Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Al-kisah Raya ke 6 - Bihun Goreng Tomyam

Raya-raya ni kan, paling stress bila orang nak datang rumah .. stress sebab tak tau nak masak apa.

So bila mama cakap Kc balik la cepat tolong mama goreng Bihun ada orang nak datang beraya. Alaaaa .. bosannya makan Bihun goreng. Dah tu nak masak apa? Blurr sekejap. Tak tau nak jawab apa.

Dan tiba-tiba ... Kita buat Bihun Goreng Tomyam la Ma .. lain sikit.

So here we go -.Bahan-bahan membuatnya


Dah siap. Nampaknya tetamu makan bertambah-tambah. Sedap kot Misz-ella masak. Haha *perasan*

Sekeping gambar - Iftar bersama Aiman dan rakan-rakan. Kawan Mama = kawan Aiman. Kawan Aiman kawan mama jugak. Kitorang memang camtu selalu. Nasib baik la kepala tua ku a bit gila-gila dan boleh campur dengan yang muda. Misz-ella ni orangnya 'happening' tapi ada masanya boleh buat orang lain 'headpening' kalau tersilap gaya. Haha.

Masih setia dengan krim mata Marysharon untuk cantikkan mata. Check my blog to find out more, k. Ok bye. Mak nak pi buat benda lain pulak. Terima Kasih datang sini. Esok-esok datang la lagi. Ahhh .. pantun pulak dah si Ella ni. Haha. Byee.

10 comments:

CikLily Putih said...

sedapnye k ella... mintak skettt

Khalid Kyle said...

Sedapnye nampak mee tu kan, btw Selamat Hari Raya buat sis sekeluarga :)

WAHIDA ALIAS said...

Huhu..teringin plK nak makan.slmt hari rye btw

Fai Nardir said...

memang stress bila org nak dtg beraya... sebabnya tak tahu nak masak apa.. hehehe... thnks bgi idea bihun goreng tomyam ni misz ell

Alin Marlini said...

waaaaa...sedap tengok

Misz-ella Ismail said...

Sedap la cik lily cyg ooiii

Meh kita mamam

Misz-ella Ismail said...

Selamat Hari Raya to u too, Khalid

Misz-ella Ismail said...

Selamat Hari Rays Wahida. Thnks baca n3 saya

Misz-ella Ismail said...

Kan. Asyik2 bihun goreng, mee goreng, mee kari .. stress dah tak tau nak jamu apa

Marzuki Mohd said...

Memang sedap sang at..