Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hello Monday. Sugarplum's Kitchen.

Hello Monday.  Mesti korang bizi, keluar pagi-pagi redah trafik demi sesuap nasik.  Bertabah la ye korang .. selagi bernafas di bumi Tuhan selagi itu wang ringgit jadi keutamaan. DUIT. DUIT. DUIT.

Kadang kesian, umur dah banyak masih perlu meeting sana sini, masih perlu meredah semua asam garam dunia bekerja.  Kalau 'platform' nya Boss sedap gak bunyinya .. tapi nak buat camna .. itu realiti yang masing-masing kena hadapi dan telan.

As for me, i memang dah set target dari awal bekerja lagi.  Sekarang Alhamdulillah, bahagia dengan apa yang i jalani hari ini.

Harini ada Appointment dengan sorang tokey besar. Nak cerita bisnes, nak sembang pasal 'travel'.  Weeeeee .. tak sabar dah ni.

Looking backwards, rasa bersyukur sangat dengan apa yang dah Misz-ella lalui. Dulu orang cakap i macam-macam, sesedap rasa seenak hati dorang je. Sekarang Alhamdulillah, i prove them wrong.

Biar orang kata kita, kita jangan kata dia. Biar orang buat kita, kita jangan lawan dia.  Biar kita nampak kalah tapi kita yang menang sebenarnya. Percaya lah Takdir Tuhan itu Indah.  Harini kita menangis esok Allah Swt bagi ganjaran yang kita tak duga. Asalkan kita sabar dan redha. 

Ayam Kenny Rogers dah makin kecik.  Kalau nampak jagung, confirm la mine cos i love corn. Bubur jagung, jagung rebus, jagung stim, cucur jagung. OhMyMy ... pantang jumpa ok. Minggu depan nak gi makan kat Jaringlah. Lama dah tak gi.

Promot produk kawan jap .. Cheesekut Oreo Strawberry from Sugarplum's Kitchen RM7 only. Cream crackers biscuit dilapis dengan cream cheese dan oreo pastu ada strawberry .. Yummy!! Sedap dan lazat  .. Misz-ella dah try.  Visit Sugarplum's kitchen FB and message Farah Deeb. Anak Omputeh isteri Ustaz yang very terror in baking. Confirm sedaplah wa cakap luuuu.

Tehehehe . . Tetiba ending ter rock tadi. OK bai .. Misz-ella perlu bersiap for my appointment ni. Thank you reading me. Byeee.








1 comments:

diana said...

kalau kita memang tak boleh biar ..rasa nak lawan2 je kalau dengar orang kata kita atau buat kita.hahahah