Thursday, June 21, 2012

Dilema Hati

Lately, banyak benda yang terpaksa ditutup
Senyumlah kau sampai ke telinga
Hati tetap tak boleh terima
Sebab ke tidak ikhlasan senyuman kau hati boleh rasa

Ada beberapa benda lagi hati dah tertutup
Tapi yang tu tak boleh cerita.
Cukup lah disimpan dalam hati.

Pastu lately terasa jugak macam nak Tutup Blog
Tapi hati belum pasti.

Kesian hati. 
Macam-macam dilema si hati, kan.


23 comments:

Daddy Ziyyad said...

Cuba set kan password dulu utk blog ni KC...

yana halim said...

nape KC? ada mende x best ke? jgn la tutup blog. huhu

Chekgu Azrine said...

eh..tutup blog tu dengar mcm tak bestla kak kc..janganla!

Nazirah Azeman said...

KC jgn la tutup blog,sy tak de bahan bacaan nnt kak

Tina Othman said...

takkan sampai kena tutup blog kot kc?

Mooniqueen said...

Maybe boleh private dulu... Sampai KC rasa ready nak public kan... Maybe we need some space... Take ur time... Luv u KC...

Kak rose said...

mana kakchik yg dulu? Lately mcm down jer. Jgn laa samapai nk tutup blog..nnti terputus hubungan..

Tinta Lana said...

Salam.

Kak ella..tima kasih singgah blog lana :)

Err..kenapa smpai rasa mcm nak tutup blog?huhuhu

Apapun, moga dilema hati dpt slsai dgn baik ya ^_^

el said...

aah what happened hor

Ain & Ikmal 's Mum said...

Salam Ella,

ni Fazilah yang jumpa kat Ho Chi Minh tu. Rileks la ... life memang macam tu up side down macam roda. Sometime u up, sometime u down... but u r down remember there is no where to go but up.

Hidup kena penuh corak warna-warni baru best..

p/s : wish to chat with u during waiting for the flight, tp kes kepenatan 'kena dera' dgn diaorang ... rasanya nak berehat jer.

Till next time. Take care.

kakcik said...

Tak payah tutup la Ella, tapi mana yang tak boleh diceritakan secara terbuka, diam2kan saja. :)

pok amai-amai said...

KC...nape mcm ni eh? Huhuhuhu....

=(

Anonymous said...

setiap masaalah ada penyelesaian. selesaikan dgn cara bijaksana, jgn ikutkan hati, pertimbangkan baik buruknya sebelum ambil satu2 keputusan. anggaplah masaalah tu sebagai cabaran hidup, kita kena bijak utk mengendalikannya.

pinky said...

sabar KC...jgn ikutkan sgt rasa hati tu...

ummiakid-lily said...

Sabarlah KC...mmg itulah HATI...kena kuat, tabah dan cekal dlm apa jua situasi...kerana jika tidak dapat apa yang kita suka...kita perlu suka apa yang kita dapat...take care...♥

rATu kEBaYA said...

Harap KCE bersabar ye..

Mrs. Norrie said...

sabar separuh dari iman...

anaa said...

dilemma hati nak tutup blog tu saya pun ada ..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alahai jarang nengok KC bersedih hati mcm ni...KC tabah ya =)

Scarlett O'Hara said...

Ala, janganlah tutup kak Chik!

Ezzah Aziz said...

Awat wey....hang nie susah nak merajuk...tak kan sampai nak tutup blog..

Mak Wardah said...

Salam KC. sapa yg buat onar tu...Ya Allah, lindungilah Kak Chik dari segala perbuatan hasad dengki manusia, permudahkanlah setiap pekerjaannya. AMEEN...jangan tutup blog tau KC...kami ramai2 doakan KC berjaya mengatasi dilema hati

Cik Ina Do Do Cheng said...

jangan tutup blog kak chik sebab blog adalah salah satu medan untuk meluahkan perasaan .bertabah ye dengan manusia yang tak boleh tengok manusia lain bergumbira.