Vitamin C dari Blog Misz-ella ni bukan sahaja akan dapat Vitamin C malah juga kerongsang 3 in 1 from me. Best, kan. So jangan tunggu-tunggu, sila email me sekarang before its gone.

Ok ye. Takmo cite lagi dah. Akak ada keja lain nak buat ni. Byeeee.








4 comments:

gadisBunga™ said...

best betul promo KC! hihihi. tapi betul kak. saya pun sejak amik vit C lebih setahun dulu...belum pernah lagi kene demam selesema. betul lah rasa antibodi makin kuat. nikmat yang Allah beri ni tak boleh dibeli dengan wang ringgit. :)

mrs gold said...

yang paling bawah dan paling kanan tu tak nak giving away jugak ke kak chik...hehe

alin marlini said...

alin pun pengamal tegar vit c..memang jrg kena selsema tapi sekali kena makan bulan...hehehe

Azwan@Mr Money said...

Dah lama x singgah kat blog Kak Chik. Wah strawberry plak.... Teringat strawbeery yang beli di Seoul hari tu, sumpah sedap giler. First time rasa strawberry semanis dan sesedap tu. Kalau kak chik pergi sana, must try.... hehehee