Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pecal - Weekend Busy-Busy

Another weekend busy-busy situation for me. Situasi biasa tu. Kalau tak busy then it is luarbiasa.

I was at my favourite Shopping Mall last Friday untuk satu program Raya. Dengan suasana raya yang sangat terasa, hati sebak tiba-tiba .. tahun ni Beraya tanpa Abah *sobs*. 

Switzerland Chocolate, Body Scrub, Shut Up Kiss Me and Miracle perfume - Birthday gifts from my 'kesayangan'. Touching sungguh hati bila kesayangan cakap I gave you Miracle cos I wanna you to always stay as a Miracle - ayat jujur dan telus dari hati seorang sahabat yang sangat menyentuh perasaan. Kasih sayang tiada sempadan - tak kira apa bangsa dan agama, kita boleh sentiasa sayang menyayangi sesama insan. Berpegang lah pada 'kejujuran' dan 'kesetiaan' dalam persahabatan. May God ease our journey and blessed our relationship. Amin. 

My Blogger friend, Feeq brought this chocolate from Langkawi. Dah la tolong beli, susah payah ke 1Utama untuk hantar coklat ini. Tq Feeq. Sedap apa Cadbury Peppermint ni .. rasa macam makan Coklat campur Colgate. Lepas makan tak payah gosok gigi. Haha.


Mama masak Pecal untuk Buka Puasa. Ohhh so healthy. Yang tak healthy ialah bila lepas tu Misz-ella makan nasi 2 senduk lauk Patin Asam Tempoyak. Misz-ella tak makan Ikan Patin, nasi 2 senduk, kuah Asam Tempoyak dengan Ikan Gelama Masin pun sudah cukup untuk buat my tummy happy. Misz-ella simple je orangnya, tak 'demand' gila-gila.


Mom bought birthday cake for me and Amir. Me and my nephew sharing the same birthday. Meriah rumah Opah pagi-pagi gara-gara birthday kami. Hehe.

A princess cake for me bought by my Darling. Thanks babe. Love you till the moon and back. Muahh.

Ella is 28th, I am 21. Hahaha .. ada aje la kau Tammy. Tammy, the founder of Butterfly Malaysia is one of the best Top Best Female Malaysian Blogger. Stay humble always, k.


Heaven gila bila dapat balik ke rumah sendiri. Miko so missed me .. lepak atas Laptop tak bagi Misz-ella buat kerja. Nak kasih sayang dan perhatian I la tu. Hehe.

Among the thing that I missed - Travelling and exercise. Dah berbulan Misz-ella tak ke Lantai Tari, tak angkat besi. Dah lama Misz-ella tak travel. Wish i can repeat it after Raya ni. In sha Allah.

10 more days to Syawal. Korang dah bersedia untuk ber Hari Raya?





5 comments:

Kakcik Nur said...

Teringat-ingat pecal yang arwah mak pernah buat - tiada tandingan kesedapannya... :(

Sue Bee said...

happy bday, miss ella.. haruslah disambung balik aktiviti bersenam lepas raya

azieazah said...

Pecal ni, Indon or Jawa buat paling best. Sebab depa ada boh cekur. Itu yang sedap. Jika ke Indon ada hidang pecal, Kak Azie mesti makan sungguh-sungguh...!

lia ummiirfan said...

pecal jugak yang sedap! woohoo! 😋😋😋😋

Kniedaz said...

pecal tu sedap sis...btw, happy belated birthday, semoga sentiasa happy, sihat dan dimurahkan rezeki selalu, ^_^