Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kalau Aku Boleh Cerita

Kalau Aku Boleh Cerita .. maka segalanya akan berada di sini.

Tapi kerana aku tak boleh cerita, maka aku simpan segalanya untuk diri sendiri sahaja. Hmmm .... kisah kita bukan untuk dijaja sesukanya. Ada 'border' atau sempadan-sempadan penceritaannya. 

Sound stress right ayat-ayat di atas? Entry ni i buat pada jam 3:06 pagi, right after i finish my translation under topic "Our History". Tak stress sebenarnya sebab i buat kerja sambil nyanyi-nyanyi .. sambil borak-borak dan gelak-gelak tapi penat. My brain has been working since 4pm, berhenti cuma waktu solat, berbuka dan take a break sekali sekala.  Tough gila job ni but we are happy.  Mencabar diri melakukan sesuatu yang "uncommon", sesuatu yang lebih besar dari sebelumnya. Bila dah "in it" baru kita tau how tough and difficult it is. Pengalaman berharga .. tak cuba kita tak tau .. dah cuba baru kita tau. We are glad everything is over. Lepas ni boleh submit claim dan tunggu payment ye. Bila nampak bayangan RM, terus bersinar bijik mata. Mata duitan sungguh!! Cisssss ...

Yang lain-lain elok buat kerja kat meja, daku buat kerja di mana-mana aje. Sambil bersila atas lantai, duk bersila kat sofa. Sukati je janji selesa dan bahagia.  

Homemade Roti Canai by Az my brother.  Roti canai Az best! Makan gitu je tanpa kuah pun dah cukup membuka selera.  Bihun goreng dan kueh Tepung Pelita beli je. Tahu sumbat mama buat. We are busy .. no time to take care the kitchen.  Nasib baik ada Az dan anak-anak dah besar, time-time camni, boleh la kita berharap pada dorang semua.

Muka segar lepas Solat Maghrib. Pastu sambung kerja lagi dan lagi.   Sekarang dah pukul 4 pagi and i didnt sleep the whole night.  Jom sahur, pas Solat kang kita tidur. Bye readers. Hello Sunday .. petang ni nak gi cover Event lagi. Dah-dah-dah .. gi rehat Ella. Go and sleep like Sleeping Beauty.  Babai.






3 comments:

abdullah al-hadi hj muhamed said...

Salam,
Saya baca ... take care

JunAina said...

KC...kesihatan kena jagak jugak ye. Take care.

azieazah said...

Ada waktunya, graf bekerja kita berada di level paling tinggi. Masa tu tak tido pun sanggup. Tapi bila graf tu menurun nanti, kita akan rasa rehat tu sangat best!

Take care Ella!