Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cuci Muka. Basuh Muka.

Mak kata tiap-tiap hari kena mandi. Mak kata sebelum tidur kena basuh kaki. Mak kata basuh muka tiap-tiap hari. Baiklah Mak .. Pesanan tu dari kecik sampai sekarang Kakchik ingat. Malah sekarang Kakchik cuci muka dengan lebih 'advance' lagi. Cuci kat sana .. cuci kat sini .. Cuci kat salun .. Cuci harga ratusan .. dan cuci harga puluhan .. macam-macam Kakchik cuba.

Yang ni masa kita cuci muka kat rumah kawan di Meru. Yang bestnya tentang cuci muka kat sini ialah dia guna 'Massage Cream' beraromaterapi dan produk dari buah-buahan.  Bayangkan mata pejam sambil muka dan badan dibelai dengan haruman buah oren, bunga lavender. Fuhhhh .. best!!

Pinky si Bedak Sejuk pun ada juga. Lebih special disini sebab menggunakan Teknik 'Guaza Facial' yang tujuannya untuk membentuk wajah tapi kena buat banyak kalilah. Hmmmmm .. tak yah botox-botox, kan.

Pink-pink muka Yanti Si Bedak Sejuk. Dia senyap jer masa difacial. Menghayati ke tidak ni? Ke tidur? Hehehe.

Last stage ~ pakai Masker. Yanti pilih 'Treatment Mask'

Kita pilih 'Collagen Mask'. Ada rasa nak jerit '''Makkkkk .. Hantu""" tak bila tengok gambar ni?
Hehehe.

Muka fresh kemerahan lepas kena sental

OK dah siap. Jom balik. Eh .. jap. Jom gi minum kat Setia Alam. Kita laparrrrr ..

BTW, Tq Teacher Tini sebab rekomen Facial ni kat kita. Best. Memang best and the price is far .. far .. away cheaper than Facial kat SKII. Mahal satu hal .. nak dapat 'slot' kosong lagi satu hal. 

14 comments:

pinky said...

bestnyer dibelai mcm tu...hahhaa lps tu confirm ngantuk...kihkihkih....

pena rozie said...

bestnyer... Bile mase nak buat jgk.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bestnya KC pi facial-facial..kita dah berbelas tahun tak facial..dulu ms anak dara rajin juga


patut ar kulit KC cantik mulus jer :)

miloais milo said...

best ya gi spa facial - dah dua bulan tak pi....
last pi april dulu...

Anonymous said...

tak ade kerja lain ke kak cik. Asyik liburan aje...ngeh ngeh..

Mooniqueen said...

Wahhh, kalau hari2 macam ni, kalah neelofa KC...hehehe...

kakchik@ella said...

@Pinky .. Ha ah pinky. ada org blh siap tidur berdengkur. hehe.

@Rina .. KC pun terkial2 gak cari masa utk membelai diri.

kakchik@ella said...

@Pena Rozie, bila ada masa buat ye. Jaga setiap anugerah dgn sebaiknya.

@miloais .. KC last Januari!! Hehe.

@Cik Anonymous .. sekali sekala membelai diri. Facial selain dari melancarkan peredaran darah di muka, urutan di mata, elok utk mata KC yg selalu stress.

@Mooniqueen, Neelofa? Dia muda .. KC dah tua. Buat camana pun gerenti tak boleh kalahkan dia dik. hehehe.

Qaseh said...

muka k.yanti jdi pink2 tu sebab tahan sakit hihhiih :).

SangRatoo said...

beshnyeee kann..sesekali buat sesuatu utk diri sendiri..muka KC sgt awet muda lah :)

el said...

cantek betul kc bila ditampal ngan facial itam tu hahahahaha
el x cuci muka pun..cuci ngan ayaq paip ja...

Anonymous said...

akak, kt ne tpt tu? nk g la sy p0n dok klang

Anonymous said...

akak, kt ne tpt tu? nk g la sy p0n dok klang

Peri PiA said...

Kc syg,pia teringin nk try SK nya facial sekali seumur hdp heheheh.perasan ko pia

Teruja nk gi facial