Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Dont Judge The Book By Its Cover

Hi. Tetiba nak buat Entry ni.

Sesekali kan, terluka jugak dengan tanggapan orang pada Misz-ella ni. Tapi luka Misz-ella lama mana la sangat. Sekejap je. Lepas tu Misz-ella maafkan. Lupakan. Tak mau simpan titik hitam lama-lama dalam hati.

Manusia ni senang sangat nak 'judge' seseorang. Dia tengok dia terus judge. Hurmm .. suka-suka je mengata tapi tak pe lah .. maafkan dia. Dia tak kenal kita 'deeper' .. dia judge kita surface je. Or maybe dia terlupa akan pepatah 'Dont Judge The Book By Its Cover'.

Dulu ada orang cakap .. Kalau orang kenal Misz-ella mesti orang tu akan suka pada dia. Hurmmm .. tak jugak.  Hidup ni penuh warna .. Ada orang suka ada jugak yang tak suka.  As for me .. asal kita tau jaga diri dan tak kacau or hurt sesiapa, In Sha Allah Allah Swt pelihara jiwa kita.

Sebab tu kadang Misz-ella lebih suka menyendiri dan duduk diam-diam. Kadang orang kata berlagak@sombong tapi sebenarnya tidak.  Gue malas nak cakap banyak, malas nak kecoh-kepoh. Takut terjebak kontroversi pun ada juga .. so better i low profile sahaja.  But one thing, i love my Blog reader. Awak datang dan baca, saya sangat suka.  Idak le rasa cakap sorang-sorang, kan. Tehehehe.

Hi-Tea at my friend's banglo over the weekend.  Tak sabar nak buat Entry Hi-Tea ni tapi tungguuuuu .. akak ni very the busy. 

Tq baca. Byeee.



3 comments:

❤Kamsiah❤ said...

akak pun aling tak suka org pandai2 menilai diri kita walhal bkn kenal rapat pun...

mrs.smile said...

biasalah orang selalu judge kita sesuka hati diorang..bersabarlah

ms pun ramai yang cakap sombong..padahal ms kalau tak kenal org memang pemalu orangnya :P

noly anna said...

salam. kalau free boleh la singgah ke blog noly ye www.nolyanna.blogspot.com :)