Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sehari Bermacam Cerita

Dalam sehari, berapa kisah kita ada?
Berapa emosi bertukar ganti?
Berapa kali kena jadi 'decision maker'?

Apapun jawapannya, when u have decided, dah buat keputusan, berpegang lah pada jalan yang kau pilih.

Harini keluar pagi, pulangnya petang hari. Keluar berduet, balik solo je.  Tika baring melepas lelah, jari halus lincah menari berkongsi rasa dengan kesayangan semua.

Sakit di badan, luka di dada, ria jauh nun di sudut hati .. berapa emosi aku hari ini? 

Kalaulah .. kalaulah .. kalaulah ..
Hurmmm .. tak pe lah. Tak terluah dengan kata-kata nampaknya.

Esok aku boleh rehat tapi sekejap je, sebab lepas tu kena terbang tinggi-tinggi. Penat nya la haii .. kalau boleh nak angkat seketol ni ha kongsi beban dengan korang tapi ada ke yang sudi?

Tapi penat itu adalah mainan minda semata, bukan fizikal.  Dari aku fikirkan penat, lebih baik aku fikirkan something fun. Wanna join me? You will love it. I'm sure.

Ok dah.  Akak yang penat ni nak gi buat something fun, fun and fun.  Jangan tanya apa dia cos SECRET jawapannya. Tehehehehe.

Minggu lepas, spend quality time with Ekin yang sweet. Tq Ekin.

Lepas tu bawak kesayangan yang ni makan menda-menda sedap ni. Sedapnya la haiii .. repeat Ahad petang kat branch PJ SS17 with more kesayangan.  Berpenat-penat tapi hebat.  Tambah hebat with gud gud news and story. Life is great.  Now i got more support .. tak keseorangan lagi.  Doakan impian saya menjadi. Amin.

Ok dah. Takmo cerita banyak lagi dah. Nak gi buat something fun to kill my penat.  Tido? Not now.  I tak tido siang tapi tido lewat malam macam 'Sleeping Beauty' kalau mercun meletop kuat pun tak sedar .. *hihihi* Okbai.











3 comments:

Kakcik said...

Bila minda penat, badan pun jadi penat...

Kniedaz said...

KC nak buat apa tu yang fun sangat tu? nanti story ye ^_^

Anonymous said...

wau busynya. Ni dah nak terbang semula, kemana pulak distinasinya tu? Ini mesti bisness bagusnya tu