Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Al-Kisah Raya ke 5 ~ Ayam Penyet dan Hati luka

Selamat Hari Rabu.
Harap-harap hari ni tak haru biru.
Selamat Bekerja kawan-kawan.
Selamat Bersekolah anak-anak.
Dah habis dah 'happy hour' kita ye ..
Back to reality .. dunia nyata kita yang serba busy ..
Jalanraya dah mula jem .. rutin 9 to 5 pun bermula ..
Camtu la kehidupan .. routine repeated everyday without fail


Tuesday, 5 Syawal - Jalan-jalan cari makan .. ke The Curve kita. Kat Klang Valley ni, The Curve, 1 Utama je lah tempat favorite kita. Pavillion, KLCC, Sunway Pyramid, Mid Valley kalau tak da hal, kalau takat saja-saja, memang takkan pergi. Mungkin sebab The Curve dan 1 Utama dekat dengan rumah kot. Maka dekat juga lah di hati kita, kan.


Ayam penyet and Iga Cabe Ijo for us today. Tempat makan - Warung Leko The Curve

Perasaan lepas makan? Soooo happy my tummy!! Habis sepinggan nasi Misz-ella makan sorang. Oh melayang my diet kerana lauk yang sangat sedap ini. Isinya lembut, rasanya sedap .. lain kali nak repeat lagi. Korang kalau datang ke Warung Leko ni jangan lupa try ye. Gerenti sedaplah!


Al-kisahnya si kuching - Kenapa lah si Miko ni sangat memahami? Dan kerana dia sangat memahami dia sangat disayangi. So touching dengan karenah si Miko yang tak pernah menyakitkan hati .. unlike sesetengah orang yang sesekali melukakan hati Misz-ella ni. Like hurting me tak bagi kesan apa-apa pada dia. Like hurting me is nothing. Like ahhh .. ada aku kesah kalau kau kecik hati atau marah? Helololo ... hati i tak dibuat dari kristal mahal tu ok .. hati i memang kuat tapi a bit soft and fragile. Tapi kehidupan ini sebenarnya mudah .. daripada fikirkan benda-benda yang menyakitkan hati .. lagi bagus kita buat perkara or berdamping dengan orang yang buat kita hepi. Afterall hidup ni tak kurang dengan kasih sayang, kan. So ok .. nak siap-siap gi keluar dan jalan-jalan cari makan .. takmo fikir benda-benda negative yang boleh men 'down' kan diri. Selamat Bekerja ye korang. Byeee.



3 comments:

Cik Ecah said...

nasi ayam penyet!lame dah x makan...
btw, selamat hari raya sis ;)

lia ummiirfan said...

shud try ni! :))

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

Yummy. Hopefully dapat la try weekend depan.
salam perkenalan sis.

Memang kita kena berdamping dengan mereka yang buat kita happy ye tak? Hehe delete jer negatif or toxic people

xoxo,
Aula