Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Love Is Everywhere


Percaya tak kalau Misz-ella katakan dalam dunia ni, kalau kita boleh hidup dengan berkasih sayang, hormat menghormati maka aman damai dan bahagia sentiasa la kita ini.

Imagine a place where everyone live happily, caring with each other, smiling, hugging and holding each other together. Best kan dunia yang macam tu. Sayangnya dunia idaman Misz-ella hanya wujud di Syurga sahaja. Yeahhh its only in heaven kerana hakikatnya duniawi dipenuhi oleh mereka-mereka yang sentiasa dengki, iri hati and jealousy. Kerana dunia memang dicipta sebegitu buat kita dan kita harus kuat menangani cabaran dunia.

I consider very lucky cos I love to keep those friends bertaraf kesayangan closely in my heart. Bila dah ukir nama dalam hati, sampai bila-bila pun kita takkan lupa, kan.

And do you believe that the first element in friendship is chemistry? Starting with chemistry, we get closer and comfortable together.

The second element is sincerity. Tanpa keikhlasan, tanpa kejujuran, sebuah persahabatan atau hubungan takkan bertahan. Tiada kualiti dalam hubungan itu, kan. 

I can called them BFF - Audrey, Pik Sun, Mei Ling, Sophia, Kah Mun, Hui Kern and Ling Li .. they are my friends since I was in school. Some of them are friends from primary school. Means we knew each other since we were 7th and now we are 42. God Bless!! What a long period of relationship with them.

A meet up with My long lost angels .. Happy gila dapat jumpa diaorang semua. Last seen each other when we was 17th!! Meeting again after 25 years, now the conversation has an Add-on element. Yeahhh .. 'auntie mode' conversation is ON but down memory lane .. we talked about those days when we were at the school.. ahhh what a very nostalgic moment spending quality time with them. We had a great time. A follow up Hi-tea will be organised after Hari Raya ni. Tak sabar la nak jumpa dia orang ni *hepi*

Hello .. I am Tammy @ Mamasan. I am a founder of The Butterfly Project. I like Misz-ella so much and she loves me too.. hahaha suka-suka aku je buat skrip sendiri. 

With Butterfly Rane and Edazz at Estee Lauder, KLCC. Sesekali jumpa, tetap mesra.

Oohhhhh .. yang stylo ni Blogger Naomi. Hehe.

I love Blogging cos blogging provides me a money can't buy experienced.  At the Muse by Watsons event we attended last year *photo credit to Muse by Watson FB*

Berdampinglah dengan orang yang kita sayang maka kita akan sentiasa bahagia. Happiness is something that you cant buy walau kau ada wang berjuta. Buat lah perkara yang kita suka dan 'enjoy' lah membuatnya .. In Sha Allah kita akan bertahan lama. Penat pun kita tak rasa. Yang ada hanyalah 'BAHAGIA'

Always remember Great moment in life. Yang baik, jadikan dorongan untuk lebih maju ke hadapan. Yang buruk jadikan tauladan. We can always improve, right. This is my new family -TP. I am happy to be part of TP's family without forgetting my previous family. All of my bosses are special. They are unique in their own way. They taught me a lesson which money cant buy. Every conversation is special. Every moment are precious. Sesekali, bagai terdengar di corong telinga kata-kata hikmah mereka. Kata-kata azimat yang sentiasa menjadi bekalan kehidupan. I always appreciate my past *sobs*

Makin jauh kaki melangkah, makin kuat cabaran menunggu di hadapan. Be strong till the Last. Till the day that we really have to Let Go, End it and say Good Bye but till then, spread the love - In whatever you are doing and with whom you are. Stay positive and Be Happy.

With Love,
Misz-ella



2 comments:

Fiza Zasmi said...

Dunia idaman kita samalah misz-ella... tapi bilalah nak jadi kenyataan...

Anonymous said...

Salam Kak chik,

Just nak Tanya je.. bukan dulu kak chik ngan kak nani rustam bff gak ke?. Huhuhu