Sunday, November 11, 2012

Cerita Kedai Rambut

Cerita di Kedai Rambut.  Cerita saya dengan dia.  Dan dia.  Dan dia lagi.  Almaklumlah .. Cik Puan Aishah Tuan Punya Salun ni kawan saya.  Dari zaman dia anak dara .. pastu kawin ikut asben gi Ostrolia .. balik sini anak dia dah dua masih nasib rambut Misz-ella di tangan dia.  Aku dah cakap dah .... aku ni dalam berkawan memang setia.  Kalau sangkut dengan sorang kawan .. terberkenan kat dia maka Misz-ella akan jadi orang yang sanggup berkorban apa saja.  Duit, masa dan tenaga.  Tapi jaga-jaga Ella .. org yg kau buat baik tu belum tentu akan buat balik dengan kau.  Adat dunia, kan. But its ok .. ganjaran dan balasan Allah tu kan dtg dgn berbagai cara.  Mungkin Dia tak balas kat kita tapi dia balas kat Anak-anak kita nanti. So, jangan fikir sangat menda benda remeh macam tu. 

Sambil layan WassUp kawan-kawan

Lemak berkrim rambutku. Euwwwwww ..
2 minggu lepas kukus muka kat Meru. 
Harini giliran rambut pulak la u.

Haha .. Kerusi sebelah Aiman Tak Kesah.
Kasi cun ye Aishah.

Cerita No. 1  di Kedai Rambut ~ Shampoo Girl tu tanya .. Kulit akak cantik la.  Tangan, muka .. halus dan nampak sekata.  Akak pakai produk apa? Makan apa? Tak da apa-apa dik. Makan vitamin biasa-biasa jer. Produk pun biasa-biasa. I dah lama tak makan B Young dan mula perlahan-lahan tingggalkan SKII. *mahu lebih 'purse friendly'* Hehe.

Cerita No. 2 ~ Ramainya orang kat salun. Owh ye .. Raya minggu depan. *Happy Deepavali kawan-kawan*

Cerita No. 3 ~ Akak .. rambut akak sama je macam dulu. Tak bertambah. Tak kurang. Hmmmm .. iyolah Aishah.

Cerita No. 4 ~ Ramai orang la arini Kak. Terkejar-kejar saya. Tak sempat nak belanja akak minum pun *normally she will belanja me a drink*.  Tak pe Aishah. Next time belanja makan dan minum ye. Hihihi.

Cerita No. 5 ~ Berapa semua Aishah? 35 kak. 35RM? Dengan Aiman sekali? Ye kak. WaWaWa .. suka i. Hehe.

Cerita No. 6 ~ Apa ye? Eh .. dah habis dah. Tak da Cerita no. 6. 5 Cerita je kat Kedai Rambut aritu. OK ye. Mekaseh baca. Bye.


















9 comments:

Kesuma Angsana said...

wah oklah rega die tu KC

Kakcik Nur said...

RM35 untuk 'dua kepala' - berbaloi tu. :)

mrs gold said...

lm dah tak pi wat facial...huhu...x smpat sejak berlaki ni :P

Ratu Hatiku said...

Kalau dah terbiasa gunting dgn org yg sama nk pegi ke tgn org lain mmg x beranikan..takut jadi lain rmbutnya nnt..

mamyharraz said...

murahlah kalau rm35 biasa 2 kepala mesti mahal.

:: Mrs.Eady :: said...

murah!

Mama Likha said...

ala.. kc tukar background ke.. suka yg dulu..besar dan lebar.. rasa puas je baca ehehehe... apa2 pun tkpelah, febret blog :))

azieazah said...

Untuk 2 kepala, harga tu masih di bawah paras murah!

Peri PiA said...

kc,kat mane tu?

wah nak tgl kan SK